Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
můžete mi, prosím, některá z Vás poradit s mým (asi hloupým) dotazem: Proč se mi před MS vždy zvětší prsa, že se sotva vejdu do podprsenky? Máte s tím některá zkušenost? Díky moc. M
No asi to bude vlivem hormonů, v 2. polovině cyklu po ovulaci je větší hladina gestagenů, které tělo připravují na eventuelní těhotenství a proto se zvětšují mléčné žlázy, podporuje růst děložní sliznice a tak, a když neotěhotníš, tak zase hladina gestagenů klesne a všechno se vrátí do normálu a máš MS, neboj mám to taky akorát se mi do podprdy ty prsa vejdou a připadám si tak více sexy
![]()
Mivam to uplne stejny (teda kdyz zrovna nejsem tehotna
). Vzdycky podle toho poznam, ze uz ta tetka zas prijede
a mam pak aspon tu podprsenku plnejsi a manzelovi to pripada desne sexy ![]()
Hormony pracují… Tělo před MS ještě stále nechápe, že vajíčko co vyprodukovalo nebylo oplodněno a tudíš se chystá na těhotenství. Při MS to pochopí a prsa splasknou… Hooodně laický výklad co?? ![]()
@MarťaC píše:
Ahoj holky,
můžete mi, prosím, některá z Vás poradit s mým (asi hloupým) dotazem: Proč se mi před MS vždy zvětší prsa, že se sotva vejdu do podprsenky? Máte s tím některá zkušenost? Díky moc. M
Ahoj, mám ten samý problém..
Poslední menstruaci jsem měla nafouklá a bolavá prsa.. A obzvlášť pravé, nahmatala jsem si v něm cosi.. Jo a připadalo mi jako kdyby bylo nalité vodou.. Po ms mi to připadá jako by se vrátilo vše do normálu.. i ta bulka jako by zmizela ale stejně si s tím zajdu k Dr.
Ještě bych možná řekla že tím netrpím před každou ms..