Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Achdarek píše:asha píše:Brunifid píše:Jj, tam to maji udelany hezky. Ja dala prvni mrkev, pak ty 4denni odstupy, za mesic ovoce a za dalsi mesic maso. Ale u B. to bylo uplne jinak
Co tyhle rady ?
Začala jsem číst tu Wordovskou přílohu přijde mi to rozumné.Ten zacal jist jako uplne prvni kukuricny krupky
A taky jsem nekde cetla zajimavy zpusob, dat diteti na kousky nakrajenou varenou zeleninu a at si vezme, co chce. Jsou deti, ktery tu kasovitou vec nechteji. Tak to bylo v podstate u nas, my se pres kousky dostali az k matlanici ve sklenicceTaky jsem se tím řídila. Tobík i Poli se po jídlu sápaly, takže jsem neměla problém. Jen teda bych nezačínala mrkví. Tobík měl po ní šílenou zácpu. ZAčla jsem bramborama, pak cuketa a pak terpve trošku mrkve. Oběma doteď vařená mrkev způsobuje pěknou zácpu.
Ty celý kousky je „Baby Led Weaning“. Kdysi sem Nena dávala odkaz. Tady je o tom diskuse
Já to v praxi docela aplikovala, ne teda na 100%, ale děti se krmily sami rukama. Něco jsem do nic nacpala lžičkou. Ale třeba brambory dostaly na kousky a žužlaly. Dělala jsem to tak u obou aniž bych věděla, že je to nějaká metoda.
Tak my mame po mrkvi mozna tak jinou barvu ![]()
Příspěvek upraven 18.02.11 v 16:07
asha píše:No hele..pri prvnim se ucis, pro druhym to delas a pri tretim na to kasles
Na vsechno teda neee, to zas neeee
To mi taky kamarádky se 3 dětma říkají ![]()
ABKM - U TObíka měla doktorka podezření na ABKM, takže skoro půl roku diety, než se to vyvrátilo, jsem si užila. Děs.
Perlu fakt ne, to nepozřu.
Ale ve zdravé výživě jsem objevila nějaký margarín s olivovým olejem bez mléčné syrovátky. Cena teda dost brutální, cca 80,– Kč. Ale hlavně docela chutnal, máslo to teda nebylo, la elepší než nic. Značku si nevzpomenu.
Zdravim zkusene latkarky, jsem sice ve fazi snazeni, ale planuju latkovat, tak zkoumam co a jak. Mohli byste mi rict, jestli se jako separacni plinka da pouzivat perlan nebo je nevhodny a pouzivaji se jen ty myslim celulozove? Dik
B.T. píše:
Zdravim zkusene latkarky, jsem sice ve fazi snazeni, ale planuju latkovat, tak zkoumam co a jak. Mohli byste mi rict, jestli se jako separacni plinka da pouzivat perlan nebo je nevhodny a pouzivaji se jen ty myslim celulozove? Dik
Já používám viskózové popoliny nebo fleecové separačky. Perlan mám na mytí zadečku, na nádobí atd. Měn přijde, že pocitově je mokrý. Ale nezkoušela jsem.
Achdarek píše:
ABKM - U TObíka měla doktorka podezření na ABKM, takže skoro půl roku diety, než se to vyvrátilo, jsem si užila. Děs.
Perlu fakt ne, to nepozřu.Ale ve zdravé výživě jsem objevila nějaký margarín s olivovým olejem bez mléčné syrovátky. Cena teda dost brutální, cca 80,– Kč. Ale hlavně docela chutnal, máslo to teda nebylo, la elepší než nic. Značku si nevzpomenu.
Fakt? Tak to vyrazím koupit, jedněch 80Kč nás nezruinuje.
Flyingfrog píše:Fakt? Tak to vyrazím koupit, jedněch 80Kč nás nezruinuje.
Jo, fakt si na název nevzpomenu. Já jsem ho za těch půl roku kupovala asi dvakrát.
Achdarek píše:Flyingfrog píše:Fakt? Tak to vyrazím koupit, jedněch 80Kč nás nezruinuje.Jo, fakt si na název nevzpomenu. Já jsem ho za těch půl roku kupovala asi dvakrát.
a jak se to prosim te projevovalo nez mu zjistili tu alergii?
Achdarku: To nevadí, já to okoumám. Do zdravé výživy chodím pro ovesný čokoládový nápoj a pro kaše. ![]()
careynko: Krev ve stolici. Dietu držím od konce listopadu a teď teprve se to upravilo. Plus jsem ještě jednou snědla buchtu s celým vejcem a to bylo krve najednou. ![]()
Flyingfrog píše:
Achdarku: To nevadí, já to okoumám. Do zdravé výživy chodím pro ovesný čokoládový nápoj a pro kaše.careynko: Krev ve stolici. Dietu držím od konce listopadu a teď teprve se to upravilo. Plus jsem ještě jednou snědla buchtu s celým vejcem a to bylo krve najednou.
ja prave nevim jestli plasim, ale kdyz si dam neco mlecnyho, tak malej blije
nikdy teda nemel stolickku ty michany vajicka, ale ma takovou nahnednou a tekutou. Ne prujem, ale opravdu tekuty ![]()
margarín s olivolejem, kupovala jsem kdysi tuším i nějakém supermarketu, jestli v Sparu či kde, název nevím, ale mohlo by to být obdobné
perlan, jako separačku prý jeden čas používala Katy, ona ta celuloza pocitově je též dost mokrá. Ale já jsem upřímně ráda, když můžu vzít separačku za protilehlé růžky a hodit ji do záchoda, což s perlanem nejde. V koupelně třeba vůbec nemám koš na odpadky a muset mít nějaký pytlík jen na hovínka, to docela fůj
careynko: Hmm, vždycky když máš něco mléčného? A dělal to vždycky nebo až teď? Ono totiž ještě existuje intolerance laktosy a ta se právě projevuje hned. Ta ABKM může právě až později a obvykle teda exémem.
Gladys: Tak jestli Spar, tak ten mám hoooodně z ruky.
My se se separačkou proběhnem přes celý obývák. ![]()
Ale na čůrání mi perlan stačil, naštěstí ho nikdy nepokadila. Ale mám ho už jen čistě na utírání zadku.
A Perlan se neda splachnout? To je to, z ceho jsou ubrousky Perlicka, ne? Ty mi prisly na separacku docela tvrdy. Jinak je celuloza spis mekka, mela jsem roli od Popoliny, s hovnajzem jsem to splachovala.
Flyingfrog píše:
careynko: Hmm, vždycky když máš něco mléčného? A dělal to vždycky nebo až teď? Ono totiž ještě existuje intolerance laktosy a ta se právě projevuje hned. Ta ABKM může právě až později a obvykle teda exémem.Gladys: Tak jestli Spar, tak ten mám hoooodně z ruky.
My se se separačkou proběhnem přes celý obývák.
Ale na čůrání mi perlan stačil, naštěstí ho nikdy nepokadila. Ale mám ho už jen čistě na utírání zadku.
zacala jsem si toho vsimat az posledni dobou jak je vic pohyblivej, je schopnej se i dve hodiny po jidle zeblit a smrdi to…bez mejch mlecnejch vyrobku si treba ublinkne ale nesmrdi to … ale chce to jeste zkouset, abych si to potvrdila ![]()
Já perlan místo separačky dávala, pokaděný jsem ho splachovala do záchoda. Akorát ho tady nejsem schopná sehnat, tak jsem koupila Popolini viskozové separačky a teď už ani ty nepoužívám, neb jsem přišla na chuť nastříhané Irmě. Musí se to teda opláchnout, ale jde to z toho dobře dolů (daleko líp než z látky) a jsou snad nesmrtelné. Když jsem denně vyhodila čtyři separačky, tak to mizelo, teď už nemusím pořád koukat, že bude potřeba dokoupit.