Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
18.2.11 12:37
Brunifid píše:
Zeptám se tady, protože tady se ví všechno, tak proč hledat jinou diskuzi :mrgreen:
Jak se má vztah dítě versus kozí mléko? Krávu kupovat nebudu. Chápu, že asi ne od půl roka, ale ve věku, kdy se dítěti dá krabicák, tak proč by nemohlo kozí?

Tak ja nasla jiny duvody, ja bych klidne po roce semotamo kozi dala.
kvalita kozího mléka více závisí na kvalitě krmiva než je tomu u kravského. Koza má totiž větší tendenci převádět do svého mléka jedy a choroboplodné organismy, které se do ní dostanou (byly zaznamenány otravy z mléka kozy, která sežrala rulík zlomocný, nebo epidemie klíšťové encefalitidy způsobené kozami, které poštípala infikovaná klíšťata).

Výše napsané ovšem neznamená, že by kozí mléko bylo nekvalitní. Naopak, kozí mléko lze vyhodnotit jako kvalitnější, lépe stravitelné a zdravotně prospěšnější než kravské, ovšem pouze za předpokladu, že je dbáno na vysokou kvalitu krmiva.

Kozí mléko se též někdy používá v lidovém léčitelství jako lék na různé formy dětských ekzémů a vyrážek.
Jdu hledat to slozeni.

Příspěvek upraven 18.02.11 v 12:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
18.2.11 12:37

Achdarku u nas je to proste jak kdy, nekdy neji skoro nic a tapala by jen ovoce ci ruzne detske tycinky( musli apod…) a z toho by nas sezrala. Posledni dobou se muze uzrat knedliku :lol: Normalne sni dva domaci velke knedliky s kusem masa a rajskou ci svickovou 8-o Ale posledni dobou teda basti hodne, rekla bych ze se dojida potom jejim blicim obdobi :nevim: ale driv teda moc velky jedlik nebyla. Mne zase treba nechce vubec jist ruzne detske syry- takove ty tycinky,nebo kus tvrdyho syra. Nastrouhany syr ten si da,ale kus vcelku ne :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
18.2.11 12:38
asha píše:
M-a-j-a píše:
Asho tak to je mi líto :-( NEmůžou mu třeba růst ještě zuby?
Dik, no ne, furt kasle, vcera to urcite lapnul od Tyny, porad na nej prskala.

Jaj tak to je blbé :-( Nejhorší je, že prcka neudržíš v posteli. :think: Přeji brzké uzdravení :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.2.11 12:41

A tady porovnani s kravskym. (no aspon jsem se dokopala, na tohle se totiz chystam uz dlouho :mrgreen:)
 http://www.agronavigator.cz/az/vis.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.2.11 12:43
M-a-j-a píše:
asha píše:
M-a-j-a píše:
Asho tak to je mi líto :-( NEmůžou mu třeba růst ještě zuby?
Dik, no ne, furt kasle, vcera to urcite lapnul od Tyny, porad na nej prskala.
Jaj tak to je blbé :-( Nejhorší je, že prcka neudržíš v posteli. :think: Přeji brzké uzdravení :huban:

Kuju :-) Ja ho ani nedrzim, je tu normalne jako vzdycky, ale asi si ho hodim na hrb. A vstavali jsme pred 12, takze se aspon trochu vylezel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
18.2.11 12:43
Gladys píše:
Jo, mmch, my bychom tu krávu klidně uživili :roll: Ráno půl litránku jen synáček sám, večer čtvrtlitřík, já si dám ovomaltinu, muž si dá do vloček a i 1,5l denně zmizne jak kdyby nikdy nebylo. A což teprve když peču něco s mlékem a nebo dostanem chuť na pudink

Víš kolik dojí kráva? :mrgreen:
Leda jerseyku a dělit se s prasetem a slepicema 8-)

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
18.2.11 12:46
asha píše:
A tady porovnani s kravskym. (no aspon jsem se dokopala, na tohle se totiz chystam uz dlouho :mrgreen:)

No jo, ale nevím z toho, jak dávat dětem.
Porovnávací tabulky jsem viděla, i králičí tam bylo.
Já nevím, bych se k tomu chovala jako k normálnímu mlíku, ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29730
18.2.11 12:50
Brunifid píše:
asha píše:
No jo, ale nevím z toho, jak dávat dětem.
Porovnávací tabulky jsem viděla, i králičí tam bylo.
Já nevím, bych se k tomu chovala jako k normálnímu mlíku, ne? :nevim:

No ja si z toho vzala, ze ty soli zas nejsou tak drasticky oproti kravskymu a ma vic vyhod. Ja mam proti kravskymu docela pifku, v podstate ho pouzivam jen na vareni a peceni. Takze bych to neprehanela ani s tim kozim. Proste jak se dite odstavi, uz je to jen pochutina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.2.11 12:52
Brunifid píše:
Gladys píše:
Jo, mmch, my bychom tu krávu klidně uživili :roll: Ráno půl litránku jen synáček sám, večer čtvrtlitřík, já si dám ovomaltinu, muž si dá do vloček a i 1,5l denně zmizne jak kdyby nikdy nebylo. A což teprve když peču něco s mlékem a nebo dostanem chuť na pudink
Leda jerseyku a dělit se s prasetem a slepicema 8-)

Slepice pijou mlíko? 8-o No já to myslela trochu s nadsázkou :mrgreen: Ale stejně je to spotřeba :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.2.11 12:55

Bruni, mě z toho vychází, že když si dítě dá hrnek kozího denně, tak mu to ledviny asi moc naztíži oproti kravskému. Ale pokud se spotřeba blíží třeba litru, tak to už mi přijde i podstatné, že tam těch solí je víc jak v kravském a ledviny to při dlouhodobé spotřebě zatížit asi i může :nevim: A kvůli hrnku denně pořizovat celou kozu, no nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.2.11 12:58

Ale zase po odstaveni davat litr denne… to uz mi taky prijde moc i u kravskyho. :think: Muj tata si timhle privodil paradni osteoporozu, denne pres litr mlika. Desne se ted divi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.2.11 13:15
asha píše:
Ale zase po odstaveni davat litr denne… to uz mi taky prijde moc i u kravskyho. :think: Muj tata si timhle privodil paradni osteoporozu, denne pres litr mlika. Desne se ted divi. :nevim:

A jak se privodi osteoporoza pitím hodně mlíka? 8-o
Jinak u nás je to většinou ten půl litr, abych zas tak nekecala, večer poslední dobou stačí napít čaje nebo džusu. Ale když nechce večeřet, tak dám mlíko, aby snědl aspoň něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
18.2.11 13:18
evi.an píše:
Achdarek: ten starší ti spí na palandě? A v pohodě? Od jakýho věku? Docela mě to zajímá, taky to budeme řešit, až budeme chtít druhý, máme malý byt :nevim: .

Spí na paladě cca od 2,5 let. Máme normální kupovanou v IKEA. Úplne bez problémů. Moc se mu tam líbí. Máme malý byt a tak to bylo rozumné řešení. Potřebovali jsme vyřešit, kdo kde bude spát, když se narodila malá. ta má postýlku v ložnici. Takhle spí vždy jeden z nás s Tobíkem a druhý s Polinkou v ložnici (většinou manžel)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.2.11 13:19
Gladys píše:
asha píše:
Ale zase po odstaveni davat litr denne… to uz mi taky prijde moc i u kravskyho. :think: Muj tata si timhle privodil paradni osteoporozu, denne pres litr mlika. Desne se ted divi. :nevim:
A jak se privodi osteoporoza pitím hodně mlíka? 8-o
Jinak u nás je to většinou ten půl litr, abych zas tak nekecala, večer poslední dobou stačí napít čaje nebo džusu. Ale když nechce večeřet, tak dám mlíko, aby snědl aspoň něco

No prave…kdyz je prisun vapniku nadmiru, tak ho telo spis jeste vylucuje…aspon tak si to pamatuju. Kazdopadne proste mliko pro dospely ve velkym mnozstvi neni zdravy. Nekde jsem mela i clanek, muj tata mi to nejdriv neveril, nechapal, jak je to mozny, pak mu to rekl i dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
18.2.11 13:20
Brunifid píše:
Gladys píše:
Leda jerseyku a dělit se s prasetem a slepicema 8-)

Chces jerseyku? :mrgreen:

A tady polibek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky