Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
16.2.11 21:40
Mirii píše:
Ivus diky, myslim ze tenhle vzor mam ze sijem detem,ale v svetle zelene.....tak aspon nemusim zavidet :lol:
Mimochodem jak jsou na tom vlnacky a vyroba? Budou kalhotkove na patentky? Cn naahovaci? Neo longiese? Jsem strasne zvedava :lol:

Ano, tento vzor býval kdysi na sv. zelené, teď je na modré a růžové.

Vlňáky – mám teď novou vlnu (s 5 % elastanu), která je pletená z biovlny a při předepírání se vysráží na celkem pěknou tloušťku, takže z ní budou parádní zapínací vlňáky, nebudou tak extrémně pružné, jako dosud, což bylo spíš na škodu, ale pořád měkké a přizpůsobivé a měly by mít větší výkonnost, ale to se musí ještě otestovat, než to začnu veřejně prohlašovat :lol: Natahováčky z ní zkusím ušít, pokud to bude dobře držet tvar (ta původní vlna se hodně vytahávala), tak se z toho budou šít taky. Budu pak potřebovat pár testerů, kdybys měla zájem :wink: SledujFB stránku, tam se to pak objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
16.2.11 21:41
Flyingfrog píše:
ivusko: Maskáčové to je, ale tamten je hnědý. :-)
I když, tohle se mi líbí taky.

asho: No já měla celkem vysokou mateřskou, tak jsem mohla utrácet, teď už budu mít smůlu. :-)

Mirii: Fakt dneska tam maskáč byl? :cry: My byli u známých, fňuk. A teď jsem se šla aspoň kochat vrtulníčky a už tam nejsou ani ty. :cry: :-)

Aha, tak hnědý maskáč už nějaký ten pátek nemáme (ubrousky se řežou ze zbytků) a asi už ani mít nebudeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.11 21:45
Mirii píše:
asha píše:
Mirii píše:
No ale ted uz ho maj krouhnout tak,ze uz to snad ani vyhodne nebude…neo bude ale dost malo.....ale jako na sporeni je to porad vyhodny, to zase jo,jen uz tam nebudou ty prispevky jako driv…
No oni uz to krouhli, ale ja mam jeste starou smlouvu, sporim uz hodne dlouho. Kdyz to zalozis ted, dostanes prd.
Pockej ale meli krouhnout i stare smlouvy.....nebo nakonec nekrouhnuli?

Minuly rok jsem dostala 4500 (a 3200 urok)..to bylo za predlonsky rok, za lonsky jeste vypis nemam. Asi to budu mit nizsi, protoze jsem nezaplatila prosinec, aspon myslim…
No a ted se o tom bavime s DH a vlastne nevime, protoze se o tom mluvilo, ale jak to dopadlo, to je otazka. No porad se nam to vyplati, kdyz vezmes, ze sporime 5ti lidem.
Je dost mozny, ze u starych smluv to o neco stahli a u novych to dali jeste nizsi, ale nechci kecat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
16.2.11 21:50

Jo Mirii má pravdu, ještě se to má nějak zkrouhnout, ale nevím přesně jak, jestli na to stát uvalí daně nebo tak, kecala bych ale prostě se tak stane i se starými smlouvami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
16.2.11 21:51

Ivus tak na ty patentkove uz se tesim, pak zacnu premyslet jak tu moji hromadu sem na ostrov dostat :lol: a testera klidne delat budeme :lol:

Asho by me taky zajimalo jak to nakonec dopadlo......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
16.2.11 21:51

Asho promiň nedočítala jsem, ale jestli se bavíte o stavebku, tak mám pocit, že to zkrouhli u všech smluv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.11 21:54
M-a-j-a píše:
Asho promiň nedočítala jsem, ale jestli se bavíte o stavebku, tak mám pocit, že to zkrouhli u všech smluv.

No hadi jsou na to dost velky…
Ale co, ja bych jinak neusetrila nic…takhle kdyz i to nic vynasobime 5ti a pripoctem urok, porad z toho neco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
16.2.11 21:57
asha píše:
M-a-j-a píše:
Asho promiň nedočítala jsem, ale jestli se bavíte o stavebku, tak mám pocit, že to zkrouhli u všech smluv.
Ale co, ja bych jinak neusetrila nic…takhle kdyz i to nic vynasobime 5ti a pripoctem urok, porad z toho neco bude.

Jo asho jsou!!! Vem si, že mi máme stvebko a teď jsme koupili byt. Spočítali nám splátky na 18let a dík tomu jejich zkrouhnutí to budeme mít tak na 25 :roll:
Oni vlastně všechny ty příspěvky budou danit 50%. Nespravedlivé je to, že to budou dělat i u starých smluv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
16.2.11 21:59

Holky, můžu mít dotaz? Vrtá mi hlavou jedna věc. Používám převážně kalhotovky (občas novosklad s twofoldem nebo nějakýma vkládačkama) a na ně PUL kalhotky. A právě ty PULky mě přivádí na myšlenku, jestli tím „nezabíjím“ tu výhodu látkovek - prodyšnost. Přemýšlela jsem hodně o flísáčkách nebo vlňáčkách, ale u vlňáčků mě trochu odrazuje údržba a u flísáčků zase fakt, že jakmile dítě sedí, tak mohou provlhávat - tak nevím, jestli má smysl pořizovat flísáčky, když má dítě přes 5 měsíců a látkujeme jen přes den :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.11 22:05
evi.an píše:
Holky, můžu mít dotaz? Vrtá mi hlavou jedna věc. Používám převážně kalhotovky (občas novosklad s twofoldem nebo nějakýma vkládačkama) a na ně PUL kalhotky. A právě ty PULky mě přivádí na myšlenku, jestli tím „nezabíjím“ tu výhodu látkovek - prodyšnost. Přemýšlela jsem hodně o flísáčkách nebo vlňáčkách, ale u vlňáčků mě trochu odrazuje údržba a u flísáčků zase fakt, že jakmile dítě sedí, tak mohou provlhávat - tak nevím, jestli má smysl pořizovat flísáčky, když má dítě přes 5 měsíců a látkujeme jen přes den :nevim: .

No ja vlnaky prala asi dvakrat trikrat za prvni pulrok a ted zatim jen jednou, v provozu jsou od prosince a prala jsem je jenom jako novy. Nedavam je teda denne, mam jen jedny. Jako mimino je ale mel pres leto docela casto, kdyz tam utekla brida, jen jsem to oplachla a nechala uschnout.

Příspěvek upraven 16.02.11 v 22:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
16.2.11 22:12

u vlňáků jsem se taky bála údržby, nakonec jsem zkusila jako první pořídit BI shorties, protože se mi moooc líbily, na nich je myslím cedulka, že se dají prát v pračce na 30 na program na vlnu, tak jsem ro riskla a od tý doby tam hážu všechny a dobrý, jen disany se trochu srazily, ale to prý dělaj i tak.
takže kromě lanolínové lázně (a to je celkem zajímavý pozorovat, jak se rozpouští lanolin se šamponem, nebo aspoň mě to baví:-) žádnou spešl údržbu nepotřebují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.11 22:15
M-a-j-a píše:
asha píše:
M-a-j-a píše:
Ale co, ja bych jinak neusetrila nic…takhle kdyz i to nic vynasobime 5ti a pripoctem urok, porad z toho neco bude.
Jo asho jsou!!! Vem si, že mi máme stvebko a teď jsme koupili byt. Spočítali nám splátky na 18let a dík tomu jejich zkrouhnutí to budeme mít tak na 25 :roll:
Oni vlastně všechny ty příspěvky budou danit 50%. Nespravedlivé je to, že to budou dělat i u starých smluv.

No to je na vrazdu :cert: Ja jsem aspon o neco chytrejsi, ted jsem zjistila, ze to bylo neco jinyho, ty stary smlouvy mely prispevek 4500, ty novejsi 3000, to maji decka. Jak je to ted, nevim, jestli porad tri, nebo jeste min :?: . Takze to jeste zdani, to je parada :pocitac:

Vcera jsem se musela smat, kdyz na jednom serveru (tusim Seznam) psali, ze se budou zdrazovat detsky potreby kvuli zvysovani DPH a dalsi clanek byl o tom, jak si mame s rozenim deti pospisit, protoze po 35 plodnost klesa… fakt vyborne navoleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
16.2.11 22:15
Oskárek píše:
Jo Mirii má pravdu, ještě se to má nějak zkrouhnout, ale nevím přesně jak, jestli na to stát uvalí daně nebo tak, kecala bych ale prostě se tak stane i se starými smlouvami…

Zkrouhli to bohužel u všech smluv i u těch starých, ale pořád mám dojem že se spoření vyplatí - sice je nižší státní podpora, ale když už tam nějaké prachy jsou naspořené tak ty úroky nejsou malé (já mám momentálně na úrocích 5000+ teda 2250 bude podpora - vydělat 7250 za rok jen za to že ty prachy někde leží, to docela jde). Ale já to spoření mám už 10 let :)

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
16.2.11 22:16
asha píše:
No to je na vrazdu :cert: Ja jsem aspon o neco chytrejsi, ted jsem zjistila, ze to bylo neco jinyho, ty stary smlouvy mely prispevek 4500, ty novejsi 3000, to maji decka. Jak je to ted, nevim, jestli porad tri, nebo jeste min :?: . Takze to jeste zdani, to je parada :pocitac:

Nové smlouvy jsou 3000 a půjde to na 1500, staré 4500 a půjde to dolů na těch 2250.

• Citovat
  • Upravit
29730
16.2.11 22:18
petka.konecna píše:
asha píše:
Nové smlouvy jsou 3000 a půjde to na 1500, staré 4500 a půjde to dolů na těch 2250.

A to teda bude uz za ten lonsky rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí