Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
petka.konecna píše:
Holky tím jako chcete říct že když nemám domácí maso tak jí ho nemám dávat vůbec? Já jinde než v supermarketu maso nekupuju - maximálně ještě v masně, ale ono to jako výjde na stejno asi ne?Jako v paneláku fakt není kde pěstovat (ty bylinky možná) ani chovat- no holt asi moje dítě bude muset jíst to co koupím.
To je jak s tou zeleninou. Krmné směsi obsahují taky kde co, semelou do toho i to, co by to zvíře normálně nežralo, jako třeba kráva masokostní moučku a tak.
a co s tema stavelanama ve spenatu?? ten ma bejt echt zdravej ne?? kurna
petka.konecna píše:
Holky tím jako chcete říct že když nemám domácí maso tak jí ho nemám dávat vůbec? Já jinde než v supermarketu maso nekupuju - maximálně ještě v masně, ale ono to jako výjde na stejno asi ne?Jako v paneláku fakt není kde pěstovat (ty bylinky možná) ani chovat- no holt asi moje dítě bude muset jíst to co koupím.
Pokud bych měla kupovat běžné maso (ne bio), tak asi jednině hovězí nebo vepřové. Kuřecímu nevěřím, krůty a králíci nevím, jak přesně se chovají…
Jinak já teda kupuju maso v Makru, tam mají biomasa nejlepší výběr, vždycky mají hovězí, vepřové i kuřecí a v několika druzích.
Brunifid píše:ivuska.h píše:No tak já něco naseju, co se mi bude chtít a pak holt bych koupila mraženou BIO. To mi přijde jako rozumný kompromis.
Z masa bych asi volila toho králíka a kůtu, u té je asi i nejlepší výnos, ne? Kachnu mám osobně moc ráda, takže proč ne. Porce masa pro dítě na den je cca 30 g, takže na to nepotřebuješ celá hejna ptactva
Maso teda v podstatě co jíme my, lepší než kuře bude asi krůta. Výnosy neřeším, kdybych spočítala, kolik mě stojí kilo králíka, tak se budu divit, máme to rpo radost. Krůta je zas háklivá na lecos, to ta kachna je prase, sežere to všechno a vydrží
A což takhle maso psí?
![]()
lenholka píše:
a co s tema stavelanama ve spenatu?? ten ma bejt echt zdravej ne?? kurna
Zneutralizovat mlíkem. Ale prostě špenát je podle mě jedna z těch přechválených zelenin a ve skutečnosti není o nic lepší, než třeba hlávkový salát.
Pokud prcci nesnášeli skleničkové jídlo, nezkoušela jste některá to jídlo, které normálně jedl sama zavařit do skleniček a na dovolené to prckovi pak dát? To by mohlo fungovat, neee??
asha píše:
Bre ranko
To je hruza, posledni dny blbe spime, B. nemocny, dneska uz i M…Vcera jsem teda pobrouzdala a mam par dotazu, at nekoupim uplnou blbost…takze mate nekdo: 1).BG OneSize kapsovka 4.0 - Artist Series™ 2)AIO FuzziBunz kapsovka PerfectSize 3)Blueberry OneSize Bamboo velur 4).EasyFit OneSize AIO, V2 5)kapsovka Blueberry Minky ???????
2)AIO FuzziBunz kapsovka PerfectSize
- na Poli používám M, měla jsem i L a to jsem prodala, protože mám strach, že do toho nedoroste. TAdy je moje recenze na ní VE stručnosti, perfektně sedi, je krásně štíhlá, dobře se zapínání, vkládačk z mikrovklána nenasaje skoro, musím dovycpávat a pak je to oK.
Teď přesně nevím, jaké Blueberry mám
. Musím se dohledat. V porovnání s fuzzi bunz jsou výrazně širší mezi nožičkami. Poli to zatím nevadí, ale Tobíkovi hodně. Jinak sedí také skvěle. Fuzzi se mi ale zapínají lépe, mají patentky šikmo, bluberry rovně. Mám k nich bambusové vkládačky a ty jsou naprosto geniální - dají různě poskládat, krásně sajou, a docela rychle schnou.
Fuzzi ve velikosti L i blueberry jsem zkoušela i na Tobíkovi. Takže sedí i 3 letému dítěti (má 15 kg).
ivuska.h píše:
Pokud bych měla kupovat běžné maso (ne bio), tak asi jednině hovězí nebo vepřové. Kuřecímu nevěřím, krůty a králíci nevím, jak přesně se chovají…
Krůta se chová stejně jako kuře. Viděla jsi někdy ty velké hybridy, co mají 20kg živé váhy a stejně jak ta kuřata je neunesou nohy? Já to měla doma. Samozřejmě to tolik nevyrostlo, protože jsem je měla ve výběhu a nedávala jsem jim ty směsi, co ve výkrmu. A je to choulostivé na všechno - jedna dostala asi infarkt nebo nevím, normálně běhala, za dvě hodiny jdu kolem a ležela u plotu na boku a hrabala nohama a do rána byla dřevěná. Další si zlomila nohy, to jsme ještě neviděla, měly kolem 10kg odhadem a ostříhané letky, to už jsem je měla v chlívku po praseti. Takže odnikud spadnout nemohla. Přijdu a jedna seděla, tak jsem ji chvíli pošťuchovala a pak jsem vzala kudlu že ji zabiju než chcípne sama. A když jsem ji oškubala, zjistila jsem, že má fraktury obou stehenních kostí!
Stehna na vyhození, krevní podlitiny, ostatnímu masu nic nebylo. Chudák zvíře, ve velkochovu s tím musí vydržet dalších třeba 14 dní než jdou na jatka všechny a ještě by ji za ty běháky pověsili ![]()
Králíka urychlíš zas jenom krmnou směsí, chovají to v drátěnejch klecích jako jsou na slepice pro produkci vajec.
Ad příkrmy:
moje dětí jedí všechno, skleničky i domácí. Takže dovolené v tomto směru pohoda. Skleničku občas dámi doma, když někam jedeme na návštěvu a nestíhám uvařit. Když byli malí, tak babylove nebo alantura. Ted už jen Hipp. Sice není ideální, ale chutná i mně ![]()
Maso - kupuji od babylove to jejich masové pyré. Zleneinu a přílohy vařím, a k tomu přidám trochu tohoto pyré. Polinka se po tom může utlouct.
Brunifid píše:ivuska.h píše:
Pokud bych měla kupovat běžné maso (ne bio), tak asi jednině hovězí nebo vepřové. Kuřecímu nevěřím, krůty a králíci nevím, jak přesně se chovají…Krůta se chová stejně jako kuře. Viděla jsi někdy ty velké hybridy, co mají 20kg živé váhy a stejně jak ta kuřata je neunesou nohy? Já to měla doma. Samozřejmě to tolik nevyrostlo, protože jsem je měla ve výběhu a nedávala jsem jim ty směsi, co ve výkrmu. A je to choulostivé na všechno - jedna dostala asi infarkt nebo nevím, normálně běhala, za dvě hodiny jdu kolem a ležela u plotu na boku a hrabala nohama a do rána byla dřevěná. Další si zlomila nohy, to jsme ještě neviděla, měly kolem 10kg odhadem a ostříhané letky, to už jsem je měla v chlívku po praseti. Takže odnikud spadnout nemohla. Přijdu a jedna seděla, tak jsem ji chvíli pošťuchovala a pak jsem vzala kudlu že ji zabiju než chcípne sama. A když jsem ji oškubala, zjistila jsem, že má fraktury obou stehenních kostí!
Králíka urychlíš zas jenom krmnou směsí, chovají to v drátěnejch klecích jako jsou na slepice pro produkci vajec.Stehna na vyhození, krevní podlitiny, ostatnímu masu nic nebylo. Chudák zvíře, ve velkochovu s tím musí vydržet dalších třeba 14 dní než jdou na jatka všechny a ještě by ji za ty běháky pověsili
Hm, takže hnus
A ty mega krůty jsem jednou viděla v Makru, to bylo jak pštros.
evi., píše:
Pokud prcci nesnášeli skleničkové jídlo, nezkoušela jste některá to jídlo, které normálně jedl sama zavařit do skleniček a na dovolené to prckovi pak dát? To by mohlo fungovat, neee??
Nepomohlo. Já mu normálně dávám to jídlo do skleničky, když jdem někam mimo domov. Moje ze skleničky sní, z obchodu ne.
petka.konecna píše:
Jak píše Ivuska - z obchodu spíš hovězí, vepřové. Prckovi bych tedy vepřové moc necpala. Králík - nevím, co je u nás sehnatelné, převážně asi čína. Kuře určitě ne. Kruta bude trochu lepší - podle mě nejdete tolik jako kuřata, tak to rychlení nemají tolik promakaný.
Nemáš fakt někde v okolí nějakého příbuzného známého na vesnici? Za 200 ti každý rád králíka prodáš a na příkrmy to más na půl roku.
Skleničkové masové pyré nekupuji - mě štvalo, že je tam jen 50% masa a zbytek zas ta voda a rejže. Nesnáším, když mě chce někdo obelstít a prodat mi místo masa rejži s vodou.
ivuska.h píše:Haninac píše:
holky prosim vas, jeste dotaz k materialu plen - koukam a ziram a nevim o co jde
co je to velur??
nejsavejsi je bambus? pak konopi? pak bavlna? ja nevim co si mam vybratje jeste nejakej material ze kteryho se sijou?
dikyVelur je samet, prostě jemné husté chloupky.
Tu savost jsi seřadila dobře, ale záleží i na gramáži (tloušťce materiálu).
dekuju
ten velur zni dobre - pouziva se v kombinaci s jinymi materialy? nebo je take dobre savy?
Ja jsem v latkach uplny mimous
radsi se zeptam
Alpaka píše:
Jak píše Ivuska - z obchodu spíš hovězí, vepřové. Prckovi bych tedy vepřové moc necpala. Králík - nevím, co je u nás sehnatelné, převážně asi čína. Kuře určitě ne. Kruta bude trochu lepší - podle mě nejdete tolik jako kuřata, tak to rychlení nemají tolik promakaný.
Nemáš fakt někde v okolí nějakého příbuzného známého na vesnici? Za 200 ti každý rád králíka prodáš a na příkrmy to más na půl roku.
Skleničkové masové pyré nekupuji - mě štvalo, že je tam jen 50% masa a zbytek zas ta voda a rejže. Nesnáším, když mě chce někdo obelstít a prodat mi místo masa rejži s vodou.
Proč myslíš, že krůta není tak hnaná jak kuře? Ti velcí brojleři jsou úplně to samé. Krmná směs, nahusto že se nehnou a ke konci výkrmu je neunesou nohy, je to hnané na prsní svalovinu.
Králík se na krámě sehnat dá, stojí kolem 150,–Kč/kg, český králík je označený Rabbit.cz. Kočku z Číny bych taky nekupovala. ![]()
Jo, takhle se prodávají konzervy pro psy. Obsah vody 80% a lidi si myslí, kdovíjaké MASO nekupují ![]()
Alpako - fakt nemám - my jsme městská rodina ze všech stran (až na babičku) ![]()
Jako byli doby kdy jsme měli u babičky na zahradě králíky a jednou ročně se pak jeden zabil a snědl. Jenže to už je tak deset let zpátky, a co umřel děda tak by to stejně nikdo nezabíjel
- Mě teda králičí maso nechutná
- ale myslím si že jsem si k tomu vybudovala takový ten odpor skrze to že jsme králiky vždycky pojmenovali, chovali je v náručí a pak najednou pic a byl na talíři a já to odmítla jíst protože to byl ten a ten ![]()
Jediné co ještě seženu jsou vajíčka, protože má babička asi 3 slípky
a vajíčka nám furt cpe ![]()
Známí kdysi chovali prasata, ale to už je taky dávno pryč.
Takže malé kupovat jen hovězí anebo pak trošku vepřového. Ach jo to jsou starosti.
No tak já něco naseju, co se mi bude chtít a pak holt bych koupila mraženou BIO. To mi přijde jako rozumný kompromis.
Maso teda v podstatě co jíme my, lepší než kuře bude asi krůta. Výnosy neřeším, kdybych spočítala, kolik mě stojí kilo králíka, tak se budu divit, máme to rpo radost. Krůta je zas háklivá na lecos, to ta kachna je prase, sežere to všechno a vydrží