Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, sice to ještě nějakou dobu fakt nebude aktuální, ale, což si takhle nenakoupit nějakou echt nepotřebnou věc (mé dítě bude bezplenkáč
), ptže je taaak pěkná a pak se na ni aspoň dívat. Takže: chtěla bych ty nové itti bitti tutto. Můžu je používat i na čč a vv? půjdou mi i na novorozence? Jak je to se spolehlivostí a trvanlivostí těch jejich chlupatých plen obecně?
mofiz: No zatím jsem používala jen hlubokou korbu. A nemám protestů. Jen jaksi jsem nedomyslela to, že dítě zářijové se v emitexovém fusaku do té chicco korby prostě nevejde. Čili zase tak dlouho jsem ten kočár nepoužívala.
Sportovní budu používat, až na jaře.
Nejvíc využíváme autosedačku.
Plus teda ten kočár mám taky z druhé ruky. Udělala jsem radost kamarádce, od které jsem ho koupila. Jen jsem teda nikdy nepochopila, co je na tom kočáru tak nechutně drahé.
Příspěvek upraven 18.02.11 v 21:53
Flyingfrog píše:
značka tot vše.......
no cortina byla taky drahá jako pras… ale Míša byla v hluboké korbě na roce ve fusaku s naprosto v pohodě
mofiz: Jako značka dejme tomu, ale stejně… Když mi kamarádka říkala, že prostě ho za víc stejně neprodá, tak jsem žasla a pak na mimáči jsem to projela a fakt, je skoro neprodejný.
Milé maminky, právě jsme se vrátili z porodnice a náš pokládek má neskutečnou spotřebu plenek. Jelikož není v mých silách pročíst stránky diskuze, omlouvám se, jestli se toto téma již řešilo.
K mému problému: Mám biofroťáčky Popolini a zajímalo by mě, zda mohu jejich sušení urychlit na topení. Kdesi jsem se dočetla, že by se to nemělo, ale nebylo uvedeno proč. Zatím jejich nedostatek řeším papírovými plenkami, ale ty dochází a nerada bych kupovala nové balení, když už jsem se rozhodla látkovat. Moc vám děkuji za odpovědi
Flyingfrog píše:
mofiz: No zatím jsem používala jen hlubokou korbu. A nemám protestů. Jen jaksi jsem nedomyslela to, že dítě zářijové se v emitexovém fusaku do té chicco korby prostě nevejde.
Tohle nechápu na spoustě kočárků, že se tam nevejde čtyřměsíční dítě ve fusaku.
Nemám asi zrovna výkřik techniky, nestál dvacku, ale je to tank, vjede všude a malá se tam stále v pohodě vejde a ještě dlouho tomu tak bude. ![]()
Mikro píše:
Milé maminky, právě jsme se vrátili z porodnice a náš pokládek má neskutečnou spotřebu plenek. Jelikož není v mých silách pročíst stránky diskuze, omlouvám se, jestli se toto téma již řešilo.K mému problému: Mám biofroťáčky Popolini a zajímalo by mě, zda mohu jejich sušení urychlit na topení. Kdesi jsem se dočetla, že by se to nemělo, ale nebylo uvedeno proč. Zatím jejich nedostatek řeším papírovými plenkami, ale ty dochází a nerada bych kupovala nové balení, když už jsem se rozhodla látkovat. Moc vám děkuji za odpovědi
Dlouhodobou strategii bych řešila pořízením více plenek. Zatím myslím, že biofroté na topení dát můžeš, počítej s tím, že to ztvrdne, tak to pak budeš muset promnout v ruce.
Podle mě záleží, kolik těch kalhotkových plínek máš. 18 je podle mě dostatečné množství(hodnoceno po 1 průměrně čůrací dceři, průtokáči jsou na tom hůř). Co třeba dokoupit nějaké vícevrstvé/obyč. čtvercovky a tím vyřešit dočasný nedostatek? Za sebe si myslím, že dávat novorozenci hodně savé a objemné pleny je zbytečné.
Dobré ráno holčiny,
obracím se na vás s prosbou o radu.Jsem z většího města, ale u nás v obchodě jsou tak trochu neochotní, aby poradili. Snažím se látkovat, ale používám obyčejné čč a na to od Canpolu svrchní kalhotky (dost často je malý stejně pročůrá) Na noc používám jednorázovky. No a právě bych chtěla používat jenom látkovky. takže bych potřebovala vědět, které svrchní klahotky jsou vhodné na čč. dále bych potřebovala vědět jestli do kalhotek do kterých jdou dát čč mohu také vložit http://www.babako.cz/…ht-baby-lucy. Uvažovala jsem, že bych i něco ušila. Prckovi je 16 měsíců a začátkem července budeme mít miminko, takže bych docela ráda zůstala u čč. děkuju
Barbulka píše:lenholka píše:jé taky jsi dělala ve zdravotnoctví
tak ja to mam jednoduchy, me skoncila prac. smlouva kdyz jsem byla na matersky tkz se nemam ani kam hnata do prace se klidne vratim za 6 i vice let, ono to zdravotnictvi jde ted tak do kytek ze jenom doufam, ze za v ptech X let to bude snad lepsi…
a kdepak jestli to není tajný
![]()
nejdriv v usti a pak v pze ve vojensky, oboji na gastru
Brunifid píše:Flyingfrog píše:Tohle nechápu na spoustě kočárků, že se tam nevejde čtyřměsíční dítě ve fusaku.
mofiz: No zatím jsem používala jen hlubokou korbu. A nemám protestů. Jen jaksi jsem nedomyslela to, že dítě zářijové se v emitexovém fusaku do té chicco korby prostě nevejde.Nemám asi zrovna výkřik techniky, nestál dvacku, ale je to tank, vjede všude a malá se tam stále v pohodě vejde a ještě dlouho tomu tak bude.
Já mám i obyč kočár, i když ten taky nový stál 8000, což taky nechápu, protože víc jak ty 3000, co jsem za něj dala, bych za něj teda nedala. Mám Kajtex Marinu, poláka jak vyšitého.
A krásně černý.
Takový.
jinak holky preju at se prckove co nejdriv uzdravi, clovek se na to kolikrat nemuze koukat kdyz prcek marodi ![]()
Já mám taky poláka, černo stříbrného, Firkon F7. Ale kupovali jsme nový, tuším 6,5 tis. plus 1,5 tis. autosedačka. Chtěli jsme, aby to bylo v záruce. A jsem spokojená, je velký. http://www.batolatko.cz/files/products/P1010206_v[3]_m.jpg
Ališa píše:
Dobré ráno holčiny,
obracím se na vás s prosbou o radu.Jsem z většího města, ale u nás v obchodě jsou tak trochu neochotní, aby poradili. Snažím se látkovat, ale používám obyčejné čč a na to od Canpolu svrchní kalhotky (dost často je malý stejně pročůrá) Na noc používám jednorázovky. No a právě bych chtěla používat jenom látkovky. takže bych potřebovala vědět, které svrchní klahotky jsou vhodné na čč. dále bych potřebovala vědět jestli do kalhotek do kterých jdou dát čč mohu také vložit http://www.babako.cz/…ht-baby-lucy. Uvažovala jsem, že bych i něco ušila. Prckovi je 16 měsíců a začátkem července budeme mít miminko, takže bych docela ráda zůstala u čč. děkuju
Ty vkládačky, které odkazuješ, můžeš dát do všeho. Stylem třeba novosklad z čč a do toho tu vkládačku. Já mám PULky od Baby Lucy, ale když dávám jenom čč narovno (což moc často není při naší frekvenci kadění), tak je dávám do flísáčků.
Na noc by to asi chtělo pát trochu savějších plen, ne? S čč nevím, jestli to dáte, to bys musela v noci dost přebalovat, záleží teda, jak moc v noci čúrá a jak moc se budí. Nebo aspoň nějaké vícevrstvé, z druhé ruky se dají koupit za hubičku. ![]()