Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky bych psa nevrátila. Není to ztracený pejsek, ale paní se ho regulérně vzdala, bez ohledu na jeho city. Ta si živého tvora moc nevážila a ani vážit nebude.
Taková ať si pořídí plyšového.
@Jevania no počkej, takže v ruce něco máš. Tedy důkaz, že ti jej darovala. Pak bych psa nevrátila. Paní bych řekla, že mi jej darovala, mám k tomu potvrzení přímo od ní. Měla si to rozmyslet dřív na to je dospělá dost, aby přemýšlela nad následky.
To je blba situace.
Dost zalezi, jestli uznala chybu a je ochotna maknout na tom, aby byl pes v pohode.
Pak vratit. Prece jen ho meli dlouho.
Nevrátila bych ho lidem, kteří jednou dali psa pryč.
Kontaktovala bych nějakou dočasku. Třeba poradí, jak postupovat. Taky znám paní, která odmítla vrátit štěně.
Nikdo na něj v původním bydlišti neměl čas, nevěnoval mu péči.
Napsala bych ji, že se omlouvám, ale že to si měla pořádně rozmyslet před tím, než ho darovala a že jsi si k němu už udělala vztah, nakoupila jsi mu věci, žrádlo, přepsal se čip…atd. Takové rozhodnutí už se zpět nebere, to je od ní podraz. Jediné co, tak že ji slibuješ, že o něj bude velmi dobře postaráno.
Nevracet. Jednou se psa zbavila, udělala by to po čase znovu.
Vrátila, ale ne dřív, než si očkovscí průkaz a čip přepíše na sebe. Taky to mohla mít už dopředu promyšlený, ona bude pejska mít, ty řešit útěky, ale třeba se mýlím.
@Jevania ale když jsi už v očkováku a i čip na Tvé jméno
Záleží jak na Tebe ten člověk působil. Možná jí jen někdo nabídl peníze a pes jí vůbec nezajímá ![]()
V žádném případě bych jí psa nevrátil. S největší pravděpodobností, by zas za čas skončil na bazosi. Někteří lidé jsou komedianti a živý tvor jim do ruky nepatří. Jak tu někdo psal, že chybovat je lidské, no jistě, ale tohle je něco jiného. Kdo je tohohle schopný, pes mu zkrátka nepatří. To není věc, co může někde kolovat. Za mě v žádném případě nevracet a babu to přejde, nikam to nepotáhne. To je jen s největší pravdepodobnosti zas chvilková komedie. Ja bych ji dal, že se unáhlila
.
Příspěvek upraven 22.07.21 v 16:30
Zazila jsem to stejne, s tim rozdilem, ze jsem nemela potvrzené skoro nic. Jen jsem vedela, ze o pejska se nestaraji dobre(moji rodice bydleli ve stejném dome jako byvala majitelka). Po týdnu chtěla pejska zpátky, ani jsem ji neodepsala. Moje nynejsi Konnie byla v naprosto zanedbaném stavu, takze bych o ni skrze peci klidne bojovala. Po 3dnech smsky ustaly. Jak tady nekdo pise, ze si za tak krátkou dobu neutvoris citovou vazbu
Tak to jsou nesmysly. Ja byla zamilovana od prvniho dne a divam se na ni porad stejně i ted po 5ti letech. Pri predstave, že ji mam vratit, se mi uz tenkrat navalovaly slzy.
Nevracela bych v žádném případě! Kdyby k němu měla citový vztah, tak se ho nikdy nevzdá a že jí teď vybrblala rodina, no to je teda důvod
Ber to tak, že když se ho zbavila jednou, může to klidně udělat znovu a podruhé už nemusí mít štěstí na dobré majitele, evidentně ho už teď máš ráda, tak se ho nevzdávej.
@Nikca7 píše:
Zazila jsem to stejne, s tim rozdilem, ze jsem nemela potvrzené skoro nic. Jen jsem vedela, ze o pejska se nestaraji dobre(moji rodice bydleli ve stejném dome jako byvala majitelka). Po týdnu chtěla pejska zpátky, ani jsem ji neodepsala. Moje nynejsi Konnie byla v naprosto zanedbaném stavu, takze bych o ni skrze peci klidne bojovala. Po 3dnech smsky ustaly. Jak tady nekdo pise, ze si za tak krátkou dobu neutvoris citovou vazbuTak to jsou nesmysly. Ja byla zamilovana od prvniho dne a divam se na ni porad stejně i ted po 5ti letech. Pri predstave, že ji mam vratit, se mi uz tenkrat navalovaly slzy.
Ty city tě šlechtí.
Zcela jistě o mnoho lépe se teď možná někde cítí malá holka, které babička dala pryč psa, místo aby se nejprve poradila s jejími rodiči o tom, jestli by třeba nenašli jiné řešení, když ho ona sama nezvládá…
Život není černobílý… a příspěvky v téhle diskusi jsou neuvěřitelně a nesmyslně kategorické.
@BohunkaP píše:
Ty city tě šlechtí.Zcela jistě o mnoho lépe se teď možná někde cítí malá holka, které babička dala pryč psa, místo aby se nejprve poradila s jejími rodiči o tom, jestli by třeba nenašli jiné řešení, když ho ona sama nezvládá…
Život není černobílý… a příspěvky v téhle diskusi jsou neuvěřitelně a nesmyslně kategorické.
Jsem se kdysi unáhlila a darovala kolo, poté by se mi hodilo a zpátky jsem ho nechtěla. Nad živým tvorem snad přemýšlím daleko víc ne? Jaké tam unahlení, většinou je to člen rodiny, kterého se jen tak nevzdám ![]()
@BohunkaP píše:
Ty city tě šlechtí.Zcela jistě o mnoho lépe se teď možná někde cítí malá holka, které babička dala pryč psa, místo aby se nejprve poradila s jejími rodiči o tom, jestli by třeba nenašli jiné řešení, když ho ona sama nezvládá…
O psa se nestarají, že se chce občas pomazlit vnučka není pro psa dost. Vnučce ať pořídí plyšového.