Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
To jsem babičce říkala taky, ale ona se ptá, jak to udělat, aby to nahoře mohla sešít a pasovalo to i kolem nožiček na sebe… No já fakt nevím, nepletu a neumím jí na to odpovědět. ![]()
No když je nabere, tak by to mělo být jen širší a ne delší
no nepletla jsem asi tak 12 let. Teď si to neumím představit
Záleží taky jestli je plete jako ty první, nebo dělá klín mezi nožičkama jako mají třeba longiesky?
Pastelko, já se děsím, až se postaví, máme kuchyňský stůl s úložným prostorem, jako je lavice ve škole. A je v tom samozřejmě spousta krámů. Budu ho pak muset vyklidit, fakt nevím, kam s tím ![]()
Halu, já koukala na ty natahovací vlňáky, co jsem ti půjčovala a zkrátka je ten zadní díl větší než přední a je to celé dost pružné. A prostor na plínu přeci vzniká tí, že jsou ty nohavičky nasazené na předním díle a ne na předělu předního a zadního…Jinak nevím, kdyžtak zkus na BC v Látkovkách je diskuze, kde si holky samy šijí plíny, chodí tam i Ivuška, tak třeba tam budou vědět.
Čiči, to znám
Musela jsem všechny kytky odstěhovat na chodbu a taky stojánky s CD a tak. Teď přišel na to, že může do kuchyňský linky a jsou tam teda doooost zajímavý věci!!!! ![]()
Zdar,
itti jsou bokový, mě to taky vyhovuje, právě naopak mi vadí plínky, co jsou moc nahoru. Jak byl malej a měl PULky od Imse, ještě ten sucháč, no tvrdý kolem bříška, to jsem neměla ráda, taky jsem je hned prodala. A na noc jo? No to si neumím představit.
Včera dostal plínu od Baby, tu noční Cuddle, dala jsem mu tam navíc jen HHL, schválně jak vydrží a pojala vše, mokrej přes vlňáky nebyl, ale byl mokrej kolem boků a hned se zaprudil. Tudíž zůstanu u svého megabalení, bohužel. Líbilo se mi, že je to takový malý (takový normální), ale nedá se nic dělat…
S pletením neporadím, ještě bych to popletla…
Co jste to ještě? No zas se mi včera o plínách zdálo, už jako stačilo teda.
Jo a měli jsme debatu s mužem, co teda koupíme, on se normálně účastní, dokonce měl dost dobrý názory, koukala jsem na něj jak puk. Ten kdyby se sem nacpal pod přezdívkou, tak to ani nepoznáme ![]()
Holky,otvory jsou na předním díle, ale stejně je toho vzadu málo. Babička už to asi třikrát celé párala, každý večer plete do 10, já už to asi vzdám…
Halu no nevím co poradit, jelda vydržet a až k tobě přijedu pro ty plenky, tak bych vzala ty pletené vlňáčky co máme my, myslím že podle nich by se to dalo uplést, jen by se hodilo více ok v předu a i více v zadu a tím pádem by byly větší, ale střih by byl stejný. ![]()
Halu, ještě jukni sem , je to přímo diskuze o doma pletených vlňácích
suvi, veeelmi závidím zainteresovaného manžela, ten můj pomalu neumí nasadit ani papírovku, nepřebaloval ani nepamatuju ![]()
Holky dík, tu diskuzi už jsem přečetla celou, ale nejsem z toho moudrá. Já jsem na pletení antitalent a vůbec to neumím babičce tlumočit. Plete podle těchto:
http://www.strihplinky.xf.cz/…vlnacky.html
No on prý třeba…„já myslím, že zas ale na léto by bylo lepší mít nějaký ty vlňáky, líp to dýchá.“ a takový vály on na mě. Jako přebaluje a tak, ale že by se v tom nějak vyznal teda jsem netušila. Říkala jsem mu i o těch flipech, no prý že radši ty fuzzi
, že je tam ta látka, fakt jsem nechápala. ![]()
Jo Katy letadlo dělá náš Mates, ještě pořád. V tom věku tvé malé to prý je normální, on už je velkej, tak by to dělat neměl. Ale zas on je docela pozadu (podle tabulek), tak…
suvi díky, no já si to popletla s čičinkou, tak tímto se jí omlouvám. ![]()
jo Katy nepopletla, taky mám letce ![]()
A Halu, podle těch zlatíček by to plíst nešlo? Nebo to byly ty, co velikostně naprosto neodpovídali?
Jo,na Zlatíčku to byl podobný návod, ale právě to bylo úplně pidi, musela bych to celé zvětšovat a já bych to asi neodhadla, kolik ok, když nemám zkušenosti s pletením.
Katy, puvodne studium, ale to uz je let, si skoro ani nepamatuju.Jinak tak pendluju sem a tam.
Kdy prosimte jedes do tech lazni? Ty Flipky by se ti asi sikly, vid.
Me pred chvili dorazily Fuzzi M-ka, to moje nebozatko je ma skoro az do podpazi, budu teda muset vyckat az do nich doroste.