Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Pomeranca - kdyz malkcka usne,tak nebudim - pokud to neni dulezita vec jako doktorka apod…starsi jsem uz tak od 8 mesicu nejak probudila…ale snazila jsem se treba hlukem,jako hlasite sem se pohybovala po mistnosti apod ![]()
Katy tak to potom jo…drzim palecky at poradne bumba,beruska malinka…
zdravím
u nás se před odchodem hodněkrát podařilo právě usnuvší dítě neprobudit ani při převlíkání a přebalování ![]()
Ještě ke spaní: tuhle si Apolenka vynutila, že chce dát do postýlky. Myslela jsem si, že si chce hrát s medvědem, kterého má na spaní. Tak jsem jí tam dala a šla na záchod. Než jsem se vrátila, POli spinkala. Problém byl, že jsem musela pro Tobíka do školky.
15minut jsem řešila, jestli ji budit nebo ne, nebo zda se pokusit ji přendat do kočáru. Nakonec jsem ji nechala spát a pro Tobíka doběhla. Ale celou dobu jsme byla nervózní, jestli se náhodou neprobudí.
Foto Apolenčiny nové plenky a mých látkových vložek. Mámě to sladěné. ![]()
Achdarek píše:
Foto Apolenčiny nové plenky a mých látkových vložek. Mámě to sladěné.
Krásná ![]()
A taky se hlásím do klubu látkujících zdravotních sester
- já - ARO (severní Morava)
ankasz píše:Achdarek píše:
Foto Apolenčiny nové plenky a mých látkových vložek. Mámě to sladěné.Krásná
A taky se hlásím do klubu látkujících zdravotních sester- já - ARO (severní Morava)
Hele když jsi teda ta zdravotní sestřička, nevíš kolik by mělo dítě vyčůrat, když má za den cca litr tekutin?
Katy ono se to strašně těžko hodnotí- tekutiny se nevylučují pouze močí, něco vypotí(i když nemá zvýšenou teplotu nebo horečku), vydýchá atd.záleží i na tom jaký máte doma vzduch.
Spíš se dívej při přebalování na to jaká je moč, na klas. čtvercích to jde poznat, pokud je moc hustá je výrazně žlutá a může až silně zapáchat, tak to je zle a už je riziko dehydratace, zkontrolovala bych i pusinku,jestli nemá sušší jazyk a sliznici, nevím jestli jsem Ti pomohla- dělala jsem na ARU u dospělých, dětičky jsme tam naštěstí nikdy neměli. ![]()
ankasz píše:
Katy ono se to strašně těžko hodnotí- tekutiny se nevylučují pouze močí, něco vypotí(i když nemá zvýšenou teplotu nebo horečku), vydýchá atd.záleží i na tom jaký máte doma vzduch.
Spíš se dívej při přebalování na to jaká je moč, na klas. čtvercích to jde poznat, pokud je moc hustá je výrazně žlutá a může až silně zapáchat, tak to je zle a už je riziko dehydratace, zkontrolovala bych i pusinku,jestli nemá sušší jazyk a sliznici, nevím jestli jsem Ti pomohla- dělala jsem na ARU u dospělých, dětičky jsme tam naštěstí nikdy neměli.
No mě hlavně zaráží to, že od rána nečůrala, přitom už má v sobě 400ml čaje.......ach jo. ![]()
Katy a má teplotu?To je už dost dlouhá doba od kolika Ti to vypila?
ankasz píše:
Katy a má teplotu?To je už dost dlouhá doba od kolika Ti to vypila?
Teplotu nemá, těch 400ml, teď už tak 470ml vypila cca od půl osmé a čůrala teď před chvíli a to jen 60ml. ![]()
No tekutin Ti vypila dost( do malé tolik nedostanu a to je zdravá), ale té moči je fakt málo, jakou má tu moč hustou, tmavou nebo normální světlounkou?
Katy, no já na ně měla furt chuť, takže jsem ty pribiňáky dlabala celkem ve velkém ![]()
jo a jinak včera měla neluš večer průjem. netuším z čeho a ani netuším, zda to byl opravdu průjem či co to vlastně bylo ![]()
ankasz píše:
No tekutin Ti vypila dost( do malé tolik nedostanu a to je zdravá), ale té moči je fakt málo, jakou má tu moč hustou, tmavou nebo normální světlounkou?
Barva bych řekla že je normální a ani nějak nezapáchá, tak já fakt nevím, zda to zadržuje schválně a nebo jí prostě nejde se vyčůrat. ![]()
Holt začnu převlékat a chystat do sedačky ve spícím stavu. Ona se v průběhu procesu vzbudí, pak v autě zas usne.