Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Všem.
Nenašla jsem odpovídající téma, tak zakládám nové. Snažíme se o miminko od března. Podle bazální teploty přišla ovulace 13DC,ale pak v ní je guláš. Měřím ráno a večer a nevím, co mám brát v potaz, jestliže mám velké výkyvy. Oulace 36,4(běžnou teplotu mám kolem 36,6)celý den. Druhý den ráno 36,8 a večer 36,4. Další den ráno 36,7 a večer 36,9. Další 36,8 už stejně a další 36,7 a večer 37. Poradíte kterou teplotu mám brát v potaz a zaznamenávat do kalendáře. Dík moc
Jo a ještě jak dlouho zůstává otevření děložní čípek při ovulaci?
Ahoj - bazální teplota se musí měřit ráno před jakoukoliv další činností - teda nesmíš předtím ani vstát ![]()
OK, zkusim to než vstanu ale asi to moc nepůjde. Ráno je to u nás dost na honičku. No doufám, že se to teď podaří.Všechny příznaky se shodly, jen ta lítací teplota 36,4-36,8-36,4 mě nějak nešla na rozum ![]()
No někde jsem četla, že pokud měřím teplotu po vstaní za stejných podmínek, tak by to mělo být taky přesné. Byl tam příklad myslim: vstanu, udělám kafe a jdu měřit, pokaždé stejně.
Ale radši budu věřit Vám ![]()
Ahoj Makro, promiň, že se ti do toho pletu, ale snažíte se od března a už měříš BT?
Není to jen zbytečný stres hned od začátku? Jinak jak už psala ppetra, BT si měř ráno, než vstaneš z postele, to večerní měření nemá žádnou vypovídací hodnotu. A přeju, ať se brzo zadaří. ![]()
No já tomu nerozumim až zas tak moc, ale myslím že tu večerní můžeš totálně ignorovat, že nemá žádnou vypovídající hodnotu
Když jí vypustíš, tak ty teploty už vypadaj líp ne?
Tak to na tom budu asi stejně…vy:,–(ila jsem v dubnu a jelikož chcemem mimiško co nejdřív, pečlivě měřím každé ráno
ale je to už 19 den a teploty furt téměř stejné (36,5-36,6)..asi ovu ani nepřijde… ![]()
majka no vím že holky po antikoncepci museli většinou pár měsíců čekat než začly znovu ovulovat ![]()
mmch když koukneš na můj graf, jsem 26.DC myslela jsem že ovu taky nepřijde a včera na UZ byl vidět krásnej folikul a dr řikala že v nejbližších dnech bude ovu
Takže nikdy není pozdě ![]()
Je pravda, že bez těch večerních je to pak mnohem přehlednější. 36,936,4-36,8-36,7 ![]()
makro tak vidíš
jestli budeš chtít, klidně se k nám přijď připojit do „nově se snažících“ - určitě se tam kdykoliv dozvíš odpovědi na podobné otázky ![]()
No já HA neberu, doktoři mi to kvůli drobným problémům s játry nedoporučili, takže s tímhle problém nebude. Ale taky chceme mimíska co nejdříve
asi jsme maličko netrpělivý.
ppetra: už do nově se snažících koukám, ale nevim kam se zatím přidám ![]()
Nove snazilky …je tam kolem 388 stránek
a neboj, my, respektive já jsem taky nedočkavá a nejlíp tak kdyby se povedlo všechno hned
Ale nechápu se, před měsícem jsem si to ještě neuměla představit a pak dojde můj, že by chtěl nějaké prdítko malé…no…a ozval se asi mateřský pud či co!!
![]()
Ahojky, už jsem tuhle otázku položila v jiné diskuzi, ale přece jen to patří spíš do téhle kolonky:
…dnes je 20 den po MS..ještě do včera jsem myslela, že první cyklus po vysazení HA bude anovu- BT kolem 36,5 ..ale včera a dnes 36.8…může to být ovu?Jak velký rozdíl tam musí být?Díííkec za rady ![]()