Adoptovaný pes - původní majitelka ho chce zpět

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
22.7.21 20:35
@jednoslunicko píše:
Ne, odnasi to ten pes. Jak casto je decko u babicky? Jednou za mesic, kdyz to zjistili az ted?

Pes se vrati do sveho. Neodnese to nijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
22.7.21 20:36
@Lucie_Sx píše:
Pes se vrati do sveho. Neodnese to nijak.

Do sveho, kde ho nechteli a po 5 letech ho klidne vypakovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4645
22.7.21 20:37

Ještě by bába mohla chtít, že si vždycky na ten víkend s vnučkou toho psa vypůjčí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.7.21 20:38
@jednoslunicko píše:
Do sveho, kde ho nechteli a po 5 letech ho klidne vypakovali.

Ono je nechteli a nechteli.
Jak pisu vyse, zivot neni pericko a obcas clovek nejakou tu botu udela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1287
22.7.21 21:21

@Lucie_Sx přesně tak, každý delame chyby a ty potom maji sve nasledky. Nehrajme si tady na city jen kvuli vnučky, u které ani nevime, jak casto u babicky je. Na to mela ta babicka asi myslet ne, ze ji tim ublizi? Moji rodiče se taky plnokrat rozhodli jinak nez jsem ja jako dite chtěla, to je život. S tím psem zila babicka, ne vnucka.
Jo a prosim tebe, řeči o tom, jak mam jit za tou rodinou a nabidnout jim reseni, jsou absolutně mimo, ne? ;)
Nejsou to nase osudy, pouze o nich diskutujeme. Nikdy me nenapadlo tady nekoho za nekym posílat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.7.21 21:46
@Lucie_Sx píše:
Jenze to odnasi ta holcicka, at je kdokoliv jakykoliv.

Jestli často utíká, když paní již nebaví platit pokuty, tak se jednou nemusí vrátit (sražení autem, zastřelení, „záchrana“ spolkem, otrava…) a opět…chudák holčička. Babička nevěděla, že vnučce bude smutno? Ona to s rodinou vůbec neprobrala, že psa dá pryč? Nenabídla ho nejdřív jim? Mám takový pocit, že jen našla někoho, kdo ji za psa zaplatí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.7.21 21:53
@Kakika píše:
Jestli často utíká, když paní již nebaví platit pokuty, tak se jednou nemusí vrátit (sražení autem, zastřelení, „záchrana“ spolkem, otrava…) a opět…chudák holčička. Babička nevěděla, že vnučce bude smutno? Ona to s rodinou vůbec neprobrala, že psa dá pryč? Nenabídla ho nejdřív jim? Mám takový pocit, že jen našla někoho, kdo ji za psa zaplatí víc.

My se tady jenom dohadujem, jak to v te rodine asi je. Vcetne zakladatelky.

Je to podobny, jako „zanedbane deti“ a „mam zavolat socialku?“.
Jsou zeny, co by s nadsenim takove dite adoptovaly, vsak se o nej dostatecne nestaraj, tak co. Naprosto bez ohledu na okolnosti a vsechny zucastnene.

Mam psa, nedam ho a polibte mi šos, u me se bude mit lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.7.21 22:08

@Lucie_Sx jasně, že se dohadujeme. Však máme jen jednostranné informace. Takže vycházím jen z toho, co napsala zakladatelka. A pokud jediný důvod, proč si to paní rozmyslela je, že jí to teď vnučka dává sežrat, tak já bych ji psa nevrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.7.21 23:32
@Kakika píše:
@Lucie_Sx jasně, že se dohadujeme. Však máme jen jednostranné informace. Takže vycházím jen z toho, co napsala zakladatelka. A pokud jediný důvod, proč si to paní rozmyslela je, že jí to teď vnučka dává sežrat, tak já bych ji psa nevrátila.

Treba mladi vidi, jak to dcerku sebralo, a babicce se psem chteji zacit pomahat :nevim:.
Co my vime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
22.7.21 23:41
@Lucie_Sx píše:
My se tady jenom dohadujem, jak to v te rodine asi je. Vcetne zakladatelky.

Je to podobny, jako „zanedbane deti“ a „mam zavolat socialku?“.
Jsou zeny, co by s nadsenim takove dite adoptovaly, vsak se o nej dostatecne nestaraj, tak co. Naprosto bez ohledu na okolnosti a vsechny zucastnene.

Mam psa, nedam ho a polibte mi šos, u me se bude mit lip.

No ale, když už ho jednou dala pryč? Kde je jistota, že to neudělá znova a bůh ví, komu by ho strčila. Ještě dejme tomu, kdyby to třeba začali řešit rodiče té holky a bylo znát, že je to mrzí, že mají ke psovi vztah, že pes je má rád a vyšlo by najevo, že o konání babičky neměli páru a chtěli by si psa vzít, tak ano, pokud by šel k nim. Ale svěřit ho opět někomu, kdo ho jen tak někomu dal, že nemá čas? To za mě prostě nepřipadá v úvahu. To se prostě nedělá a ten vztah tam prostě nebude takový. Ještě kdyby pes hodně smutnil, tak bych to risknul, ale jinak ne. Jako jestli ten pes ani není smutný, tak co to je? Naši psi by v životě s cizím nešli a úplně by vyváděli. Protože nás milujou úplně. Celej svět jsme pro ně a jestli ten pes tam je v caiku, tak se tam bude mít lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
22.7.21 23:57
@BohunkaP píše:
Ty city tě šlechtí.

Zcela jistě o mnoho lépe se teď možná někde cítí malá holka, které babička dala pryč psa, místo aby se nejprve poradila s jejími rodiči o tom, jestli by třeba nenašli jiné řešení, když ho ona sama nezvládá…

Život není černobílý… a příspěvky v téhle diskusi jsou neuvěřitelně a nesmyslně kategorické.

Milá Bohunko, nediv se kategorickému vyjadřování lidí, pro které je pes přítel, který na rozdíl od lidí nezradí. Oni tomu rozumí víc než ty. Pokud nemáš psa-přítele, tak tomu opravdu nemůžeš rozumět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.7.21 01:09
@Matt 02 píše:
No ale, když už ho jednou dala pryč? Kde je jistota, že to neudělá znova a bůh ví, komu by ho strčila. Ještě dejme tomu, kdyby to třeba začali řešit rodiče té holky a bylo znát, že je to mrzí, že mají ke psovi vztah, že pes je má rád a vyšlo by najevo, že o konání babičky neměli páru a chtěli by si psa vzít, tak ano, pokud by šel k nim. Ale svěřit ho opět někomu, kdo ho jen tak někomu dal, že nemá čas? To za mě prostě nepřipadá v úvahu. To se prostě nedělá a ten vztah tam prostě nebude takový. Ještě kdyby pes hodně smutnil, tak bych to risknul, ale jinak ne. Jako jestli ten pes ani není smutný, tak co to je? Naši psi by v životě s cizím nešli a úplně by vyváděli. Protože nás milujou úplně. Celej svět jsme pro ně a jestli ten pes tam je v caiku, tak se tam bude mít lépe.

Nebudme psi fanatici.

Prestoze se staras perfektne, urcite se najde misto, kde by se vasi psi meli jeste lip.
Das je tam? Aby se meli teda echt dobre?
Nedas, vid.

Neni to o tom najit misto, kde se pes bude mit nejlip na svete. Ve hre je x-dalsich okolnosti.

Taky bych treba nesebrala psa bezdomovci, ktery by mi ho se slzami v ocich nabizel. Radsi mu budu nosit granule. Chapes…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.7.21 01:13

@Matt 02
A jeste neco.
Prehnane smutneni po panickovi je znamkou zavislosti. To neni dobre.
Vyrovnany pes zmenu prostredi zvladne.
Pes neni clovek, bacha na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.7.21 01:33

@Lucie_Sx Mít se dobře pro psa znamená být členem smečky (rodiny). Psí dobře je jinde než lidské dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
23.7.21 01:37
@Lucie_Sx píše:
Nebudme psi fanatici.

Prestoze se staras perfektne, urcite se najde misto, kde by se vasi psi meli jeste lip.
Das je tam? Aby se meli teda echt dobre?
Nedas, vid.

Neni to o tom najit misto, kde se pes bude mit nejlip na svete. Ve hre je x-dalsich okolnosti.

Taky bych treba nesebrala psa bezdomovci, ktery by mi ho se slzami v ocich nabizel. Radsi mu budu nosit granule. Chapes…?

Ale jo, s tím bezdomovcem naprostý souhlas, o tomhle to není, kde ten pes žije, ale o tom, jestli ho mají rádi. A tady o tom dost pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný