Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak ja teda dopo taky nevychazim, vetsinou holky spi
chodime ven hned po obede,nekdy tesne pred obedem,zalezi jak se holky vyspi.....a aupair sice ven chodivaji,ale vetsinou do nejakych krouzku,MC apod.....na hristich nepotkas dopo ani nohu ani tady u nas ![]()
fly, já se zas bojím s ní chodit odpo s kočárem ven, aby mi tam náhodou neusnula, neb by pak zas byla do deseti večer vzhůru…
pro ostatní: jestli jsem to tu nepsala. v necelých 7mi měsících máme už pouze jedno denní spaní (kolem poledne), jinak večer nespí a vydrží ječet v posteli i dýl, než hodinu ![]()
me se ted zase stepula zacla budit v 6
a to tak hezky chrnela do 7, jenze vecer mi do 9 nevydrzi cucet…tak nevim nevim ale ta 6 me teda zabiji
lenholka píše:evi.an píše:ty evi to mi rekni kde tam maj cerstvou?? a jak poznam mrazenou bio??macinka85 píše:Jestli máš někde po ruce Globus, tak tam se dá biozelenina koupit, mají toho celkem dost, čerstvou i mraženou.
Ahoj
Kdysi dávno jsem tu četla,že objednáváte bio zeleninu..nedaly byste odkaz? Už se začínám rozkoukávat,z čeho budu dělat příkrmy..přece jen vše mi na zahrádce neroste a z kauflandu opravdu neee
Díky!my tam obcas jezdime ale za boha jsem tam nic nevidela
No nevím jak v ostatních Globusech, ale v tom brněnským tam mají takový velký koše s bio ovocem a zeleninou. Kupuju tam bio červenou řepu, brambory, mrkev…, z ovoce určitě jablka, ale to si moc nevybavuju, ovoce mám od příbuzenstva.
Mraženou mají v mražácích u ostatní zeleniny, taky tam mají oddíl „bio“ - firmy Frosta a Ardo. Stoprocentně vím, že tam mají mraženou bio mrkev, hrášek, špenát - a dál si teď nevybavím, ale určitě je toho víc.
my měli dneska alarm v půl třetí - začla ječet nanyna. mě už dva dny chytají záda, honza se včera rozplácl na štěrku a má šitý koleno. při tom nočním poplachu jsme se řítili k postýlce jak dva mrzáci
neluše si samozřejmě chrupala na peřině a mimo výseč ![]()
jinak třeba včera jsem s ní byla v nosítku odpoledne v oc. koupit alany (chtěla jsem vyzkoušet) a nějakou přesnídávku. no a ona mi začla cestou domů usínat. doma jsem jí dala do postýlky, že jako pššš, spinkej… a okamžitě řev, jako když jí na nože berou ![]()
Jinak já patřím k těm oslům, kteří chodí ven téměř den co den, i v dešti
. Mám jistotu, že se mi v kočáru prospí, doma mi usne odpoledne málokdy a je to docela fuška ho uspat. A když neusne tak je protivnej až na půdu. A tahat kočár do bytu se mi kvůli uspávání nechce, kdo by to pak uklízel
. Občas vyrážím i dopoledne, občas s kamarádkama, občas sama, když je malej moooc protivnej a nedaří se mi ho uspat.
jj, v globusu mají bio. koukala jsem. u nás v ústí mají mrkev, brambory, cukety, červenou řepu, jablka, hrušky. a pak i druhy, co zatím pro mimina ne-e. ale mají toho fakt dost
Milé látkařky, prosím vás o radu. Dostala jsem po kamarádky dětech dvě vkládací plenky a jsou úžasný. Chtěla bych si je přikoupit, ale ani jedna nevíme, co to je zač, tak je zkusím popsat vám: je to malá plenečka o rozměrech 10×27 cm a na povrchu je takový materiál, který působí i po pročůrání stále suše. Nemáte některá zkušenosti nebo nevíte o výrobci, který vyrábí takovéhle plenky? Díky moc M.
Mirii píše:
Asho dik, tak je to to same co ceska ESV ekologicky setrny vyrobek…akorat z toho nejsem moudra, to je potom i Dedra,ne? Jake oznaceni ma ecover?
Dedra nema zadny oznaceni. Ecover netusim.
evi.an píše:
Jinak já patřím k těm oslům, kteří chodí ven téměř den co den, i v dešti. Mám jistotu, že se mi v kočáru prospí, doma mi usne odpoledne málokdy a je to docela fuška ho uspat. A když neusne tak je protivnej až na půdu. A tahat kočár do bytu se mi kvůli uspávání nechce, kdo by to pak uklízel
. Občas vyrážím i dopoledne, občas s kamarádkama, občas sama, když je malej moooc protivnej a nedaří se mi ho uspat.
No ty nemas proste na vyber
I kdyz mne doma spi zasadne v kocaru v predsini, jinak nespi vubec. A u Matyse jsem mela jen tu korbu v pokoji, zbytek stal v predsini.
tak my meli rezim takovej ze dopoledne v 9 jsme vyrazely ven s kocarem, venku vetsinou ani noha tkz mi krasne spala, domu na obed a sama doma, odpo jeste dalsi spanek. Kdyz jdu odpoledne ven s kocarem tak tam rvou decka, provoz je jak svina tkz ja radsi chodim dopoledne a odpo uz mam doma voraz…
akorat dneska jsem teda nepouzitelna a budu se muset premluvit jit ven, sla bych nejradsi spat ale to asi malou neukecam ![]()
Zuzko: To je Nela slušný nespavec. ![]()
leni: No mně Stela dneska vstávala v 5:15. Chodí teda chrnět kolem osmé, takže se holt nemůžu divit no.
Mně teď krásně začala spát doma. To je taková pohoda, když ji dám v 9h do postýlky a ona se probudí v 11:30.
Zázrak.
Že pak nespí odpoledne moc, to mi nevadí, to už je tady chlap. ![]()
asha píše:ivuska.h píše:Jednou jsem to zkusila s Matysem. Narodil se v lednu. Venku ani noha a ja z toho mela depku jeste tyden… Od ty doby spal v korbicce u otevrenyho okna. Dalsi deti jsem uz netrapila ani tim oknemasha píše:No jo, to je asi národní sport, vyrazit každý den 2× a hodinu objíždět panelákFlyingfrog píše:Mne vzdycky dostanou ty matky, co dobrovolne trpi za kazdyho pocasi denne venku. Kdyz je hnusne, tak teda ven nelezem…ani u jednoditete v kocaru. Fuj.Vevercaci píše:
Já mám taky lehátko od FP, ale dá se zaretovat, aby se nehoupalo, jsou tam takový packy, nemáš to tam?Mááám, já jsem pitomá.
Holky, ony v té diskuzi jsou holčiny, co se dlouhodobě snaží o děti, ale prostě tohle mě rozsekalo. Navíc mám taky kamarádky, co byly aupairky a pokud byly v USA, tak nemusely krom dětí sáhnout na nic, tudíž klidně mohly vyrážet klidně na hřiště a beztak to nedělaly, měly zahrady u domů.Mě to jen teď nenapadlo aretovat.
Mě děckanaštěstí spaly v pohodě doma, takže jsem měla aspoň klid na práci. Když dítě spí, mám volno, ještě tak někde drndat po chodníku ![]()
evian: No já mám zásobu kočárů, takže doma jsem měla golfky, tak spala tam.
Teď jsou golfky dole ve sklepě a doma je hlubokáč. Ale ani tam už nespí, kupodivu si zvykla na postýlku.
Hm, mě nepěkně pozoruje, co tu jako dělám, takže já mizím. ![]()
Mikro píše:
Milé látkařky, prosím vás o radu. Dostala jsem po kamarádky dětech dvě vkládací plenky a jsou úžasný. Chtěla bych si je přikoupit, ale ani jedna nevíme, co to je zač, tak je zkusím popsat vám: je to malá plenečka o rozměrech 10×27 cm a na povrchu je takový materiál, který působí i po pročůrání stále suše. Nemáte některá zkušenosti nebo nevíte o výrobci, který vyrábí takovéhle plenky? Díky moc M.
Já teda netuším, co by to mohlo být…