Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky,
první měsíc se s manželem snažíme o miminko, jsem 4 měsíce po kyretáži dělohy z důvodu odebrání miminka, které bylo vážně nemocné.
Beru vitamíny a cítím se úplně v pořádku.
Zajímá mě, jaká je teplota před očekávanou menstruací? Já jsem měla teplotu 36,6 skoro celou dobu někdy +- a nyní dva dny mám teplotu 37. Myslíte, že bych mohla být těhotná?
Děkuji za odpovědi.
Co já vím, tak v první části cyklu do ovu je teplota nižší (u mě 36,6-7), po ovu vyšší ( u mě 36,9-37,1) a v den, kdy dostanu MS klesne zas na to nižší. Mně se minule zvýšila teplota (první měsíc snažení) až 29den no a jsem těhu:-), i dle utz.jsem otěhotněla cca 30den. Takže u tebe to vypadá, že před 3 dny byla ovulace.
Ahojky, při ovu by měla teplota stoupnout a držet až do MS. Nesmí padnout pod 37°C, jakmilu je nižší tak přijde MS. Ale myslím, že je to individuální, mě teplota vždy držela, i když přišla MS. Ráno jsem se měřila, měla radost, že je teplota vysoká a dopo už přišla MS. Takže jsem se na to nemohla spolehnout, takže jsem pak s měření teploty skončila.
Hodně štěstí! kati
ahoj to já jsem měla v pátek teplotu 37,3 včera 36,9 a dneska 37,5 ovu byla 30.5 myslíš že to může značit těho? díky za odpověd ms mám dostat zítra
Cekam na ms
dneska jsem se merila a mam 36,5,,co myslite, kdy by mohla dojit?
mam jeden den zpozdeni
muzu byt tehu?
@Anonymní píše:
Cekam na ms
dneska jsem se merila a mam 36,5,,co myslite, kdy by mohla dojit?
mam jeden den zpozdeni
muzu byt tehu?
To by dnes klidně mohla dorazit, ale nevím tvé hodnoty BT, které jsou obvyklé. A těhu taky nevím, to bych zase musela znát hodnoty BT před ovulací. To je těžký takhle posuzovat. ![]()
@Anonymní píše:
Pred 10ti dny jsem mela 37
pak jsem nemerila, az dnes
Tak to ti neřekne nikdo, tohle měření je na houby. Ale asi přijde MS.
Ahoj holky,
s přítelem se 2 měsíc snažíme o miminko, ale zatím bohužel nic.
Zhruba 4 dny po menstruaci jsem si začala měřit BT, nikdy předtím jsem si ji neměřila. 1.den jsem měla 36,8 a další den klesla na 36,5 stupňů a teď mám 11 dní teplotu nad 37 stupňů. Mám zhruba týden do příchodu MS, tak nevím jestli to je z toho důvodu a nebo jestli je možné že bch byla těhotná.
Děkuji za odpovědi ![]()
Ahoj, těžko říct, spíš to vypadá, že ten pokles 6.den byla ovulace… já běžně mívala po ovulaci teplotu 37 až do ms. pak klesla. jak máš dlouhý cyklus?
@Klarinka2007 a teď jsi kolikátý den cyklu? ono z prvního měsíce toho stejně moc nepoznáš, je potřeba měřit víc měsíců za sebou, střídají se vaječníky, teda aspoň já to tak měla. a HA nebereš jak dlouho?
Musím odpovědět sem.
V den poklesu teploty jsme sex právě měli, tak uvidím jak se to bude dál vyvíjet. Ale byla bych ráda kdyby to vyšlo
Moc ti děkuji za informace
Já měřila BT a v den ovu teplota klesla, pak vylítla a držela se okolo 37 do příchodu MS. Takže před MS jsem nikdy nevěděla, zda jsem nebo nejsem těhotná. Až když se stále držela na těch 37 i po 28.dni cyklu, pořád… Tak jsem byla těhotná:). Jakmile mi klesla, bylo jasný, že těhotná nejsem a brzy Ms přijde.