Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16492
16.2.11 22:18
asha píše:
M-a-j-a píše:
asha píše:
M-a-j-a píše:
Asho promiň nedočítala jsem, ale jestli se bavíte o stavebku, tak mám pocit, že to zkrouhli u všech smluv.
No hadi jsou na to dost velky…
Ale co, ja bych jinak neusetrila nic…takhle kdyz i to nic vynasobime 5ti a pripoctem urok, porad z toho neco bude.
Jo asho jsou!!! Vem si, že mi máme stvebko a teď jsme koupili byt. Spočítali nám splátky na 18let a dík tomu jejich zkrouhnutí to budeme mít tak na 25 :roll:
Oni vlastně všechny ty příspěvky budou danit 50%. Nespravedlivé je to, že to budou dělat i u starých smluv.

No to je na vrazdu :cert: Ja jsem aspon o neco chytrejsi, ted jsem zjistila, ze to bylo neco jinyho, ty stary smlouvy mely prispevek 4500, ty novejsi 3000, to maji decka. Jak je to ted, nevim, jestli porad tri, nebo jeste min :?: . Takze to jeste zdani, to je parada :pocitac:

Vcera jsem se musela smat, kdyz na jednom serveru (tusim Seznam) psali, ze se budou zdrazovat detsky potreby kvuli zvysovani DPH a dalsi clanek byl o tom, jak si mame s rozenim deti pospisit, protoze po 35 plodnost klesa… fakt vyborne navoleny.

Já mám právě pocit, že už to zkrouhli o těch 50% všem. Mo snad to do konce života doplatíme :roll: :mrgreen:
No jo, rodit máme, ale jak děti uživit, to už neporadí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.2.11 22:18

evi.an, já jsem se flísáků dost bála, hlavně u sedícího dítěte, teď je mám na 22m a v pohodě, já zezačátku nechávala tu plínu fakt do mokra a proto nám flísáky nesedli, protože durch plínu neudrželi, ale popravdě, teď se za to trochu stydím, že jsem nepřebalovala častěji. Takže když si dítě sedne v echt nacucané plíně, tak provlhnou, když dlouho sedí v kočáru, tak můžou provlhnout, ale jinak nám vyhovují.
Nicméně, vlna je vlna :nevim: Podle mě se dítě v pulu přímo nezapařuje, protože páry tím pulem prostupují. Moje zkušenost je taková, mám jednovrstvou větrovku s pul zátěrem a po nějaké době v ní jsem taková navlhlá, není mi v ní horko, ale přijdu si jako olepkaná. Takže kdyby jsem si doma chtěla něco vzít přes sebe, tak si zkrátka nevezmu tu bundu, ale raději svetr či flísovou mikinu. Já momentálně pul používám už jen jako záložní, fakt ho přestávám mít ráda. Pokud se ti nechce investovat přímo do vlňáků a umíš alespoň plést hladce nebo malinko háčkovat, tak si kup ovčí vlnu a vytvoř si šáličku na snapku, vyzkoušíš vlnu a bude tě to stát cca 50kaček za klubko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
16.2.11 22:19
petka.konecna píše:
asha píše:
No to je na vrazdu :cert: Ja jsem aspon o neco chytrejsi, ted jsem zjistila, ze to bylo neco jinyho, ty stary smlouvy mely prispevek 4500, ty novejsi 3000, to maji decka. Jak je to ted, nevim, jestli porad tri, nebo jeste min :?: . Takze to jeste zdani, to je parada :pocitac:
Nové smlouvy jsou 3000 a půjde to na 1500, staré 4500 a půjde to dolů na těch 2250.

PEti příspěvek bude stejný, akorát ho na konci roku zdaní o 50% :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
16.2.11 22:19
asha píše:
petka.konecna píše:
asha píše:
Nové smlouvy jsou 3000 a půjde to na 1500, staré 4500 a půjde to dolů na těch 2250.
A to teda bude uz za ten lonsky rok?

Jo za rok 2010 ti připíšou už jenom tu půlku. :cert:

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
16.2.11 22:20
M-a-j-a píše:
petka.konecna píše:
asha píše:
PEti příspěvek bude stejný, akorát ho na konci roku zdaní o 50% :cert:

Fakt? Já myslela že rovnou připíšou jen tu půlku.

Asho - tak to se omlouvám za dezinformaci. Ale i tak dostaneš prostě za loňský rok jen půlku.

• Citovat
  • Upravit
16492
16.2.11 22:22
petka.konecna píše:
M-a-j-a píše:
petka.konecna píše:
asha píše:

Asho - tak to se omlouvám za dezinformaci. Ale i tak dostaneš prostě za loňský rok jen půlku.

NEne oni to mají krásně vymyšlené :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.2.11 22:23
petka.konecna píše:
Oskárek píše:
Jo Mirii má pravdu, ještě se to má nějak zkrouhnout, ale nevím přesně jak, jestli na to stát uvalí daně nebo tak, kecala bych ale prostě se tak stane i se starými smlouvami…
Zkrouhli to bohužel u všech smluv i u těch starých, ale pořád mám dojem že se spoření vyplatí - sice je nižší státní podpora, ale když už tam nějaké prachy jsou naspořené tak ty úroky nejsou malé (já mám momentálně na úrocích 5000+ teda 2250 bude podpora - vydělat 7250 za rok jen za to že ty prachy někde leží, to docela jde). Ale já to spoření mám už 10 let :)

no nevim nevim, tata do tohohle dela a moc se to nevyplati…teda tem organizacim jo, protoze davaji vase penize do fondu, do ktereho ty penize muzete davat sami, akorat o tom lidi nevi. Jen co neco nasetrim, tak si tam oteviram ucet a je rozdil jestli ti nekdo za sedm tisic nebo podle vkladu az nekolik desitek tisic rocne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.11 22:25
petka.konecna píše:
M-a-j-a píše:
petka.konecna píše:
asha píše:

Asho - tak to se omlouvám za dezinformaci. Ale i tak dostaneš prostě za loňský rok jen půlku.

No jesteze mame tech deti vic… :mrgreen: Tomu uz se fakt musim jen smat. Jsem rada, ze jsme aspon koupili novou autosedacku ted, protoze se budou zdrazovat..no jako vsechno… Ja tomu uz nerozumim (nebo spis rozumim a je mi z toho na :poblion: ). Je u nas tak draze, ze kdo muze, nakupuje venku, kdo by si to pomyslel, co? Driv jsme setrili, abychom si na Zapade mohli doprat trochu luxusu a ted tam jezdime pro obyc veci, protoze jsou tam levnejsi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
16.2.11 22:27
M-a-j-a píše:
petka.konecna píše:
M-a-j-a píše:
petka.konecna píše:
asha píše:

NEne oni to mají krásně vymyšlené :cert:

V tom případě asi nechápu proč je to pro ně jako lepší? Dají mi 4500 ty budu mít, budou mi naskakovat úroky, a pak si vezmou půlku zpátky. Já tomu teda jako moc nerozumím, ale tohle se mi zdá že přece je lepší pro lidi, protože mi s té podpory naskáčou nějaké úroky (neříkám že veliké, ale nějaké).

• Citovat
  • Upravit
16492
16.2.11 22:27
asha píše:
petka.konecna píše:
M-a-j-a píše:
petka.konecna píše:
asha píše:

No jesteze mame tech deti vic… :mrgreen: Tomu uz se fakt musim jen smat. Jsem rada, ze jsme aspon koupili novou autosedacku ted, protoze se budou zdrazovat..no jako vsechno… Ja tomu uz nerozumim (nebo spis rozumim a je mi z toho na :poblion: ). Je u nas tak draze, ze kdo muze, nakupuje venku, kdo by si to pomyslel, co? Driv jsme setrili, abychom si na Zapade mohli doprat trochu luxusu a ted tam jezdime pro obyc veci, protoze jsou tam levnejsi :zed:

CO k tomu dodat......
KDoví co čeká naše děti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
16.2.11 22:28

Jo PEti tak to nevím :think: , ale mám pocit, že to udělali tak, protože nemůžou změnit podmínky staré smlouvy, ale nejsem si jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
16.2.11 22:29
asha píše:No jesteze mame tech deti vic… :mrgreen: Tomu uz se fakt musim jen smat. Jsem rada, ze jsme aspon koupili novou autosedacku ted, protoze se budou zdrazovat..no jako vsechno… Ja tomu uz nerozumim (nebo spis rozumim a je mi z toho na :poblion: ). Je u nas tak draze, ze kdo muze, nakupuje venku, kdo by si to pomyslel, co? Driv jsme setrili, abychom si na Zapade mohli doprat trochu luxusu a ted tam jezdime pro obyc veci, protoze jsou tam levnejsi :zed:

Tak já myslím že hlavní boj příjde ke konci roku - jednorázovky budou vyprodané protože se budou všichni předzásobovat :) atd atd.

Autosedačku budeme kupovat do 3-4 měsíců, tak snad ještě koupíme za levno :-D

• Citovat
  • Upravit
29730
16.2.11 22:30
careynka píše:
petka.konecna píše:
Oskárek píše:
Jo Mirii má pravdu, ještě se to má nějak zkrouhnout, ale nevím přesně jak, jestli na to stát uvalí daně nebo tak, kecala bych ale prostě se tak stane i se starými smlouvami…
Zkrouhli to bohužel u všech smluv i u těch starých, ale pořád mám dojem že se spoření vyplatí - sice je nižší státní podpora, ale když už tam nějaké prachy jsou naspořené tak ty úroky nejsou malé (já mám momentálně na úrocích 5000+ teda 2250 bude podpora - vydělat 7250 za rok jen za to že ty prachy někde leží, to docela jde). Ale já to spoření mám už 10 let :)
no nevim nevim, tata do tohohle dela a moc se to nevyplati…teda tem organizacim jo, protoze davaji vase penize do fondu, do ktereho ty penize muzete davat sami, akorat o tom lidi nevi. Jen co neco nasetrim, tak si tam oteviram ucet a je rozdil jestli ti nekdo za sedm tisic nebo podle vkladu az nekolik desitek tisic rocne :wink:

No na to ale musis mit informace a bunky. Ja prisla o polovinu usporu u pana Kozenyho (rodice v dobry vire investovali) a o zbytek v mensich investicich (vsechno se rozkradlo) a kvuli tomu, ze si moje mama blbe precetla jeden dopis, tak posledni zbytecek nam v lete ukradl jeden chytry pan, ktery vystupoval za majitele. Nu coz…na kazdou svini se vari voda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.2.11 22:32
asha píše:
careynka píše:
petka.konecna píše:
Oskárek píše:
no nevim nevim, tata do tohohle dela a moc se to nevyplati…teda tem organizacim jo, protoze davaji vase penize do fondu, do ktereho ty penize muzete davat sami, akorat o tom lidi nevi. Jen co neco nasetrim, tak si tam oteviram ucet a je rozdil jestli ti nekdo za sedm tisic nebo podle vkladu az nekolik desitek tisic rocne :wink:
No na to ale musis mit informace a bunky. Ja prisla o polovinu usporu u pana Kozenyho (rodice v dobry vire investovali) a o zbytek v mensich investicich (vsechno se rozkradlo) a kvuli tomu, ze si moje mama blbe precetla jeden dopis, tak posledni zbytecek nam v lete ukradl jeden chytry pan, ktery vystupoval za majitele. Nu coz…na kazdou svini se vari voda :mrgreen:

tady to je chraneny nejvetsi evropskou bankou v Evrope, u Rodshildu ci jak se to pise :-D soused se nechal ukecat a dal tam penize z hypoteky a ted je spokojenej jak prase v zite, za pul roku mu to vydelalo asi padesat tisic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.11 22:36
careynka píše:
asha píše:
careynka píše:
petka.konecna píše:
Oskárek píše:
No na to ale musis mit informace a bunky. Ja prisla o polovinu usporu u pana Kozenyho (rodice v dobry vire investovali) a o zbytek v mensich investicich (vsechno se rozkradlo) a kvuli tomu, ze si moje mama blbe precetla jeden dopis, tak posledni zbytecek nam v lete ukradl jeden chytry pan, ktery vystupoval za majitele. Nu coz…na kazdou svini se vari voda :mrgreen:
tady to je chraneny nejvetsi evropskou bankou v Evrope, u Rodshildu ci jak se to pise :-D soused se nechal ukecat a dal tam penize z hypoteky a ted je spokojenej jak prase v zite, za pul roku mu to vydelalo asi padesat tisic :-)

A nechces mi napsat SZ co a jak presne udelat, docela bych pouvazovala, protoze tohle jsou momentalne jediny uspory, co mame :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure