Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brunifid píše:M-a-j-a píše:Nemám. Skladuji nasucho a peru obden.
Ahoj holky, přeji dobré skoropoledne
Holky mám dotaz. KDyž skladujete plínky v kbeůlíku, máte je zalité vodou nebo ne?
Jen pokaděné opláchnu teplou vodou a zaperu žlučákem a dám do kýble.
Děkuji. No mi to právě vychazí na praní co tři dny, tak nevím jestli je močit nebo ne,
kvetinka56 píše:
Holky, potrebuji radu. Jak delam impregnacni lazen, tak se mi lanolin vzdy vysrazi na povrchu vody a pak jsou vlnacky moc lepive, co delam spatne? Dik za radu
Kvetinko
já si dělám lázeň takto:
Do lavůrku si dám lžičku bezvodého lanolinu k němu přidám stejné množství dětského šamponu a zaliji trochou horké vody, hezky to rozmíchám až se to rozpustí - voda bude mléčná a pak tam přidám trochu vlažné vody, tak akorát na vlnu a namočím.
Ty tam asi nedáš šampón, co? Ta mastnota potřebuje nějaký emulgátor, aby se rozpustila.
davam sampon, ale je to ten prostredek na prani vlny. asi blbe, co? jinak detsky sampon nemam, mam takovy bily kremovy Nivea pro deti na vlasky, telicko a tvar, muze byt i ten?
kvetinka56 píše:
davam sampon, ale je to ten prostredek na prani vlny. asi blbe, co? jinak detsky sampon nemam, mam takovy bily kremovy Nivea pro deti na vlasky, telicko a tvar, muze byt i ten?
Tak zatím jsem prostředek na praní přímo vlny neměla
, tak nemůžu sloužit. A ta nivea může být, já dávám šampónek z Oriflame.
maji, taky skladuju nasucho. nějaký materiály prý to mokré skladování nesnáší (to ale nevím jaký
)a co 3 dny? to musíš mít maxi kýbl a maxi pračku, ne? ![]()
ZUzi já dávám na noc jednorázovky
, takže mám vždycky o dvě plíny méně
A kýbl mám velký
Pračku obyč ![]()
Ivushko,
teď jsem se snažila dát trošku ty moje mailové objednávky do kupu. Já to už mám za trojku… Manža mě zakousne, tak nevím, tolik plenek před ním neutajím, toho si všimne. ![]()
Pošli mi už prosím tu objednávku a ZAKAŽ mi přístup na tvůj e-shop! ![]()
Mahja píše:
Ivushko,teď jsem se snažila dát trošku ty moje mailové objednávky do kupu. Já to už mám za trojku… Manža mě zakousne, tak nevím, tolik plenek před ním neutajím, toho si všimne.
Pošli mi už prosím tu objednávku a ZAKAŽ mi přístup na tvůj e-shop!
MAhjo teda ty teda nakupuješ
Musíš manželovi říct, že to je pro kamarádku
Můj muž naštěstí rozdíl mezi plínama nepozná
i přesto, že mají každá jiný vzor
![]()
Mahja píše:
Ivushko,teď jsem se snažila dát trošku ty moje mailové objednávky do kupu. Já to už mám za trojku… Manža mě zakousne, tak nevím, tolik plenek před ním neutajím, toho si všimne.
Pošli mi už prosím tu objednávku a ZAKAŽ mi přístup na tvůj e-shop!
Sečetla sis to teda sama nebo ti mám poslat součet mailem?
maji, já taky dávám na noc papírovku. ale mám menší pačku, takže kolikrát mám problém to tam narvat
mahjo, já už naobjednala: 10 kalhotkovek, 2 na snappku, 2 vícevrstvý, 4 aio, podložku a flísáčky. a to nemluvím o vložkách a nové kosmetice… ![]()
Zuzi já mám pračku na 5kilo.
Jo holky a ještě jeden problém mám
. Když mi plínky uschnou, tak mi příjdou, že jsou takové tvrdé. Nevíte čím to může být? Vodu máme normální ![]()
M-a-j-a píše:Mahja píše:MAhjo teda ty teda nakupuješ
Pošli mi už prosím tu objednávku a ZAKAŽ mi přístup na tvůj e-shop!Musíš manželovi říct, že to je pro kamarádku
Můj muž naštěstí rozdíl mezi plínama nepozná
i přesto, že mají každá jiný vzor
![]()
![]()
Ani nevíš, kolikrát jsem tuto výmluvu použila, protože někdy objednáváme dohromady s Katy, takže - CO TO JE??? - já - TO MÁME S KAČOU NA PŮL.
![]()
No, někdy si nevšimne, ale za poslední dobu si všiml všeho… ![]()
majo, taky mám plíny tvrdý. při sundávání ze sušáku vždycky žmoulám, to změknou. a chystám se na sušičku - zmizí tak nenáviděné žehlení a žmoulání a věšení prádla
a bude to asi tím, že se tam nedává aviváž, ne? páč prádlo, kam aviváž dávám, tak tvrdý není ![]()
zuzanecka81 píše:
maji, já taky dávám na noc papírovku. ale mám menší pačku, takže kolikrát mám problém to tam narvatmahjo, já už naobjednala: 10 kalhotkovek, 2 na snappku, 2 vícevrstvý, 4 aio, podložku a flísáčky. a to nemluvím o vložkách a nové kosmetice…
Jako v jedné objednávce?
![]()
ivuska.h píše:Mahja píše:
Pošli mi už prosím tu objednávku a ZAKAŽ mi přístup na tvůj e-shop!![]()
Sečetla sis to teda sama nebo ti mám poslat součet mailem?
Ani mi součet neposílej, ještě budu pár dnů v naivitě, než mi přijde balík. ![]()
Další problém, musím jim jít udělat místečko! ![]()