Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Flyingfrog píše:
bodlinko: To je pak relax, což? Já to úplně miluju a chlap mi říká, že normální člověk by se už dávno o tu moji vodu spálil.Ale kůže pak trpíííí.ivuško: Mno jo, mě naštval, tak s ním nemluvím a to mi podstrojuje, zrovinka mi u počítače přistál hrnek s meltou (náš každovečerní rituál).
Já jsem hrozná.
Týjo, tak to máš dobrý, že se tak snaží. To já bych nemluvením ničeho nedosáhla, byl by rád, že může vklidu pracovat a že do něj nic nehustím ![]()
Flyingfrog píše:
bodlinko: To je pak relax, což? Já to úplně miluju a chlap mi říká, že normální člověk by se už dávno o tu moji vodu spálil.Ale kůže pak trpíííí.ivuško: Mno jo, mě naštval, tak s ním nemluvím a to mi podstrojuje, zrovinka mi u počítače přistál hrnek s meltou (náš každovečerní rituál).
Já jsem hrozná.
Relax to je, a už se na něj těším.
Teeda, podstrojování bych si dala říct. Já mám chlapa v práci, celý den sama s oběma, starší horečka a zvrací, mladší protivný. A už zas řve..
Ať už je půlnoc a chlap doma. ![]()
Holky, jeste otravuju…ta cena mi asi zas tak nepomuze, nemate nekde spotrebu v kubikach za rok? Vubec nemam sajna… ale zda se nam i celkova za barak dost.
ivuska.h píše:Flyingfrog píše:Týjo, tak to máš dobrý, že se tak snaží. To já bych nemluvením ničeho nedosáhla, byl by rád, že může vklidu pracovat a že do něj nic nehustím
Já jsem hrozná.
U nás je to taky tak. Tichá domácnost štve jen mě. ![]()
asha píše:
Holky, jeste otravuju…ta cena mi asi zas tak nepomuze, nemate nekde spotrebu v kubikach za rok? Vubec nemam sajna… ale zda se nam i celkova za barak dost.
U nás 110 m3. Tři a kousek člověka (čtyři jsme byli 5 měsíců), zahrada. Bez bazénu. ![]()
- bodlinka - píše:asha píše:U nás 110 m3. Tři a kousek člověka (čtyři jsme byli 5 měsíců), zahrada. Bez bazénu.
Studena nebo i tepla?
asha píše:
Že seš to ty, tak se jdu podívat na vodoměr… Jsme tu rok a půl, tak se z toho bude dát udělat obrázek.
asha píše:- bodlinka - píše:Studena nebo i tepla?asha píše:U nás 110 m3. Tři a kousek člověka (čtyři jsme byli 5 měsíců), zahrada. Bez bazénu.
Všechna. Máme kotel s bojlerem v jednom. A platili jsme něco přes 5100 Kč. Bez plynu za ohřev, což nezjistím (jeden plynoměr na topení i ohřev).
asho,
já si to pravidelně zapisuji, takže naše roční spotřeba vody je cca 85 m3, cena za 1m3 je 76,– Kč (vodné plus stočné) , celkem to tedy cca 7000,– za rok.
Pro doplnění roční spotřeba plynu je cca 1800m3, plyn máme pro ohřev vody a pro vytápění.
Roční spotřeba elektřiny je cca 6000kWh.
Vodu platíme průběžně majitelce, za plyn nám obvykle něco málo vracejí, elektřinu doplácíme. LEtos 4000,– . A to máme všechny spotřebiče A/A+, místo světel diody - tam je spotřeba minimální. Hodně dělá vaření. Vařím skor denně.
Tak je tam 173 m3, to je je studená i teplá dohromady. Za rok to teda dělá 115 kubíků, peru cca 3× týdně, celkem dost se koupeme ve vaně (i když většinou všichni v jedné vodě
Teda prvně já s děckama a pak manžel, takže ta největší špína jde až nakonec
).
Edit – bazén nemáme, občas v létě zalíváme zahradu.
Příspěvek upraven 05.05.11 v 21:23
ivuska.h píše:asha píše:Že seš to ty, tak se jdu podívat na vodoměr… Jsme tu rok a půl, tak se z toho bude dát udělat obrázek.
Tak já vlezla jen do faktur. Kdybych měla teď lézt do polozatopené vodoměrné šachty, jsem tu zítra. ![]()
Jednou nám praskla hadice v garáži a než jsem vlezla do té pitomé dle zákonů a předpisů zbudované šachty k hlavnímu uzávěru, málem jsme vyplavili sousedy. ![]()
Příspěvek upraven 05.05.11 v 21:22
ivuško, bodlinko: U nás je to zvláštní, já jsem ukecaná až dost, ale stejně pak kolem mě chodí a snaží se, místo aby byl rád, že je konečně ticho. ![]()
Ale už s ním mluvím. ![]()
- bodlinka - píše:ivuska.h píše:asha píše:Že seš to ty, tak se jdu podívat na vodoměr… Jsme tu rok a půl, tak se z toho bude dát udělat obrázek.
Holky, jeste otravuju…ta cena mi asi zas tak nepomuze, nemate nekde spotrebu v kubikach za rok? Vubec nemam sajna… ale zda se nam i celkova za barak dost.Tak já vlezla jen do faktur. Kdybych měla teď lézt do polozatopené vodoměrné šachty, jsem tu zítra.
Jednou nám praskla hadice v garáži a než jsem vlezla do té pitomé dle zákonů a předpisů zbudované šachty k hlavnímu uzávěru, málem jsme vyplavili sousedy.
My to máme tady hned na chodbě, čistá práce ![]()
ivuska.h píše:- bodlinka - píše:My to máme tady hned na chodbě, čistá práceivuska.h píše:asha píše:Že seš to ty, tak se jdu podívat na vodoměr… Jsme tu rok a půl, tak se z toho bude dát udělat obrázek.
Holky, jeste otravuju…ta cena mi asi zas tak nepomuze, nemate nekde spotrebu v kubikach za rok? Vubec nemam sajna… ale zda se nam i celkova za barak dost.Tak já vlezla jen do faktur. Kdybych měla teď lézt do polozatopené vodoměrné šachty, jsem tu zítra.
Jednou nám praskla hadice v garáži a než jsem vlezla do té pitomé dle zákonů a předpisů zbudované šachty k hlavnímu uzávěru, málem jsme vyplavili sousedy.
No jo, byt.
My ji máme na rozhraní pozemku společně se sousedy, takže bych musela asi přelézt jejich hromady stavebnin (ještě nedostavěli).
Tak my máme 160 m3/rok. (taky zahrada bez bazénu.)
A manžel už se začal zajímat na co to potřebuju vědět .
![]()