Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Hezký večer holky, omlouvám se, že vám sem zase lezu, ale chtěla jsem se zeptat na dvě věci: v Ikee jsem koupila ty jejich ručníky za 5,–, protože jsem se dočetla, že si z nich šijete vkladačky. Dotaz zní-nějakej tvar vystřihnete a obšijete, nebo jen seskládáte do obdélníku a sešijete nebo to stačí jen tak složit aby se to vešlo a vložit do plenky? A ještě dotaz-chystám se prát výbavičku-kolikrát mám vyprat plenky před použitím, aby byly správně savé, podle vašich zkušeností?Moc předem děkuju!!! ![]()
janisska píše:
Hezký večer holky, omlouvám se, že vám sem zase lezu, ale chtěla jsem se zeptat na dvě věci: v Ikee jsem koupila ty jejich ručníky za 5,–, protože jsem se dočetla, že si z nich šijete vkladačky. Dotaz zní-nějakej tvar vystřihnete a obšijete, nebo jen seskládáte do obdélníku a sešijete nebo to stačí jen tak složit aby se to vešlo a vložit do plenky? A ještě dotaz-chystám se prát výbavičku-kolikrát mám vyprat plenky před použitím, aby byly správně savé, podle vašich zkušeností?Moc předem děkuju!!!
Tak ja vyperu jednou, jako vsechno novy a pak uz je davam… nejvetsi savost maji tak po 5. vyprani, ale je zbytecny to prat jen tak nasucho predem.
Katy paráda, že je už maličké líp
jen tak dál ![]()
A já taky při každém přebalení malou neobtírám ![]()
asha píše:ivuska.h píše:Vrzava kuze?
Já teda taky umývám po každém čůrání, používám Medvídka. Když jsme venku a má vlhčené ubrousky (bílé z DM), je potom ta kůže taková vrzavá, vůbec mi to není příjemné. Nejvíc mi vyhovují ty olejové ubrousky z DM, ty jediné to nedělají. Ale nadoma fakt jedině Medvídek.Ty jo, co to? Ja mam ty bily BL uz pro treti dite a jsou nejlepsi, co jsem vubec kde u nekoho videla… nevoni, neni v nich zadny extra svinstvo a jsou velky. Jaky olejovy myslis?
No vrzavá, to se blbě popisuje, nevím, prostě i já mám z toho na rukách takový divný pocit, určitě jiný, než kdybych si umyla ruce vodou. Nedokážu to bohužel líp popsat
Ty olejové mají zelený obal s takovou žlutou kytkou, tyto:
http://www.dm-drogeriemarkt.de/…k=topbox.jpg
Jsou sice voňavé, ale složení mají podle mě lepší, než ty bílé, teda až na ten parfém (Helianthus Annuus (Sunflower Seed Oil), Chamomilla Recutita Extract, Tocopherol, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Stearate, Glyceryl Oleate, Bisabolol, Parfum, Citric Acid). Samotný materiál ubrousku je trošku horší, než u těch bílých, ale vyhovují mi celkově víc.
asha píše:lenholka píše:No ja nevim, ale kdyz je nejakou dobu v mokry pline, ma to i na kuzi, ja to proste utrit musim, nemam z toho dobry pocit.
ahojky,
teda to jste me docela prekvapily ze neotirate po curanime s tema nasema opruzeninama ani nenapadlo ze bych neotrela a nemazla
no snad ji tim nestiram nejakej ochrannej film…
Taky utíráme, tu moč taky musí mít na té kůži a někdy dokáže krásně smrdět, tak mu nedám přece na prdelku tu krásnou Anavu a neutřu ho.
Jo a včera jsme byli v Ikei kupovat světla (konečně po roce nemáme v obýváku, v koupelně a na WC jen žárovky na drátech). Při průchodu dětskou sekcí jsem zaznamenala vozík, ve kterém byly různé věci pro mimino a mimo jiné asi 30, možná i víc, tady těch utěrek – http://www.ikea.com/…cts/10100909. Tož mě napadlo, že to asi paní nebere na utírání nárobí… Já tu utěrku jednu mám a je fakt, že je to celkem měkký matroš, vazbou dost podobný čtvercovkám a při poskládání na šestiny by to mělo dobrý rozměr jako plína narovno…
ivuska.h píše:asha píše:ivuska.h píše:Vrzava kuze?
Já teda taky umývám po každém čůrání, používám Medvídka. Když jsme venku a má vlhčené ubrousky (bílé z DM), je potom ta kůže taková vrzavá, vůbec mi to není příjemné. Nejvíc mi vyhovují ty olejové ubrousky z DM, ty jediné to nedělají. Ale nadoma fakt jedině Medvídek.Ty jo, co to? Ja mam ty bily BL uz pro treti dite a jsou nejlepsi, co jsem vubec kde u nekoho videla… nevoni, neni v nich zadny extra svinstvo a jsou velky. Jaky olejovy myslis?
No vrzavá, to se blbě popisuje, nevím, prostě i já mám z toho na rukách takový divný pocit, určitě jiný, než kdybych si umyla ruce vodou. Nedokážu to bohužel líp popsat
Jsou sice voňavé, ale složení mají podle mě lepší, než ty bílé, teda až na ten parfém (Helianthus Annuus (Sunflower Seed Oil), Chamomilla Recutita Extract, Tocopherol, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Stearate, Glyceryl Oleate, Bisabolol, Parfum, Citric Acid). Samotný materiál ubrousku je trošku horší, než u těch bílých, ale vyhovují mi celkově víc.Ty olejové mají zelený obal s takovou žlutou kytkou, tyto:
http://www.dm-drogeriemarkt.de/…k=topbox.jpg
Dik, zkouknu to. Nam teda ty bily sedi, asi to bude i o kuzi. A ty olejovy jsem moc nevidela, musim se podivat lip.
Akorat teda nevim…ten parfem byva to nejvetsi svinstvo
Kdyby to aspon nejak rozepsali.
Mahja píše:
Kačo, super!
A co Týnka, skončila už s lázněma?
Mahjo jo jo, lázně jsme ukončili k pátku, tak že už je doma, měla být do příští středy, tak že jen o pár dní, no škoda, ale jinak to fakt nešlo.
ivuska.h píše:
Jo a včera jsme byli v Ikei kupovat světla (konečně po roce nemáme v obýváku, v koupelně a na WC jen žárovky na drátech). Při průchodu dětskou sekcí jsem zaznamenala vozík, ve kterém byly různé věci pro mimino a mimo jiné asi 30, možná i víc, tady těch utěrek – http://www.ikea.com/…cts/10100909. Tož mě napadlo, že to asi paní nebere na utírání nárobí… Já tu utěrku jednu mám a je fakt, že je to celkem měkký matroš, vazbou dost podobný čtvercovkám a při poskládání na šestiny by to mělo dobrý rozměr jako plína narovno…
No to nevim, tyhle uterky mame a nic moc, na zadek bych to decku asi nedala
I ta savost mi prijde oproti jinym uterkam spis slabsi.
Ale je fakt, ze jsou celkem jemny, oproti nekterym cc ![]()
asha píše:ivuska.h píše:No to nevim, tyhle uterky mame a nic moc, na zadek bych to decku asi nedala
Jo a včera jsme byli v Ikei kupovat světla (konečně po roce nemáme v obýváku, v koupelně a na WC jen žárovky na drátech). Při průchodu dětskou sekcí jsem zaznamenala vozík, ve kterém byly různé věci pro mimino a mimo jiné asi 30, možná i víc, tady těch utěrek – http://www.ikea.com/…cts/10100909. Tož mě napadlo, že to asi paní nebere na utírání nárobí… Já tu utěrku jednu mám a je fakt, že je to celkem měkký matroš, vazbou dost podobný čtvercovkám a při poskládání na šestiny by to mělo dobrý rozměr jako plína narovno…I ta savost mi prijde oproti jinym uterkam spis slabsi.
Ale je fakt, ze jsou celkem jemny, oproti nekterym cc
Třeba má paní restauraci a proto jich kupovala tolik. ![]()
Tak tyhle utěrky máme, jemné jsou, savost nula nula prd, plus se docela dost zapírají a nějak víc drží fleky.
To už mi přijdou lepší ty levný ručníčky, co stály snad 9kč, to má aspoň savost jako jeden kvalitní čtverec, i když je to objemnější
Gladys píše:
Tak tyhle utěrky máme, jemné jsou, savost nula nula prd, plus se docela dost zapírají a nějak víc drží fleky.To už mi přijdou lepší ty levný ručníčky, co stály snad 9kč, to má aspoň savost jako jeden kvalitní čtverec, i když je to objemnější
Jo fleky teda drzi. Ja mam asi tri ctyri a mam je porad vespod, jsou asi nejhorsi, co mam. A kdyz jsem je prala v orechach, nesaly uz skoro vubec.
A toho jsem si teda vsimla u vetsiny uterek, po tech orechach jsou na omak takovy divne jemny…a sajou min, aspon mi to prijde…
Ale to by bylo poznat i na plinach a to jsem si zase nevsimla… ![]()
Holky ja uz se z toho chlapa zblaznim pul 10 a on nikde. A to vypadl z domu pred 8 rano ![]()