Bazální teplota a ovulace

1223
7.5.08 12:37

Bazální teplota a ovulace

Ahoj Všem.
Nenašla jsem odpovídající téma, tak zakládám nové. Snažíme se o miminko od března. Podle bazální teploty přišla ovulace 13DC,ale pak v ní je guláš. Měřím ráno a večer a nevím, co mám brát v potaz, jestliže mám velké výkyvy. Oulace 36,4(běžnou teplotu mám kolem 36,6)celý den. Druhý den ráno 36,8 a večer 36,4. Další den ráno 36,7 a večer 36,9. Další 36,8 už stejně a další 36,7 a večer 37. Poradíte kterou teplotu mám brát v potaz a zaznamenávat do kalendáře. Dík moc
Jo a ještě jak dlouho zůstává otevření děložní čípek při ovulaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8043
7.5.08 13:08

Ahoj - bazální teplota se musí měřit ráno před jakoukoliv další činností - teda nesmíš předtím ani vstát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
7.5.08 13:12

OK, zkusim to než vstanu ale asi to moc nepůjde. Ráno je to u nás dost na honičku. No doufám, že se to teď podaří.Všechny příznaky se shodly, jen ta lítací teplota 36,4-36,8-36,4 mě nějak nešla na rozum :D
No někde jsem četla, že pokud měřím teplotu po vstaní za stejných podmínek, tak by to mělo být taky přesné. Byl tam příklad myslim: vstanu, udělám kafe a jdu měřit, pokaždé stejně.
Ale radši budu věřit Vám ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
7.5.08 13:12

Ahoj Makro, promiň, že se ti do toho pletu, ale snažíte se od března a už měříš BT? 8O Není to jen zbytečný stres hned od začátku? Jinak jak už psala ppetra, BT si měř ráno, než vstaneš z postele, to večerní měření nemá žádnou vypovídací hodnotu. A přeju, ať se brzo zadaří. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
7.5.08 13:13

No já tomu nerozumim až zas tak moc, ale myslím že tu večerní můžeš totálně ignorovat, že nemá žádnou vypovídající hodnotu ;) Když jí vypustíš, tak ty teploty už vypadaj líp ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
7.5.08 13:15

Tak to na tom budu asi stejně…vy:,–(ila jsem v dubnu a jelikož chcemem mimiško co nejdřív, pečlivě měřím každé ráno :lol: ale je to už 19 den a teploty furt téměř stejné (36,5-36,6)..asi ovu ani nepřijde… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
7.5.08 13:17

majka no vím že holky po antikoncepci museli většinou pár měsíců čekat než začly znovu ovulovat :?

mmch když koukneš na můj graf, jsem 26.DC myslela jsem že ovu taky nepřijde a včera na UZ byl vidět krásnej folikul a dr řikala že v nejbližších dnech bude ovu ;) Takže nikdy není pozdě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
7.5.08 13:18

Je pravda, že bez těch večerních je to pak mnohem přehlednější. 36,936,4-36,8-36,7 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
7.5.08 13:21

makro tak vidíš ;) jestli budeš chtít, klidně se k nám přijď připojit do „nově se snažících“ - určitě se tam kdykoliv dozvíš odpovědi na podobné otázky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
7.5.08 13:22

No já HA neberu, doktoři mi to kvůli drobným problémům s játry nedoporučili, takže s tímhle problém nebude. Ale taky chceme mimíska co nejdříve ;-) asi jsme maličko netrpělivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
7.5.08 13:23

ppetra: už do nově se snažících koukám, ale nevim kam se zatím přidám ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
7.5.08 13:37

Tak pojď za mnou :-)))))) :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
7.5.08 13:40

Nove snazilky …je tam kolem 388 stránek :lol: a neboj, my, respektive já jsem taky nedočkavá a nejlíp tak kdyby se povedlo všechno hned :lol: Ale nechápu se, před měsícem jsem si to ještě neuměla představit a pak dojde můj, že by chtěl nějaké prdítko malé…no…a ozval se asi mateřský pud či co!! :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
7.5.08 13:41

Ok jdu k Vám ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
9.5.08 11:05

Ahojky, už jsem tuhle otázku položila v jiné diskuzi, ale přece jen to patří spíš do téhle kolonky:

…dnes je 20 den po MS..ještě do včera jsem myslela, že první cyklus po vysazení HA bude anovu- BT kolem 36,5 ..ale včera a dnes 36.8…může to být ovu?Jak velký rozdíl tam musí být?Díííkec za rady :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí