Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4742
17.2.11 07:07
ivuska.h píše:
Mirii píše:
Ivus diky, myslim ze tenhle vzor mam ze sijem detem,ale v svetle zelene.....tak aspon nemusim zavidet :lol:
Mimochodem jak jsou na tom vlnacky a vyroba? Budou kalhotkove na patentky? Cn naahovaci? Neo longiese? Jsem strasne zvedava :lol:

Ano, tento vzor býval kdysi na sv. zelené, teď je na modré a růžové.

Vlňáky – mám teď novou vlnu (s 5 % elastanu), která je pletená z biovlny a při předepírání se vysráží na celkem pěknou tloušťku, takže z ní budou parádní zapínací vlňáky, nebudou tak extrémně pružné, jako dosud, což bylo spíš na škodu, ale pořád měkké a přizpůsobivé a měly by mít větší výkonnost, ale to se musí ještě otestovat, než to začnu veřejně prohlašovat :lol: Natahováčky z ní zkusím ušít, pokud to bude dobře držet tvar (ta původní vlna se hodně vytahávala), tak se z toho budou šít taky. Budu pak potřebovat pár testerů, kdybys měla zájem :wink: SledujFB stránku, tam se to pak objeví.

O vlňáčky se taky hlásím… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
17.2.11 07:24

Musím říct, že Anavy vlňáky odolaly pračce, hodila jsem je tam záměrně s plenkama, že se mi srazí a ono nic… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
17.2.11 07:36

Gladys díky za tip. Plést mě učila tchýně o vánocích, ne že by mi to nějak extra šlo, ale zkusit to můžu, asi to nebude na výstavu, ale hlavně aby to splnilo svůj účel. Opravdu stačí jakoby šálička? Tzn. bez nějakýho zužování nebo rozšiřování (to neumím)? A plést jen hladce nebo je lepší i obrace (zkouším oboje)? A na takový obdélník by stačilo jedno klubko vlny?
Jinak snažím se přebalovat tak, aby nebyl moc v mokru, problém je, že malej se neozve, tomu je to srdečně putna, jestli je nebo není v mokru a co jsem si všimla, tak to není žádnej ucvrkánek, spíš najednou „vypustí rybník“. Takže i proto mám strach jít do těch flísáčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
17.2.11 07:54
evi.an píše:
Gladys díky za tip. Plést mě učila tchýně o vánocích, ne že by mi to nějak extra šlo, ale zkusit to můžu, asi to nebude na výstavu, ale hlavně aby to splnilo svůj účel. Opravdu stačí jakoby šálička? Tzn. bez nějakýho zužování nebo rozšiřování (to neumím)? A plést jen hladce nebo je lepší i obrace (zkouším oboje)? A na takový obdélník by stačilo jedno klubko vlny?
Jinak snažím se přebalovat tak, aby nebyl moc v mokru, problém je, že malej se neozve, tomu je to srdečně putna, jestli je nebo není v mokru a co jsem si všimla, tak to není žádnej ucvrkánek, spíš najednou „vypustí rybník“. Takže i proto mám strach jít do těch flísáčků.

Jé, taky Adámek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
17.2.11 08:18
Mahja píše:

Jj, krásné jméno, kamarádka o něm prohlásila, že je přímo sexy :mrgreen: - teda to jméno, ne malej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
17.2.11 08:23
evi.an píše:
Mahja píše:
Jj, krásné jméno, kamarádka o něm prohlásila, že je přímo sexy :mrgreen: - teda to jméno, ne malej :mrgreen:
:-D

Jméno vybíral manžel a musím říct, že jsme spolu krátce chodili, byli jsme s partičkou na chatě a něco jsme probírali a já se ho zeptala, jak by chtěl, aby se jmenovaly naše děti a ani nepřemýšlel a řekl - Adámek a Adélka, já řekla no, tak dobře. Jak jsem pak byla těhotná, tak se jen zeptal, jestli platí naše jména, ani jsem chviličku neuvažovala, že bych vybírala něco jiného. Tak teď se nám musí povést ještě ta Adélka :-D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
17.2.11 09:18
Mahja píše:
evi.an píše:
Mahja píše:
Jj, krásné jméno, kamarádka o něm prohlásila, že je přímo sexy :mrgreen: - teda to jméno, ne malej :mrgreen:
:-D
Jméno vybíral manžel a musím říct, že jsme spolu krátce chodili, byli jsme s partičkou na chatě a něco jsme probírali a já se ho zeptala, jak by chtěl, aby se jmenovaly naše děti a ani nepřemýšlel a řekl - Adámek a Adélka, já řekla no, tak dobře. Jak jsem pak byla těhotná, tak se jen zeptal, jestli platí naše jména, ani jsem chviličku neuvažovala, že bych vybírala něco jiného. Tak teď se nám musí povést ještě ta Adélka :-D :mrgreen:

:-D U nás to byl docela boj, manžel chtěl, aby se kluk jmenoval po něm, ale zaprvé se mi nelíbí jméno samotné, za druhé nejsem zastánce přívlastků malý, starý, velký, mladý apod. (vím o čem mluvím…). Nakonec ustoupil, pak jsme začali řešit, jak se bude jmenovat. Takhle nějak vypadala naše diskuze o jméně:
On: chci nějaké tradiční jméno, žádnou exotiku.
Já: není problém. Co třeba Adam?
On: to by šlo.
Já: nebo máš nějaký jiný návrh?
On: (vzal mou těhu průkazku, v ní byl na obalu seznam jmen, chvíli pročítá…)…co třeba René? Nebo Leo?
Já: 8-o 8-o 8-o prý tradiční jméno, žádná exotika :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Tak jsme zůstali u Adama. Holku jsme ani neřešili, poměrně brzy jsme věděli, co to bude (už někdy v 15tt). Teď bych si taky přála holku, ale to je hudba budoucnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
17.2.11 09:27
evi.an píše: :-D U nás to byl docela boj, manžel chtěl, aby se kluk jmenoval po něm, ale zaprvé se mi nelíbí jméno samotné, za druhé nejsem zastánce přívlastků malý, starý, velký, mladý apod. (vím o čem mluvím…).

Taky nemám ráda jména po rodičích. Aby to byl do čtyřiceti „malej Jarda“. :roll: Chlap je po tátovi a poštu si poznají podle toho, co je uvnitř. Ale křížem se mi to líbí - holka po tatínkovi a kluk po mamince, když to jde. Kluka po mně bych teda nechtěla (Marcel) a podobná jména mi neprošla (Marek), prošel mi posléze Matěj, ale pak jsem zjistila, že nevím proč, ale je to nějak moderní jméno a mohlo by jich být pět ve třídě… Naštěstí se vyklubala holka a pro tu bylo jméno jasné od začátku :-)

• Citovat
  • Upravit
4742
17.2.11 09:36
Brunifid píše:
evi.an píše: :-D U nás to byl docela boj, manžel chtěl, aby se kluk jmenoval po něm, ale zaprvé se mi nelíbí jméno samotné, za druhé nejsem zastánce přívlastků malý, starý, velký, mladý apod. (vím o čem mluvím…).
Taky nemám ráda jména po rodičích. Aby to byl do čtyřiceti „malej Jarda“. :roll: Chlap je po tátovi a poštu si poznají podle toho, co je uvnitř. Ale křížem se mi to líbí - holka po tatínkovi a kluk po mamince, když to jde. Kluka po mně bych teda nechtěla (Marcel) a podobná jména mi neprošla (Marek), prošel mi posléze Matěj, ale pak jsem zjistila, že nevím proč, ale je to nějak moderní jméno a mohlo by jich být pět ve třídě… Naštěstí se vyklubala holka a pro tu bylo jméno jasné od začátku :-)

No, musím říct, že manželův strejda a má syna Jardu a jejich rodina v Čechách, tam je taky samý Jarda.
A já to tak neznám, tak jsem byla z toho vždycky jabko o kom to vůbec mluví. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
17.2.11 09:43

ahoj holky, zase se hlásím se zprávou od Katky. Mám vás všechny od ní moc pozdravovat! včera večer mi psala, že Elišce už je o něco lépe, teplota se snížila na 38, už prý Eli vzala na milost i trochu čaje na lžičku, asle pořád atb do žíly. Dneska je čeká sono ledvin a předběžně ještě 3-4 dny v nemocnici.

a já se ještě zeptám, jak jste teď psaly o tom zvyšování DPH, je to už jisté? myslela jsem že je to pořád jen návrh :roll: … no ale je to stejně jedno, udělají si co budou chtít :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
17.2.11 11:05

Ahojky, mámdotázek. Když vyperete vlňáčky, dáte je pak sušit a suché namáčíte do impregnace, nebo je do lanolínu dáváte hned po vyprání?
Já je vždycky nejdřív usuším, ale je to dlouhý proces,tak mě napadlo,jestli by to takhle nešlo zkrátit :think: ale pak zase aby ta impregnace byla účinná :think: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
17.2.11 11:13
ankasz píše:
Ahojky, mámdotázek. Když vyperete vlňáčky, dáte je pak sušit a suché namáčíte do impregnace, nebo je do lanolínu dáváte hned po vyprání?
Já je vždycky nejdřív usuším, ale je to dlouhý proces,tak mě napadlo,jestli by to takhle nešlo zkrátit :think: ale pak zase aby ta impregnace byla účinná :think: ?

Sušit nedávám, to je zbytečné, ne? Stejně je zase namáčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
17.2.11 11:32

Holky, potrebuji radu. Jak delam impregnacni lazen, tak se mi lanolin vzdy vysrazi na povrchu vody a pak jsou vlnacky moc lepive, co delam spatne? Dik za radu

• Citovat
  • Upravit
16492
17.2.11 11:38

Ahoj holky, přeji dobré skoropoledne :-)
Holky mám dotaz. KDyž skladujete plínky v kbeůlíku, máte je zalité vodou nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
17.2.11 11:42
M-a-j-a píše:
Ahoj holky, přeji dobré skoropoledne :-)
Holky mám dotaz. KDyž skladujete plínky v kbeůlíku, máte je zalité vodou nebo ne?

Nemám. Skladuji nasucho a peru obden.
Jen pokaděné opláchnu teplou vodou a zaperu žlučákem a dám do kýble.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí