Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
petka.konecna píše:ivuska.h píše:Malá právě že už obchází nábytek ale nesedí, proto má diagnźu jít k neurložce …petka.konecna píše:Ondra seděl až skoro v roce… Teď zatím pořád nechodí, diagnózu na to nemáMirii píše:Malá ani náznak sezení
Tak ja uz mam sportak, pac mala uz sedi![]()
B. obchazel nabytek taky driv nez sedel. To je prave to, on chvili neposedi ani ted ![]()
petka.konecna píše:lenholka píše:Aha, tak to malá sedí už právě krásně.petka.konecna píše:no jenze mala se kinkla ze strany na stranu ze jo, tulhe i prepadla do predu tak jsem uz rvala, fakt me tim vytaci…lenholka píše:Moje mamka mi malou taky posazuje, já jsem jí taky posadila (hlavně v židličce teda sedí už krásně, už se vůbec nehroutí na stranu, neopírá se o opěradlo, sedí rovně jak pravítko). Ale jen když jí posadím.
to jsem rada ze to tady pisete… me ted doma chlap zkousi malou posazovatze uz by prej sedela
Peti, ale mozna je to prave tim, ze jsi ji posazovala. Cetla jsem, ze kdyz diteti neco „vnutis“ ve fazi, kdy by to samo neudelalo, tak pak muze mit prave s tou fazi problem. Proste nema moc motivaci to udelat samo. Ale neboj, urcite to neznamena, ze si nesedne, jen to muze proste byt dyl. A vy jste jeste vekove uplne v norme ![]()
Holky ja bych rekla ze ty me deti jsou trochu vyvojove rychlejsi…u Denisky jsem se bala,ze jsem to urychlila ja mou hlouposti a neinformovanosti,ale Iza mi dokazuje v podstate stejnym vyvojem( ne-li rychlejsim) ze jsem nic neurychlila…nicmene sama si sedne vetsinou tak ze pokrci jednu nohu a presoupne se na prdel a nebo dost casto seda ze stoje,poloklelu a do sedu.....no jako resit to nebudu pac tady by to nikdo neresil a stejne malou jeste moc sedet nenechavam
ona neni na kocar stavena, furt je v becu
jo a co je zajimave ze mi ani z toho sedu neprepadava.....sem tam se zakymaci,ale vyrovna to a fakt hoodne malo pada ![]()
lenholka píše:
tak to u nas se porad jenom vali
Bud rada,aspon nemusis pord odnekud sundavat ![]()
Mirii píše:lenholka píše:Bud rada,aspon nemusis pord odnekud sundavat
tak to u nas se porad jenom vali
to je pravda
jeste porad je tak zhruba tak kam ji polozim ![]()
koukam, ze resite pohyblivost. U nas od vcera nastal zase posun vpred. POstavi se u nabytku a umi slezt v pohode zpatky na zem, takze uz si nenatluce. Ze stoje se dokonce i posadi a taky jsem zaznamenala par nesmelych pohybu, ktere smeruji k lezeni
my snad na tu rehabku nebudem muset ![]()
ankasz píše:
Holky tak mi došla vlňáčky od Desconhecidy z Fléru- jsou nádherné, ale jsem z nich úplně v prd.li. Katy měla pravdu, o tom, že jsou kousací![]()
![]()
![]()
Uvítám proto, každou radu - jak to kousání zmírnit, nebo úplně odstranit.
Ja jsem je obratila a vyprala rucne , trosku jsme je lehce drbala rukama o sebe
pak nechala obracene uschnout a dala jsem jim zase takhle obracenym lanolinovou kuru skoro 24 hodin
a ted uz se mi zda ze je to o dost lepsi ![]()
ahoj!
my se taky jen válíme
a přetáčení zvládá jen na pupek, zpátky spíš přepadává (a to jen občas)
táta by jí zas chtěl učit lézt - pošoupává jí za nožky, když je na pupíku ![]()
petka.konecna píše:ivuska.h píše:Malá právě že už obchází nábytek ale nesedí, proto má diagnźu jít k neurložce …petka.konecna píše:Ondra seděl až skoro v roce… Teď zatím pořád nechodí, diagnózu na to nemáMirii píše:Malá ani náznak sezení
Tak ja uz mam sportak, pac mala uz sedi![]()
Obchází taky, to už dlouho, ale nechodí sám v prostoru.
lenholka píše:
to jsem rada ze to tady pisete… me ted doma chlap zkousi malou posazovatze uz by prej sedela
Tak mu vysvětli, že jí tím škodí, že si má sednout sama z polohy na všech 4, jinak ne.
macinka85 píše:
Ahoj
Kdysi dávno jsem tu četla,že objednáváte bio zeleninu..nedaly byste odkaz? Už se začínám rozkoukávat,z čeho budu dělat příkrmy..přece jen vše mi na zahrádce neroste a z kauflandu opravdu neee
Díky!
Já z biozelenina.eu.
Mně Stela taky nesedí, ale ono je dost těžké s ní občas manipulovat a nemít ji na klíně v sedu. A tím tempem jak ona se vyvíjí, nebude sedět možná ani v roce a co pak s takovým dítětem, to mi má ležet pořád v korbě.?
Já už hlubokáč zrušila, řvala tam jak na lesy a nemám zdvihací lůžko.
Tak je v lehu v golfkách. Není to úplný leh a ona stejně aby lépe viděla, tak dělá sklapovačky. Úmyslně ji neposazuju, manipuluju s ní vleže, ale občas ji mám na klíně v takovém tom vajíčkovém sedu. ![]()
Flyingfrog píše:
Mně Stela taky nesedí, ale ono je dost těžké s ní občas manipulovat a nemít ji na klíně v sedu. A tím tempem jak ona se vyvíjí, nebude sedět možná ani v roce a co pak s takovým dítětem, to mi má ležet pořád v korbě.?
Já už hlubokáč zrušila, řvala tam jak na lesy a nemám zdvihací lůžko.Tak je v lehu v golfkách. Není to úplný leh a ona stejně aby lépe viděla, tak dělá sklapovačky. Úmyslně ji neposazuju, manipuluju s ní vleže, ale občas ji mám na klíně v takovém tom vajíčkovém sedu.
Tak jasně, že při manipulaci může být chvíli v sedu, ale prostě bys ji neměla fixovat polštářema nebo do nějaké židličky, aby si v té poloze mohla hrát atd. V hlubokáči ji vozit nemusíš, stačí sporťák nebo golfáč v pololehu.
Flyingfrog píše:
Já už hlubokáč zrušila, řvala tam jak na lesy a nemám zdvihací lůžko.Tak je v lehu v golfkách. Není to úplný leh a ona stejně aby lépe viděla, tak dělá sklapovačky. Úmyslně ji neposazuju, manipuluju s ní vleže, ale občas ji mám na klíně v takovém tom vajíčkovém sedu.
Tyna si sedla az ve 13ti mesicich… nekdy kolem 11 jsme dostali povoleni vozit „v polosede“ v kocaru, neco jako ve vajicku v aute.