Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mě se to už nestává. V eshopu mám při platbě předem na účet dopravu zdarma a platí tak asi 40% lidí, dobírku za 250Kč velký balík a 90 malý. a vrací se mi asi každá 450tá zásilka. Jinak mě dost překvapují maminy které chtějí podržet kočárek třeba i 6-8 měsíců:-)A to obvykle právě ty přes inzerci.
Ale řešíme to tak že jim nabídneme zaplatit 1000kč jako poplatek za rezervaci zboží a tato cena se potom odečte z ceny zboží při doplacení zbytku.
Hodně to využívají lidé co si vyberou kočárek ale buď ho nechtějí mít doma před porodem, nebo prostě mají malý byt a zavazel by.
V tuto chvíli tu mám takto zarezervováno asi 20 kočárů, a jakmile maminy napíšou že ho chtějí, tak do druhého dne je u nich.
Protože bez zálohy, pokud si někdo chtěl bloknout zboží na delší dobu než 5 dnů, tak si ho na 100% nikdy nevzali.
Někdo to chápe, někdo brblá, ale aspoň se nenaseru pokaždé když mi zůstane na skladě něco co tu už držím měsíc pro někoho
Joo loni se mi stalo že jedna mrcha si objednala stejný kočárek na naši obou eshopech a ještě u našeho externího dodavatele. Prostě chtěla zkusit kdo jí to pošle první a od toho si to vzít a ostatní nepřebrat.
Nakonec jsem jí zavolal a vysvětlil že pokud zboží chce tak po tomto jednání pouze s platbou předem na účet. A světe div se fakt to poslala:-)
@Izzz píše:
@Reninac já jsem třeba k nějakýmu inzerátu napsala dotaz a potom, co jsem dostala odpověď, jsem usoudila, že se mi daná věc nehodí (třeba rozměry, počet kusů neuveden v inzerátu, doprava a tak). Omlouvila jsem se a „zrušila“ zájem. Myslela jste to takhle? Nebo, že si někdo zboží opravdu zamluvil, projevil zájem, nechal si poslat číslo účtu a pak ticho po pěšině?
Samozrejme pokud se omluvi, ze se to nehodi rozmerove, tak je to uplne v poradku, jedna zprava a dost, ale kdyz si to dotycna zarezervuje, po 10 zpravach konecne odsouhlasi a po zaslani c. u uz ani tuk, tak to fakt nechapu. Popripade se domluvit na osobnim predani a 5 pred se omluvit nebo vubec nenapasat…to se mi ted parkrat stalo.
@Reninac píše:
Samozrejme pokud se omluvi, ze se to nehodi rozmerove, tak je to uplne v poradku, jedna zprava a dost, ale kdyz si to dotycna zarezervuje, po 10 zpravach konecne odsouhlasi a po zaslani c. u uz ani tuk, tak to fakt nechapu. Popripade se domluvit na osobnim predani a 5 pred se omluvit nebo vubec nenapasat…to se mi ted parkrat stalo.
Já také přispěji. Paní nebo slečna si nechala popsat do podrobna balík. po té co jsem ho rozebrala a vše popsala kolik čeho je. Tak se neozvala. Tak my to nedalo a napsala jsem jí zda ty věci chce. Tak napsala že né, ale vezme si něco jiného. Tak jsem jí požádala o adresu a napsala jí číslo účtu. A už se neozvala. No a tato osoba se my nedávno ozvala zda bych jí popsala jiný balíček věcí. No a co jako já. jsem nějakej blb zprominutím. Odpověď byla jasná to co je na fotce je v balíku A nejlepší jsou i ty které si ty zprávy o d vás čtou a stejně neodpoví. Já tomu říkám NEVYCHOVANOST ![]()
Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu. Přes bazar jsem prodávala monitor dechu na plenku. Před odesláním jsme s manželem monitor zkontrolovali. Monitor v pořádku fungoval, klip na uchycení v pořádku. Zásilku jsem posílala poštou a balíček ještě vystlala, aby se monitoru nic nestalo.
Kupující si balíček převzala a nyní mi napsala, že monitor má prasklinu na klipu pro uchycení a nelze ho proto pořádně připnout na plenku (zůstává prý pootevřený). Vím na 100%, že monitor byl zcela v pořádku, když jsem ho posílala. Nicméně paní chce teď ode mě vrátit peníze a naznačuje, že jsem jí záměrně poslala poškozené zboží. Jak byste reagovaly? Stalo se Vám někdy něco podobného? Vím, že monitor byl úplně v pořádku. Vracely byste peníze a braly si zpátky poškozené zboží? Poslala mi fotku, kde je vidět, že klip je pootevřený (žádná prasklina tam vidět není)… S takovým jednáním jsem se ještě nesetkala a to prodávám zboží celkem často. Budu ráda za vaše reakce.
Ahoj. Předpokládám, žes inzerát na bazar dávala i s fotkama, není třeba na nějaké klip vidět? Pokud ne, tak to je slovo proti slovu, obě strany budou těžko něco dokazovat. Mohla to rozbít paní, stejně tak jako tys mohla odeslat vadné zboží. Taky to mohla poškodit třeba pošta. Řešením vidím v těch fotkách, pokud nejsou, tak mě žádné spravedlivé řešení nenapadá.
No pokud si ses jistá že byl v pořádku tak bych zpátky nebrala, to je riziko když někdo něco kupuje přes bazar no, občas se najde někdo kdo na tom chce vydělat nebo se s někým pohádat. Taky bych ji řekla že si měla balíček pořádně prohlédnout při doručení a v případě nějakého poškození spíš obvinit poštu že zničení
právě proto prodávám takové věci jenom s osobním odběrem, nestoji mi za to se pak dohadovat co bylo na fotce a co ne…
Monitor jsem bohužel z boku nefotila, pouze zepředu a zezadu. Nenapadlo mě to…
Tohle je hrozně blbá situace. Také vůbec nevím,jak bych to vyřešila.
@zuzka.1988 píše:
Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu. Přes bazar jsem prodávala monitor dechu na plenku. Před odesláním jsme s manželem monitor zkontrolovali. Monitor v pořádku fungoval, klip na uchycení v pořádku. Zásilku jsem posílala poštou a balíček ještě vystlala, aby se monitoru nic nestalo.Kupující si balíček převzala a nyní mi napsala, že monitor má prasklinu na klipu pro uchycení a nelze ho proto pořádně připnout na plenku (zůstává prý pootevřený). Vím na 100%, že monitor byl zcela v pořádku, když jsem ho posílala. Nicméně paní chce teď ode mě vrátit peníze a naznačuje, že jsem jí záměrně poslala poškozené zboží. Jak byste reagovaly? Stalo se Vám někdy něco podobného? Vím, že monitor byl úplně v pořádku. Vracely byste peníze a braly si zpátky poškozené zboží? Poslala mi fotku, kde je vidět, že klip je pootevřený (žádná prasklina tam vidět není)… S takovým jednáním jsem se ještě nesetkala a to prodávám zboží celkem často. Budu ráda za vaše reakce.
jestli jsi si jistá, že byl v pořádku, tak jí nic nevracej
Peníze nejsi povinná vracet. Tento způsob prodeje je na riziko kupujícího. Pokud chce mít jistotu, že zboží je 100% v pořádku, má ho přebírat osobně. Pokud jsi si jistá, že vše bylo naprosto v pořádku, je možné, že ho paní poškodila sama, aby dostala zpět peníze. Kdyby jsi chtěla být fakt extra vstřícná, domluv se s dotyčnou, že objednáte klip nový a ty uhradíš půlku. Peníze bych jí nevracela, ani to nemá oporu v zákoně.
Na 100% vím, že mu nic nebylo, koukali jsme na to ve dvou. Balíček byl podle mě zabalený fakt bytelně i jsme ho vycpali. Paní taky říká, že balíček poničený nebyl… Na mě to spíš působí, že jí doma možná nějak blbě spadl a ona to zkouší touhle cestou, ale nevím no, těžko soudit… Je to fakt blbá situace…