Bazální teplota, prosím poraďte

ED
65
28.11.06 17:39

bazální teplota,prosím poraďte

Ahojky,

může mi prosím někdo říct, jestli je možné těhotenství poznat tři dny před očekávanou menstruací z bazální teploty??? A pokud ano, tak v jakou denní dobu se měří???
To čekání je hrozné a než bych odpovědi na mé otázky vyhledala někde v diskuzích, asi bych se zbláznila.
Tak se nezlobte, budu ráda, když mi to někdo objasníte.

děkuju

Evík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1404
28.11.06 17:44

ED, BT se meri rano hned po probuzeni, idealne vzdy ve stejnou dobu a na stejnem miste - ja merila pod jazykem. Ja jsem poznala tehu tak, ze od ovulace (merila jsem BT cely cyklus) jsem mela prakticky porad kolem 37°C a postupne se pridavaly dalsi priznaky.

Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
28.11.06 18:01

ED, taky jsem merila jeden cyklus, vzdycky rano, ve stejnou dobu,nemela by jsi ani vstavat z postele. mej teplomer pri ruce. Ja merila v puse. Teplota po ovulaci neklesala, drzela se porad nad 36,9. Ale jen podle toho bych to urcite nepoznala, spis jsem mela vzdycky presny cyklus, takze jeden den zpozdeni mi byl podezrely…:)
Hodne stesti, rada na tyto casy vzpominam, jak jsem byla netrpeliva, jestli budou na testu //…a dnes uz i doma breci dve krasne holky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
28.11.06 21:50

ed ale poznat sa to neda tri dni pred ocekavanou MS a uz vobec ne, ked si nemerila cely cyklus…takze vydrz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
29.11.06 08:58

3 dny pred ocekavanou MS se to poznat neda. Teplota klesa az v den mentruace, takze podle BT to muzes poznat nejdriv v ten ocekavane menstruace, spis den po. A jen pokud mas cylkus presny jako hodinky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.12.06 15:49

holky a mate nektera zkusenost ze jste jeste 2 dny po vynechani ms test negativni??? me vychazi furt negativne a teplota vysoka

• Citovat
  • Upravit
2787
15.9.11 14:42

Ahojky, potrebovala bych poradit, nechci zakladat nove tema, tak pisu sem. Tento mesic si prvne merim BT a zapisuju si ji na fertilityfriend.com
15DC jsem mela 36,17 16DC a 17DC 36,49 a 18DC 36,62 takze teplota krasne stoupla 3 dny, takze mi to vyhodnotilo ovulaci 15DC. Dneska jsem vsak namerila jen 36,09 a na grafu mi ovulace zmizela, jakoze teda nebyla. Tak ted sem z toho vedle, byla ta ovulace nebo ne? Diky moc za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
15.9.11 15:12

tahle teplota byla dost nízká a po vzestupu by se měla držet nahoře. Jiné příznaky ovu nemáš? Jsi po HA? Jak pravidelný máš cyklus? Zkus sem dát celý graf - odkaz na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
15.9.11 16:22

Ona ta teplota ještě může stoupnou, mě to taky pár krát chvilku po ovulaci kleslo. Pokud ovulace proběhla, tak teplota zase vyletí nahoru :-)

• Citovat
  • Upravit
3067
15.9.11 16:40

Já si měřila BT klasickým teploměrem dole, vevnitř…
Pokaždé (dvě děti) se mi to osvědčilo, a když ukázal plodné dny a my na „to“ skočili, tak jsem pak byla těhotná.
Začala jsem se měřit hned po skončení mensesu a teplotu zapisovala do kalendáře. V první polovině měsíce byla asi 36.7. Zhruba po 14 dnech měření začala stoupat až na asi 37.1 až 2. To znamená, že jsou plodné dny. Takže hned po vzestupu nad 37 proběhl sex, nejlépe tak po tři dny. Pak už do mensesu teplota zůstávala stejná. Pokud nejsi těhotná, tak den před ms teplota klesne pod 37, tak 36,9 a níž hned druhý den to dostaneš. Když se drží nad 37, měla bys být těhotná. Hned jsem si dělala test, a těhotná jsem byla.
Měřila jsem se každé ráno před vstaním z postele, zhruba po 10 minut, vleže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
15.9.11 18:39

bohuzel MS mam jen po vyvolavacce, ale dr rikal, ze klidne ovulovat muzu, proto si merim BT. tady je ten graf: http://www.womenzone.cz/…2/grafy.aspx?…
uvidime jestli teplota zase stoupne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
15.9.11 21:38

Teda pěkně ti to lítá :-) Teď se bud možná hloupě ptát na věci, které víš, ale měříš ráno teplotu vždy ve stejnou dobu? Hned jak se vzbudíš? Fertilityfriend zohledňuje i jinou hodinu. Prý co hodina navíc orpti bšžné době, to 0,1° nahoru.
Zkusila bych třeba sledovat i čípek nebo kvalitu hlenu.
Pokud ti opakuji věci, které znáš, tak se omlouvám :lol:

• Citovat
  • Upravit
zrustice
15.9.11 21:42

Na ukázku, jak mě lítala teplota minulý cyklus.
 http://www.womenzone.cz/…e/grafy.aspx?…

• Citovat
  • Upravit
11502
15.9.11 23:35

Anno, ovulace je v den, kdy je poslední nejnižší teplota, jakmile už je nahoře, tak se bere za poovulační. Já už se na svý grafy nedostanu, mam nastaveno už těhotenství a rušit se mi to nechce, ale je to tak a pozná se to i podle 3 po 6ti, tzn. že jsou 3 vysoké teploty po 6ti nízkých. Jinak já také otěhotněla v prvním případě v prvním cyklu a ve druhém v druhém cyklu.

Tak mi to nedalo: první cyklus: http://www.womenzone.cz/…e/grafy.aspx?…

a druhý cyklus s těhu: http://www.womenzone.cz/…e/grafy.aspx?…

v obou případech byla ovu 2. v měsíci.

Já teda ale měřila pokaždý v jinou hodinu, ale po min. 4 hodinách spánku. Měla jsem teda i ovulační bolesti a hlen k tomu, takže podle toho se taky dá určit ovu.

Cracky, ten spád je opravdu nějak moc velký :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
16.9.11 04:08

Jojo poctive merim presne 3:45, proto je mam nizsi. Dnes jsem mela 36,16 a kdyz sem to zadala n fertility tak uz tam tu ovulku zase mam :nevim: no sem z toho blazen :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí