Bázlivé kotě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7296
23.7.21 00:25
@Ja-rekk píše:
Trošku má, tady je to třeba dobře vidět, ale on ten Tygřík (zrzek) je fakt hodně mohutný kocour, celkově. Tam bylo od malička jasné, že by byla škoda mu řezat koule :mrgreen:.

To jsou krasavci, ja jsem teda spíše na ty obyčejný, jednu takovou zachráněnou, ještě koťátko, máme doma, ale teda musím uznat, že jsou fakt boží. Uplnej luxus :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.7.21 08:00

Tak hlavne kote/stene kastrovane pred dospelosti zustava psychicky uz cely zivot jako mlade. To ne kazdy chce.

@Anonymní píše:
Koťátko se narodilo prvního května. Byli jsme u paní doma, bál se i tam, ale dala nám ho do ruky a to se nechal. Moc se mu to ale nelíbilo, ale to nám bylo vysvětleno, že nás je hodně a že nás nezná. Bylo nám doporučeno, že mu. máme dát čas, nevnucovat se a že si za pár dní zvykne. Děláme to podle instrukcí, ale žádná změna.

Zakladatelko, tohle byla zasadni chyba.
Nikdy nebrat nekontaktni bazlive zvire. To se malokdy upravi.

Kazdopadne nove kote je potreba nejdriv umistit do nejakeho mensiho prostoru - koupelna, predsin, kde se nema kde schovat, casto tam chodite a muzete ho nekolikrat denne omazlovat. Pak si krasne zvykne, odvazi se v pohode na zachod atd.
Teorv kdyz zacne byt v pohode, poustet pomalu dal do bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
23.7.21 08:06

@stinga Kočička byla kastrovaná v 7 měsících. Má mohutnou hlavu. :mrgreen: Fotka pořízená tento týden. Kočička je s PP, britská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76405
23.7.21 08:07
@Senses píše:
Mně tedy nepřijde, že by ten kastrovaný kocour měl, oproti tomu chovnému, menší hlavu. Je krásný taky.

je to poznat na první pohled, že má menší hlavu, já mám dva obyčejné kocoury kastrované brzy z útulku a mají menší hlavu, když jsme měli kocoura, kterého útulek „získal“ jako dospělého a kastroval se až poté, tak ten měl opravdu mohutnější hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76405
23.7.21 08:12
@topazio píše:
@stinga Kočička byla kastrovaná v 7 měsících. Má mohutnou hlavu. :mrgreen: Fotka pořízená tento týden. Kočička je s PP, britská.
;) britky mají vždycky mohutnou hlavu, a to se netýká kočiček, jen kocourů - kočky mají stejnou hlavu ať jsou kastrované nebo ne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.7.21 08:30

My našli petitydenniho u slepic. Socializace tedy žádná. Vzali jsme ho do bytu. Byl čistotny od první chvíle, stacilo mu ukázat pisek. Jinak kousal a skrabal neustale. Rok běhal jak magor 😂 Nechápu jak jsme to vydrželi. V roce si na mě poprvé přišel lehnout, skoro jsem se rozbrecela. Pak se začal mazlit i s ostatnima, krom dítěte, to víceméně ignoruje doteď. Kastrovany brzo, celkově obrovský, přes zimu má přes 8 kilo. Jsou mu čtyři, už je to vážený pan co tráví život ležením, žraním a mazlením. A když nám před pár měsíci skoro umřel, vyplázla jsem za operaci bez většího rozmyšlení 37 000 Kč. Doma mu láskyplně říkáme, jsi prostě debil, ale náš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
23.7.21 08:46
@stinga píše: ;) britky mají vždycky mohutnou hlavu, a to se netýká kočiček, jen kocourů - kočky mají stejnou hlavu ať jsou kastrované nebo ne

Já vím. Proto se mi ty britské kočičky, tak moc líbí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
23.7.21 09:43
@Ja-rekk píše:
@Oliverka28 Tohle jsou fotky koťat, pár hodin po kastraci. Ten bílý je ten zmiňovaný kastrát, kterého jsme si nechali. Na jedné fotce je se segrou v den, kdy podstoupili kastraci. Na další je v dospělosti s nekastrovaným bráchou, kterého jsme si nechali také, žije u tchánovců a je to náš chovný kocour a jak je vidět, nemá to vliv ani na vzrůst, což je jeden z proti argumentů, který se často traduje.

Tak Ty jsou :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
23.7.21 10:51
@topazio píše:

Má parádní kresbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
23.7.21 11:42
@Senses píše:
Dlouho jsem na fotky koukala, nepřišlo mi to, ale už to vidím. Ono to klame, vypadá trochu jako lev, hřívu okolo hlavy. Tím chci říct, že proto jsem tu menší hlavu dlouho nevidela. Tygřík má místo hřívy větší hlavu.A náhodou nemáte jen tak na pokocháni fotky koťat od Tygříka?

Mám a to spoustu. Tak ještě jsem něco šoupnu a už nebudu spamovat :mrgreen:. Tygřík je věrný jedné kočce, jinou nechce ani za nic a to může kočka lákat jak chce. Takže koťat po něm není tolik, měli spolu čtyři vrhy, víc nechci aby kočka měla, ale i přesto máme po něm několik koček v chovu. Dvě dcery a dvě vnučky. Momentálně má už pravnoučata. Ty jsou na prvních čtyřech fotkách. Pak pokračují jeho nejmladší děti. Ty dvě dospělé želvy jsou jeho dcery a ty dvě modré vnučky. Na poslední fotce je ta jeho vyvolená láska :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76405
23.7.21 13:17

@Ja-rekk no teda, krása střídá nádheru, a kocour věrný jedné kočce - to je teda zásadový manžel, to je u koček asi také neobvyklé :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.21 16:25

@Ja-rekk Koukám jak blázen, jak i ta koťata pozujou. Že se vůbec nebojí. Ten náš je pla. šan. Vydrží na ruce, když ho člověk uloví, jinak se schovává a v ruce a to neužívá. Vaše koťata se nechají normálně hladit a chovat? Nam paní od které ho máme říkala, že je normální, že se kotě bojí a prý se hlavně bojí návštěv. Proto nám to nepřišlo divné, že se nás bál, počítali jsme s tím a bylo nám řečeno, že si doma zvykne, jenže nestalo se tak.

• Citovat
  • Upravit
265
23.7.21 16:30

@Ja-rekk děkuji moc, jsou nádherné :palec: A k tomu kouzelný příběh o jedinečné lásce :srdce:

A všechny vyvolávají lásku na první pohled :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
23.7.21 18:55
@Anonymní píše:
@Ja-rekk Koukám jak blázen, jak i ta koťata pozujou. Že se vůbec nebojí. Ten náš je pla. šan. Vydrží na ruce, když ho člověk uloví, jinak se schovává a v ruce a to neužívá. Vaše koťata se nechají normálně hladit a chovat? Nam paní od které ho máme říkala, že je normální, že se kotě bojí a prý se hlavně bojí návštěv. Proto nám to nepřišlo divné, že se nás bál, počítali jsme s tím a bylo nám řečeno, že si doma zvykne, jenže nestalo se tak.

Pokud se kotě bálo už tam, kde se narodilo, je něco dost špatně. Správné kotě má být veselé, hravě, zvídavé. K nám když někdo přijde, koťata se od návštěvy nehnou, protože ví, že bude zábava. V novém prostředí se kotě pár dní může bát. Většina správně socializovaných koťat si v novém prostředí zvykne během pár okamžiků a je tam hned doma. Najdou se ale i jedinci, kteří potřebují pár dní čas na aklimatizací. To je v pořádku, kočka je osobnost a každá je jiná. Ale to co popisuješ Ty, to v pořádku není ani náhodou. Takto se nechová ani polodivoké kotě z ulice. U dospelých koček je to jiná, některé nejsou z cizích lidí a z neznámého prostředí nadšené i když to jsou ke známým lidem kontaktní a mazlivá zvířata. Většina naších koček návštěvy víta, chovají se jako psi. Jedna se zájmem sleduje co se děje z povzdálí a blíže k cizím nejde, ale máme také kočku co návštěvy ráda nemá a přítomnost cizích lidí tráví schovaná v nějakém úkrytu. Po návštěvě vyleze a je to zase sebevědomá dáma. Toto je v pořádku, každá má jinou povahu, ale kotě je od přírody zvídavé, hravé a nebojácné. Pokud ho nedokážeš vylákat a. přimět spolupracovat nenásilnou formou pomocí jídla nebo hračky a trvá to už takto dlouho, budeš muset začít změnit přístup a kotě ochočovat i přes jeho nesouhlas. To už je velice dlouhá doba a podle toho co pišeš máte doma divoké zvíře a to vážně normální není, kotě se má chovat úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
23.7.21 22:51
@stinga píše:
je to poznat na první pohled, že má menší hlavu, já mám dva obyčejné kocoury kastrované brzy z útulku a mají menší hlavu, když jsme měli kocoura, kterého útulek „získal“ jako dospělého a kastroval se až poté, tak ten měl opravdu mohutnější hlavu

jj, nas kocour ma malou hlavu, je roztomily, nunaci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný