Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
chci se zeptat
dá se sehnat lastin i někde jinde než na šijem dětem ?
Co tyhle rady ?
Začala jsem číst tu Wordovskou přílohu přijde mi to rozumné.
podle toho jsem zaváděla příkrmy já a nakonec jsem to vytiskla i kamarádkám ![]()
Barbulka píše:
podle toho jsem zaváděla příkrmy já a nakonec jsem to vytiskla i kamarádkám
Fakt? Tak super, taktéž vytisknu a viditelně uložím ![]()
A píšou tam: „Pokud kojené i nekojené dítě dobře prospívá, začněte v ukončených šesti měsících. Když dítě projevuje velkou touhu po jídle (natahuje se po něm, dává hlasitě najevo, že chce také ochutnat) je možné začít o pár dní dříve, nejvíce však o týden či dva“
Když se mi sápe po lahvovém Birelu, projevuje po něm velkou touhu a dává hlasitě najevo, že chce také ochutnat - mám jí to dát? ![]()
Barbulka píše:
Bruni![]()
![]()
teď jsi mě dostala
Já to tam v těch tabulkách totiž nenašla, tak se zeptám, že jo ![]()
Brunifid píše:
Co tyhle rady ?
Začala jsem číst tu Wordovskou přílohu přijde mi to rozumné.
Jj, tam to maji udelany hezky. Ja dala prvni mrkev, pak ty 4denni odstupy, za mesic ovoce a za dalsi mesic maso. Ale u B. to bylo uplne jinak
Ten zacal jist jako uplne prvni kukuricny krupky ![]()
A taky jsem nekde cetla zajimavy zpusob, dat diteti na kousky nakrajenou varenou zeleninu a at si vezme, co chce. Jsou deti, ktery tu kasovitou vec nechteji. Tak to bylo v podstate u nas, my se pres kousky dostali az k matlanici ve sklenicce ![]()
Brunifid píše:
A píšou tam: „Pokud kojené i nekojené dítě dobře prospívá, začněte v ukončených šesti měsících. Když dítě projevuje velkou touhu po jídle (natahuje se po něm, dává hlasitě najevo, že chce také ochutnat) je možné začít o pár dní dříve, nejvíce však o týden či dva“
Když se mi sápe po lahvovém Birelu, projevuje po něm velkou touhu a dává hlasitě najevo, že chce také ochutnat - mám jí to dát?
Bruni
aspoň víš, že nebude alkoholik, když je to jenom po birelu ![]()
Brunifid píše:
Když se mi sápe po lahvovém Birelu, projevuje po něm velkou touhu a dává hlasitě najevo, že chce také ochutnat - mám jí to dát?
Tak jedine si nalepit etiketu na prso
Nebo na flasku ![]()
A ja jsem musela Benovi lupnout Nurak, ma 39,6 a je fakt protivny…ach jo.
asha píše:
A ja jsem musela Benovi lupnout Nurak, ma 39,6 a je fakt protivny…ach jo.
Asho brzo bude lip ![]()
A jak jsme tu minule debatovaly o bio zeleine apod…tak ja odpurce sklenicek jsem jich uz asi 10 koupila
a zacnu teda s nima a pak budu kombinovat s varenou bio zeleninou…to treti dite si musime poridit urcite,protoze to uz ze me bude matka MACHR
jak budu nabouchana informacema
a zkusenostma ![]()
Ale nekdy si rikam chudak prvni,tam sem udelala tooolik chyb ![]()
asha píše:Brunifid píše:Jj, tam to maji udelany hezky. Ja dala prvni mrkev, pak ty 4denni odstupy, za mesic ovoce a za dalsi mesic maso. Ale u B. to bylo uplne jinak
Co tyhle rady ?
Začala jsem číst tu Wordovskou přílohu přijde mi to rozumné.Ten zacal jist jako uplne prvni kukuricny krupky
A taky jsem nekde cetla zajimavy zpusob, dat diteti na kousky nakrajenou varenou zeleninu a at si vezme, co chce. Jsou deti, ktery tu kasovitou vec nechteji. Tak to bylo v podstate u nas, my se pres kousky dostali az k matlanici ve sklenicce
Taky jsem se tím řídila. Tobík i Poli se po jídlu sápaly, takže jsem neměla problém. Jen teda bych nezačínala mrkví. Tobík měl po ní šílenou zácpu. ZAčla jsem bramborama, pak cuketa a pak terpve trošku mrkve. Oběma doteď vařená mrkev způsobuje pěknou zácpu.
Ty celý kousky je „Baby Led Weaning“. Kdysi sem Nena dávala odkaz. Tady je o tom diskuse
Já to v praxi docela aplikovala, ne teda na 100%, ale děti se krmily sami rukama. Něco jsem do nic nacpala lžičkou. Ale třeba brambory dostaly na kousky a žužlaly. Dělala jsem to tak u obou aniž bych věděla, že je to nějaká metoda.
Mirii píše:
A jak jsme tu minule debatovaly o bio zeleine apod…tak ja odpurce sklenicek jsem jich uz asi 10 koupilaa zacnu teda s nima a pak budu kombinovat s varenou bio zeleninou…to treti dite si musime poridit urcite,protoze to uz ze me bude matka MACHR
jak budu nabouchana informacema
a zkusenostma
Ale nekdy si rikam chudak prvni,tam sem udelala tooolik chyb
No hele..pri prvnim se ucis, pri druhym to delas a pri tretim na to kasles ![]()
Na vsechno teda neee, to zas neeee ![]()
Příspěvek upraven 18.02.11 v 16:07