Bazénová chemie

914
20.6.06 20:41

Bazénová chemie

Ahoj. Mám dotaz.Ptala jsem se našich, co dávají do bazénu za chemii, aby se jim nekazila voda. A oni, že chlor. tablety, těch je ale asi málo, no a pak že je tam nějaký ionizátor v tom filtračním zařízení. A mamka mi řekla, ať dávám bacha, aby Domča tu vodu nepil, že tam můžou být ionty mědi a ty můžou škodit. Jenže Domču přímo šíleně láká si loknout, neustále se snaží lovit jazýčkem vodu a potápět si čumáček. Myslíte, že to vážně může škodit? Nevíte, jestli se dá někde udělat rozbor té vody?Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
20.6.06 20:55

tohle by bylo lepší řešit asi s odborníkem na danou problematiku, protože malýmu dítěti nijak asi nezakážeš si loknout. Nevim. Malá se potápí, řádíme v tý vodě a vody spořádá dost, i já toho při potápění spotřebuju hodně:) Ale ionizátor nemáme. Dáváme chlor a něco proti řasám…docela zajímavá otázka, jsem zvědavá na zkušenosti ostatních

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
20.6.06 21:24

Ahoj,

my máme taky velký zahradní bazén 5,5 metru průměr, ale nevím co je to ten ionizátor…?
My dáváme chlor tablety, pak přípravek, když klesne PH a pak občas něco na řasu. Všechno je neškodný při případným napití :) Dneska jsme zrovna tak řádili celá široká rodina, že odcházel napitej každej :):)

Jarka a Nikolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
20.6.06 22:44

ahojky,

tchánovci jonizátor nemají, dávají jen normální chemii a když se mi napil pes (nepochopil že to není veliká miska s vodou) tak pak zvracel celý den. Tak ti nevím. No budu se snažit aby se Viki nenapila. Uvidíme. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
20.6.06 23:06

Ahoj, tak my dáváme chlorové tablety, pak proti řasám a měla jsem ještě chlorstabil-na udržení chloru ve vodě.Ale prý je to docela na nic.Jinak,protože to je zahradní bazén průměru 3,6m,tak ho prostě v půlce prázdnin napustím znovu a je hned čisto a míň chemie :wink:
No já fakt nevím,ale když jsem o tom přemýšlela,tak děti přece od 1 roku můžou do veřejných bazénů a ty jsou chlorované všechny,ne?A rozhodně to v nich je „živější“ a infekčnější než v těch domácích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
21.6.06 13:01

Holky dík za vaše příspěvky, prosím, nevíte někdo kam poslat tu vodu na chemický rozbor???Nemůžou to třeba dělat na vodárně?Nebo hygiena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
21.6.06 17:38

Dido, zkus to obvolat, třeba Ti někde vyjdou vstříc. Vím, že jak vodárny, tak hygiena kontrolují veřejné bazény a koupaliště, tak by to neměl být problém. Určitě Ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
29.6.06 14:25

Rozbor vody dělá Hygienická stanice.V Brně na třech místech vydají a převezmou zpět nádoby,do kterých vodu nabereš.My jsme dělali úplný rozbor na pitnou vodu, stálo to asi 1600 :roll: .Ale jde udělat i levnější, jen na určité prvky.No,ale mě osobně se fakt zdá zbytečné kvůli vodě z bazénu to dělat.Pokud Tvé dítě nesnese chlor,tak bych zkusila něco jiného,ale opravdu si myslím,že se tak nemusíš strachovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anrom
23.6.11 13:14

ahoj četl sem jak reagujete na chlorové tablety proti řasám..nevím no, mrkněte tady na jednu referenci, myslí že je zajímavá… http://www.bazenovepripravky.cz/…-kvapil.html

• Citovat
  • Upravit
anrom
23.6.11 13:35

ahoj vykašli se na chlorove tablety a kup si guanicid. používám ho je skvělý..jinak odborníci ti poradí na manaptrebic@gmail.com a tady jsem od nich četl skvělou referenci tak se mrkni taky..hned sem si to od nich koupil a jsem fakt spokojenej a nemají to ani drahý

http://www.bazenovepripravky.cz/…-kvapil.html

• Citovat
  • Upravit
Nika.Tichá.....
11.7.12 10:24

Potřebuji poradit

Dobry den. Chtěla bych se zeptat my máme bazen nadzemní včerá sme ho napustily má 12 stupnu jestly nevíte jak dlouho trvá než se ohřeje normálně. když svítí slunce. Pište na email ***@seznam.cz děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
joshek
1.10.13 17:36

úprava vody

Já používám na úpravu vody bazénovou chemii „http://www.krystalpool.cz“ a mám dobré zkušenosti. Dávám radši tablety 5v1, úpravu pH a mám krásně čistou a jasnou vodu. Přemýšlel jsem už i nad náhradou za sůl, ale ještě jsem nenašel odvahu to zkusit.

• Citovat
  • Upravit
3587
2.6.18 08:46

Bezchlorova chemie

Zdravím a prosím o radu. Máme vířivý bazén, koupila jsem bezchlorovou chemii, roztok a tablety. Včera jsme vířivku napustili, když dám dnes večer chemii, tak za jak dlouho se můžeme koupat? Stačí cca 12hod odstup? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
16.6.20 11:48

Zdravím všechny. Prosím o radu, o pomoc. Napustili jsme bazén, pitnou vodou, běžně chlorovanou. Jenže pro jistotu tam tchyně dala start chlórovou dávku. Teď je to ctvrtej den a merak ukazuje pořád extrémně velký množství chlóru. Jak je to možné? Po čtyřech dnech? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Můžou být nějaké vadné tablety na měření? Bazén máme odkryty, takže ten volný chlór by se měl vyparovat.. Permanentně zaplou piskovou filtraci.. Prosím poraďte.. Popř. Co hrozí při koupání v takové vodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová