Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda holčiny. CHtěla bych se zeptat. Mám kamarádku, která moc touží po miminku. Měří si bazální teplotu asi 5 dní nejdříve měla něco málo pod 37 a teď má nad 37… jak to s tou bazální teplotou je? Má 3 dny spoždění a test ještě nic neukázal… co si o tom myslíte… díky za všechny odpovědi… Zuzka
tady vsechno vcetne prikladu krivek
jinak den po ovulaci BT stoupne, o neco stoupne u nekoho i po poceti
Ahojte,
mna by zaujimalo,o kolko destiniek stupna mozu byt rozdiely,ked sa BT meria v ustach a nie v ustach....../neviem,ako to mam pomenovat:o)/
U mna to bolo v ustach 36,6 a dolu 37,2…meriam len v ustach, dnes to bola len zvedavost…
Dakujem
Ivana
Ahoj, nechce se mi zakladat nove tema, tak jsem se vetrela sem ![]()
Zacala jsem merit BT pro zajimavost, abych vedela, jak funguju
Podle bolesti v podbrisku i hlenu bych rekla, ze ovu probehla, ale na teplote neni nic znat. Jsem cca 19DC a uz 10dni mam BT 36,5, pokud nepocitam mereni po mejdanu, kdy teplota stoupla ![]()
Je mozne, ze ovu neprobehla nebo to muze byt tim, ze merim tak brzy rano (ve 4 vstavam do prace)??
Ahoj holky. Ne že bych se považovala za nějakého experta v měření BT, ale mám s tím celkem dlouhodobé zkušenosti. Abyste z toho měření mohly vyvozovat nějaké závěry, je dobré vědět, jak je to u vás v běžném cyklu (tím myslím pokud se ještě nesnažíte). A až potom, co se vaše BT změní oproti tomuto normálu, se dá něco usuzovat. A ne každému něco ukáže, vím o případech, kdy nárůst BT nebyl zaznamenán a ovulace proběhla (dokonce došlo i k početí). Já jsem třeba naměřila každý cyklus ovulaci ve stejný den a když jsem pak otěhotněla, tak týden nato teplota poklesla o dalších pár desetin stupně, takže jsem těhotenství tušila dřív, než se mi ukázaly //. Jaký je rozdíl ve měření v ústech a konečníku (nebo pochvě), to nevím, páč já se měřím jedině v ústech. Důležité je měřit za stejných podmínek (ve stejném čase, cca po stejně dlouhém spánku), je hodně faktorů, které mohou BT ovlivnit (nemoc, o které nevíte - třeba jen slabé nachlazení, teplota v místnosti, kde spíte, větší únava atp). Ten nárůst kolem ovulace nemusí být ani přes 37stupnu, mně třeba narostla BT o cca 0,2-0,3, takže jsem ji po ovulaci mívala nad 36,5 (jinak pod 36,5).
ahoj
chci se zeptat, jak dlouho může být pokleslá teplota před ovulací?
Již třetí den mám stejnou nízkou hodnotu 36,5 normální je u mě 36,8.
Arien píše:
ahoj
chci se zeptat, jak dlouho může být pokleslá teplota před ovulací?
Již třetí den mám stejnou nízkou hodnotu 36,5 normální je u mě 36,8.
Arien: před ovulací je teplota vždy nižší, ovulace se považuje za vyšší teplotu než co byla před ovulací naměřena. Takže zřejmě ještě ovulka neproběhla. Udělej si grafík a hned budeš vědět nebo ti rádi poradíme.
Arien, tak ja jsme mela 36.5 fakt asi 12dni. Ovu u mne probehla az 20DC
, coz me teda fakt prekvapilo. Myslela jsem, ze to bude driv. A teplota pak stoupla na 36.8, kde se drzi uz ctvrty den. Tak jsme zvedava, jak to bude dal ![]()
Ahoj Dušičko - měřím BT 5 měsíc, až minulý měsíc se mi zdálo, že se konečně dostavila ovulace (pravděpodobně byla zpožděná dlouhodobým braním HA) Abych si to pojistil koupila jsem tento měsíc ovulační testy a moje domněnka se potvrdila - ovulace byla 18 DC, jinak délku cyklu mám 31 dní.
Před ovu mi BT klesla na 36,3 další den byla 36,8 a od té doby se stále drží na 36,8 -37.0 žádné velké skoky jsem nezaznamela. To u anovulačních cyklů ano. Myslím, že není podstatné v kolik hodin ráno měříš, hlavní je, před tím spát min. 3h v kuse a před měřením nevyvíjet žádnou aktivitu… nevstávat nesklepávat teploměr atd. Já měřím každý den v 6h ráno v pochvě a to normálním teploměrem. Pravidlo ovu prý zní: 3× za sebou vyšší teplota než 6 předchozích. Také je celkem normální, že ne všechny cykly jsou ovulační, tak ses možná trefila zrovna do anovu. Jak dlouhý máš normální cyklus?
Papajo, ja merim teprve prvni mesic. A fakt jen pro zajimavost, takze z toho extra zavery nedelam ![]()
Posledni cyklus byl 31dni, pred tim nejde pocitat, bo to bylo pri brani HA.
Mela jsem vsechny priznaky ovu, jen ta teplota se drzela az do 20DC porad dole. Myslim, ze asi budu mit ovu az pozdeji, protoze i minuly cyklus bolelo v podbrisku az dyl. Ale to se ukaze dalsi mesice.
Vsak ja na to prijdu a pak budu nejvetsi odbornik na BT ![]()
Ty jsi chytračka vid?
Já vlastně taky začala měřit jen proto, abych se poznala, páč jsem dlouhou dobu brala HA a tohle vůbec neřešila… jsem docela koukala co si to moje tělo vymýšlí
Když to tak vezmeš tak já mám taky cyklus 31 dní a ovu mám 18DC, takže si myslím, že tvých 20 je v poho. Zkus zapojit do procesu ten kontryhelovej čajík, třeba jen na měsíc a uvidíš. pa pa kočko ![]()
Ahoj holky, Mam cyklus 36-40 dni s kratkou luteralni fazi (8-10 dni, ovu cca 30ty den MC). Od te doby co se snazime o mimi (6 mesicu) jsem po ovu mela vzdy zvysenou teplotu nad 37st.
Jsem dnes 43 den cyklu a menstruace nikde, jenze teplotu mam porad kolem 36,6 - 36,7 (za cely MC se nezvedla). Pred ocekavanou menstruaci jsem ale zacala lehounce spinit, pak nic.
Nicmene mam ale chvilema napeti v prsou a obcas tlak v podbrisku.
Dnes jsem si udelala test a byl negativni.
Celych tech 6 mesicu touzim po tom nedostat menstruace, ale ted jsem z toho jelen.
Myslite, ze muzu byt tehotna i bez zvysene BT?
Mate nekdo zkusenost s necim podobnym?
niki - pokud máš BT stabilní, tzn.že tam není ovulační křivka, tak bych v těhotenství nedoufala
a spíše bych s dr. řešila, co s tou krátkou luteální fází, dá se to spravit hormony ![]()
ahoj holky,
kdy myslíte,že nastala ovulka podle teplot?? měřím pravidelně…
http://www.womenzone.cz/…regraph.ashx?…
Ahojky holky, ja jsem predtim nikdy nemeřila bazalni teplotu…ale v puse mivam kolem 36,3… ale v pochve 37,2…a stale. kolem 37 uz tak dva tydny v kuse..a nebo v pochve teplota nad 37 je normalni?
nerozumim tomu