Adoptovaný pes - původní majitelka ho chce zpět

Anonymní
22.7.21 12:55

Pani chce vratit psa

Dobry den, minuly tyden jsem adoptovala 5ti leteho pejska. Pani tvrdila, ze na nej nema cas a nebavi ji furt platit pokuty, protoze ji utika.
Ja se samozdrejme do psika zamilovala a jsem z nej opravdu nadsena.
Bohuzel jsme nesepsali zadnou darovaci smlouvu. Pouze v ockovacim prukaze jsem vypsana jako majitelka a cip v databazy je zmeneny na me jmeno a adresu.
Asi uz vite, o co jde….. pani mi psala, ze se moc rychle unahlili a ze ji chce vratit hlavne kvuli detem, ze ma i vnucku a nenapadlo se ji zeptat.
Vzdyt pes preci neni nejaka hracka :cry:
Mam pravo o pejska bojovat nebo jak by ste se zachovali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5913
22.7.21 12:59

No asi bych ji ho vrátila. Jelikož když nemáš žádnou smlouvu, tak může klidně říct, že si jí ho ukradla. Pravda asi bych měla obavu, že si to zase za chvíli rozmyslí až ji znovu zdrhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
22.7.21 13:01
@Anonymní píše:
Dobry den, minuly tyden jsem adoptovala 5ti leteho pejska. Pani tvrdila, ze na nej nema cas a nebavi ji furt platit pokuty, protoze ji utika.
Ja se samozdrejme do psika zamilovala a jsem z nej opravdu nadsena.
Bohuzel jsme nesepsali zadnou darovaci smlouvu. Pouze v ockovacim prukaze jsem vypsana jako majitelka a cip v databazy je zmeneny na me jmeno a adresu.
Asi uz vite, o co jde….. pani mi psala, ze se moc rychle unahlili a ze ji chce vratit hlavne kvuli detem, ze ma i vnucku a nenapadlo se ji zeptat.
Vzdyt pes preci neni nejaka hracka :cry:
Mam pravo o pejska bojovat nebo jak by ste se zachovali?

Osobně bych pejska vrátila bývalé majitelce a nehrála si na žádné „právo bojovat“… každý má právo udělat chybu a jestliže se paní unáhlila, vyšla bych jí vstříc.

Za těch pár dnů sis ho jistě užila a potěšila se s ním, ale o nějakých zásadních citech, součásti rodiny apod. to po týdnu fakt není ;) zatímco pro děti a vnoučata původních majitelů to může být úplně o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
22.7.21 13:03

Pokud máš konverzaci v mailu, sms, něco doložitelného psa bych nevracela. Není to horkej bramror, aby ho, když se jí to zrovna nehodí, někam odložila a pak najednou že chce zpět. Napsala bych jí, že na základě koverzace z mailů a sms tvůj právník sepsal darovací smlouvu na psa a že místo nesmyslů s vracením, to má podepsat na třetí straně vlevo dole. Je to dospělý svéprávný člověk, má si své konání předem promyslet a pokud ne, ve svém věku jí musí být jasné, že to může mít následky.
Pokud by stále měla něco proti, tak jsi jí posloužila jako hotel pro psy v době prázdnin-tzn poslat fakturu na hlídaní na den, stravu, dopravné tam a zpět.

Příspěvek upraven 22.07.21 v 14:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
22.7.21 13:08

Ne psa bych nevrátila. Pes není hračka. Jednou ho dala pryč její rozhodnutí pokud máš změněny čip a nějakou konverzaci vůbec bych to neřešila. Měla si to rozmyslet dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
22.7.21 13:15

Já osobně bych pejska nevracela, vznikla mezi vámi nějaká dohoda, která může být i smluvní. Dejme tomu, že pejsek byl darován. To že paní má vnučku,… není argument. Mohla by chtít pejska vrátit pouze pokud by jste se k němu chovali špatně a to by musela, ještě prokázat. Veškerou emailovou korespondenci bych si uložila. A nějaké papíry od pejska vám nepředala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14579
22.7.21 13:19

Já bych ho asi vrátila :think: nesla bych kvuli psu do nejakeho zasadnejsiho sporu. Záleží ale jak ty to citis a jak věrohodně na tebe příběh té paní působí :nevim:

Plus ale pokud je ta ženská fér, určitě by ti měla nabídnout vyúčtování nějakých vzniklých nákladů za ten týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
22.7.21 13:22

Dekuji vsem za nazory. Rozhodilo me to dnes. Nebudu se rozepisovat o tom, jak chladne mi pejska predali, ale bylo by tezke ji vracet, jeste kdyz je ohled pouze na deti….. @katyca mam primo sms, kde pani pise, ze mi pejska darovala, ockovaci prukaz a cip se prepsal na me.
Nechci kolem toho rozpoutavat boj, je to docela neprijemne..

Příspěvek upraven 22.07.21 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
22.7.21 13:22

@katyca Pochopila jsem z toho, že předala očkovací průkaz a nejspíš i přihlašovací údaje k webu, kde má pes registrovaný čip-nová majitelka si tam už změnila údaje na své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
22.7.21 13:25

Jak dlouho to vydrží, než se paní psa bude chtít znovu zbavit? Asi se mu moc nevěnuje, když jí pravidelně utíká. Nevím jestli bych psa vracela.

• Citovat
  • Upravit
1210
22.7.21 13:27

Tak to je pěkný hnus, to se nedělá :? A to bych ji taky řekla, že v žádném případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
22.7.21 13:32

@Jevania No tak pokud to to vše máte od ní tak bych vůbec nic neřešila. Pejska by mohla vymáhat pouze soudní cestou a to si myslím, že to toho nepůjde, jak jsem již psala musela by prokázat, že jste se o pejska špatně starali,… Stálo by jí to jen peníze a to si určitě rozmyslí.

Jinak je otázka, když by jste pejska vrátili tak kdy bude paní volat, že si ho máte vzít zpět. Jsou prázdniny a paní potřebuje asi nějakou živou hračku pro děti. :cert:

Já bych ho nevracela a slušně bych jí poslal někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
22.7.21 13:32
@Jevania píše:
Dekuji vsem za nazory. Rozhodilo me to dnes. Nebudu se rozepisovat o tom, jak chladne mi pejska predali, ale bylo by tezke ji vracet, jeste kdyz je ohled pouze na deti….. @katyca mam primo sms, kde pani pise, ze mi pejska darovala, ockovaci prukaz a cip se prepsal na me.
Nechci kolem toho rozpoutavat boj, je to docela neprijemne..Příspěvek upraven 22.07.21 v 13:23

psa bych nevracela. Smlouva o darování je i ústní, tady ona souhlasila, máš sms, přepisy. Je to tvůj pes. Řekla bych jí, že ne a hotovo. Víc bych se s ní nebavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
22.7.21 13:37

Pes je živý tvor, nikoliv BUMERANG!!
Ona ho stejně nechce, dostala jen nadáno od vnoučat.. už kvůli tomu psovi bych jí ho nevracela!
Napsala bych jí mail s tím, že kupní smlouva byla toho a toho dne tam a tam mezi těmi a těmi stranami uzavřena ústně podle ust. § 2079 Nového občanského zákoníku a tím pokládáš věc za vyřízenou s tím, že došlo i k převodu čipu a očkovacího průkazu! Nedej se! Ona z tebe cítí nejistotu, tak útočí, takže přitvrď!!
navíc podle § 494 NOZ se stanoví, že živé zvíře má zvláštní význam a hodnotu již jako smysly nadaný tvor. Živé zvíře není věcí a ustanovení o věcech se na živé zvíře použijí obdobně jen v rozsahu, ve kterém to neodporuje jeho povaze. Se zvířetem tudíž nelze libovolně nakládat bez ohledu na něj!!
Já bych jí to vytmavila hezky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
22.7.21 13:38

Já bych psa nevrátila, to teda ne. Náhodou jí zase omrzí a nebude jí vyhovovat, tak potom co, uváže ho v lese nebo dá do útulku? Paní asi neví, co chce. Myslím, že ty toho psa máš ráda a že od tebe dostane lásku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný