Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Katy, mám tu jednu tvarovanou vel. M, přenechám za symbolickou cenu, kupovala jsem ji kdysi na Klárku, počáteční nadšení vystřídalo zklamání, neb původní hebkost vydržela jen pár praní, teď už to žádný zázrak není a navíc na tom blbě drží snapka. Savost dost nic moc, mě děti čůrají málo často, ale pořádné dávky, takže BBH je pro nás denní standard ![]()
Hmm, takjsem vsechny svym nadsenim primela k nakupu kissaluvs a ted budu chodit asi kanalama ![]()
Kolik zhruba prani vydrzela ta savost 10? 20? A susena na susaku nebo v susicce?
ivuško a k jaké plence bys jí tak přirovnala? Já teda přebaluji často, tak že mi jde s píš o plenku na takové to běžné nošení, místo čč.
Jo jinak se hlásíme do klubů marodů, Týna je stále na kolotiči s nemocí a ne a ne s něho vystoupit, dnes už to dr. po téměř třech týdnech vzdala a nasadila atb...........no vlastně je to víc jak tři týdny, začala ještě v lázních, pak to na chvíli přešlo a od té doby furt dokola. ![]()
no já jí mám taky a že by to bylo něco extra super to ne, u nás je to tak na jedno vyčurání max dvě a to má malá skoro 6 týdnů.
MOni tak co se týče čůrání, tak já stejně přebaluji hodně často, už jen kvůli pocitu, že je malá v mokré pleně, navíc Eli moc často nečůrá, ona těch tekutin moc nevypije, tak že i podle toho vypadá čůrání, když jsem zkoušela dávat přes den jen čč, tak jsem dávala po jedné a za den jich bylo max. 10 kousků a někdy ani to ne. ![]()
Ivuško ještě dotaz na tebe, stále bojiji s obarvenými vlňáčkami, ať dělám co dělám tak stále pouštějí, jde to nějak vyřešit? Ono velký problém to asi není, ale dost mě štve, že když se stane že třeba provlhne, tak má barevné vše co má na sobě. ![]()
Srovnání asi nedám, vyzkoušeli jsme fakt málo kupovaných plín (z kalhotkovek BL Organic starý typ, Ellas House konopka, BE a až teď s Ondrou BBH)… Je to ušité z bavlněného beránka, tělo 2 vrstvy a jádro řekla bych 3-4. Takže bych to odhadla možná jako 2čč na sobě narovno
Nevím, prostě je to na hodně časté přebalování, takže by ti to tudíž mohlo vyhovovat.
Čiči, sušičku nemáme, takže sušená byla na sušáku či občas topení. Po kolika praních, to fakt neodhadnu…
Katy, pomáhá jen převaření, což je otázka, jak by snesly gumičky ve vlňákách… Je dost zvláštní, že když barvím, tak potom látku máchám ve vodě, netrvá dlouho a je už čistá, vlna vůbec nepouští. Ale když pak hotový výrobek peru za pár dní, tak zase trochu pouští
Celkem záhada. U „průmyslových“ barviv by to asi nedělalo, jenže tam je zas problém s certifikací… Musím v této oblasti provést další průzkum, protože bych ráda barvila i bambusový velur.
Ivuško a jaké průmyslové barvivo máš na myslí? Nějak se v tom neorientuji. ![]()
U nás nejsou moc k dostání, na zahraničních stránkách se dají najít pod heslem „acid dyes“, vyrábí je hodně firem.
Katy koukni se treba sem http://www.omegadyes.co.uk/…ne_dyes.html
NeNa díky za odkaz, ale já fakt tam tomu všemu prd rozumím, jsem jazykový antitalent. ![]()
Katy to jen abys videla, jaky zhruba barvy jsou k dispozici
Tak at se ty choroby brzy zbavite, chudak Tyna, valcit s tim takhle dlouho.
Bando! Protože mě a všem jiným individuím, kterým se dostala do ruky plena Goodmama, přijdou prostě skvělý, máme domluveno, že nám podle ní budou ušity pleny v čechách. Cena kolem 390 Káčé, možnost výběru vzorů ![]()
Tak kdyby někdo měl ještě zájem, nemá problééma ![]()
co Čiči? ![]()