Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
No u dětí to nechápu taky …
Budu nucena koupit balík jednorázovek - jedu s klukama na víkend do Krkonoš , manžel bude doma s malou sám , nutit ho do látky se neodvažuju , obzvlášt po zkušenosti se svrchňákama je to i v mém zájmu. Erudovanej látkař z něj nebude ![]()
Brunifid píše:mabis píše:A v čem pereš?
Bruni, já to taky nechápu čím to je… ani dr na to nepřišel, jeho domněnka je že jí prostě drře ta látka v kombinaci s močí a zbytekm prášku (a to máchám snad stokrát)
Oblečení jí nevadí? Třeba v podpaží nebo tak?
peru v dedře, a jinde problém nemá, prostě jen ty plíny
mmch ted se tu v nich válí a loučí se s nima
a pusinkuje je ![]()
asi to bude tak jak píšou vevercaci ![]()
mabis me se mala nakonec taky osypavala ve vsem co melo gel, pampersky byly strasny, ted co mam alany na noc tak ma kuzi krasnou, najela jsem na ne a do par dnu byla osypka pryc, vydrzela jsem pak jeste chvilku ale nakonec jsem zacla zase davat latku pres den a zatim dobry (tuk tuk)
a dneska asi zkusim dat latku na noc a uvidim co to udela ![]()
ivuska.h píše:
Ale gel (myšleno superabsorbenty) je ve všech jednorázovkách
Ivi to vím, že je, ale asi jde o to množství nebo možná i to složení toho gelu (já měla stejnej problém s vložkama, takže bych i tušila odkud vítr vane) ani nevíš jak mě to štve, ale snad případný druhý prtě nebude takhle blbnout a oblečeme prdelku zase u tebe ![]()
mabis píše:ivuska.h píše:Ivi to vím, že je, ale asi jde o to množství nebo možná i to složení toho gelu (já měla stejnej problém s vložkama, takže bych i tušila odkud vítr vane) ani nevíš jak mě to štve, ale snad případný druhý prtě nebude takhle blbnout a oblečeme prdelku zase u tebe
Ale gel (myšleno superabsorbenty) je ve všech jednorázovkách
No je to blbé, já jsem teď nějakou dobu bojovala s děsným amoniakovým smradem z plínek, nakonec se to podařilo zlikvidovat mácháním v sodě a vyvářkou… Po jedné noci z toho měl úplně spálený zadek a pytlík, loupala se mu tam pak kůže
Tak mu teď dávám na noc hnusky, ale amoniak už zdá se pominul, tak zas zkusím látku (s kapacitou problém není, není nějak extra učůraný, takže stačí jedna plínka s oběma vkládačkama a vlňáky nebo flísáky).
mabis: to je teda blby. A jestli planujes dalsi dite, tak ty pliny neprodavej, ale schovej je, ne?
Dneska jsem si udelala radost a koupila jsem si modr7 kalisek
Akorat to krvaceni je tak slabe, ze snad ani nema cenu ho pouzit
Jakou jste mely prvni MS po porodu (teda pokud uz jste mely
)?
A jeste jsem si koupila jedny vlnaky disana, abych mohla jet hlavne ve vlne ![]()
pomeranco - já jsem měla první MS docela slabou, jen dva tři dny, hned v 7t po porodu. Ale ty další teda už jsou normální
![]()
mabis píše:petka.konecna píše:pati ani nevíš jak mě, normálně jsem to tu obrečela a to si ještě vyslechnu ad taťky kolik v tom skončilo peněz…
Mabis - tak to je mi líto
Ahoj, to je mi moc líto. Mně se teda malý taky opruzuje po lecčems, jediné, co mu nevadí, jsou mýdlové ořechy a perkarbonát.
Takže peru jen v tom a dobrý. Když teda nemá jinou např. potravinovou alergii. Snědla jsem rajče a má rudou prdku.
![]()
pomeranca píše:
Jakou jste mely prvni MS po porodu (teda pokud uz jste mely)?
První byla dost slabá, ale teď už klasika. První nebo druhý den nestíhá málem ani kalich. Mám LadyCup modrý. ![]()
Nosím k němu i slipovku, pro jistotu. Bazén jsem zatím nezkoušela. ![]()
pomeranca píše:Jakou jste mely prvni MS po porodu (teda pokud uz jste mely)?
Jen tiše závidím, že ji máš až teď. Já jsem první MS měla necelé 4m po porodu ![]()
První den mál, druhý den jsem měnila vložky sad co hodinu a půl a další den už zase málo.
Teď už ji mám trochu mírnější.
A všechny vás zdravím po delší době.
Já jsem se konečně trochu vzpamatovala ze šíleného víkendu ![]()
M-a-j-a píše:pomeranca píše:Jakou jste mely prvni MS po porodu (teda pokud uz jste melyJen tiše závidím, že ji máš až teď. Já jsem první MS měla necelé 4m po porodu)?
První den mál, druhý den jsem měnila vložky sad co hodinu a půl a další den už zase málo.
Teď už ji mám trochu mírnější.
U mě přišla první tři měsíce po porodu. Při kojení 8× denně, z toho 2× v noci.
![]()
Po prvním porodu „až“ po šesti měsících.
- bodlinka - píše:M-a-j-a píše:U mě přišla první tři měsíce po porodu. Při kojení 8× denně, z toho 2× v noci.pomeranca píše:Jakou jste mely prvni MS po porodu (teda pokud uz jste melyJen tiše závidím, že ji máš až teď. Já jsem první MS měla necelé 4m po porodu)?
Teď už ji mám trochu mírnější.![]()
![]()
Po prvním porodu „až“ po šesti měsících.
Bodli je to děs, že?
Já jsem se těšila, že ji nebudu mít dlouho a ona mrcha si příjde ak brzy ![]()
Tak to je možný. Nemám s tím zkušenost, naštěstí. Jen vím, že bába je asi používala, jenže ona ušetří na všem, bych se u ní nedivila, kdyby je snad i sušila a používala znova… A když šla na záchod, tak jít po ní, to byla rychta, mně smrady obecně nevadí, kydat hnůj u zvířat mě i baví, ale tohle mi fakt zvedalo kufr. Prostě to, jak se na tom záchodě svlíkla, navíc zásadně nesplachovala („vždyť je to jen čúrání, škoda vody“), ještě po půl hodině by to porazilo ptáka v letu
Nicméně u dětí to nechápu stále. Jak říkám, mně to prostě smrdí po nějaké době ta počúraná plína.