Adoptovaný pes - původní majitelka ho chce zpět

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
23.7.21 05:41

@Lucie_Sx chápu, jak to myslíš. Ta vnučka má jistě ke psu větší pouto, než nový majitel po týdnu. Možná bych ještě před půl rokem mluvila jinak…ale…

V dubnu jsem si koupila čtyřletého psa, který šel z domu z rodinných důvodů. Uvedená potíž…mladší dcera tuto rasu nechtěla a pes na tuto dceru vrčí, když si k němu přisedne na gauč. Říkala jsem si, že to je v cajku, to zvládneme. Majitelka z toho byla velmi špatná, bylo vidět, že psa miluje a dává ho s těžkým srdcem. I po dvou týdnech bych ho dokázala vrátit. Ta vazba s dospělým psem vzniká prostě pomaleji, než s ňu ňu štěňátkem.

Postupně jsem se dozvídala, co všechno ten pes zažil. Třešničkou na dortu bylo to, že pes doma nosil elektronický obojek, který ovládala ta mladší dcera, protože v nepřítomnosti matky ji pes neposlouchal a raději po holce vystartoval. Té holce je teď 16let. Tak jsem si představila, jak to pubertální dítě je dostatečně proškolené v použití EO a jak si vůbec na psovi, kterého doma nechce, nevybíjí svoje frustrace.

Pes by prostě neměl být tam, kde o něj někdo nestojí. Zvlášť, když ho dá pryč pečující osoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.7.21 07:02
@eva valoi píše:
@Lucie_Sx Mít se dobře pro psa znamená být členem smečky (rodiny). Psí dobře je jinde než lidské dobře.

Vzdyt pisu, ze pes neni clovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.7.21 07:10
@Kakika píše:
@Lucie_Sx chápu, jak to myslíš. Ta vnučka má jistě ke psu větší pouto, než nový majitel po týdnu. Možná bych ještě před půl rokem mluvila jinak…ale…

V dubnu jsem si koupila čtyřletého psa, který šel z domu z rodinných důvodů. Uvedená potíž…mladší dcera tuto rasu nechtěla a pes na tuto dceru vrčí, když si k němu přisedne na gauč. Říkala jsem si, že to je v cajku, to zvládneme. Majitelka z toho byla velmi špatná, bylo vidět, že psa miluje a dává ho s těžkým srdcem. I po dvou týdnech bych ho dokázala vrátit. Ta vazba s dospělým psem vzniká prostě pomaleji, než s ňu ňu štěňátkem.

Postupně jsem se dozvídala, co všechno ten pes zažil. Třešničkou na dortu bylo to, že pes doma nosil elektronický obojek, který ovládala ta mladší dcera, protože v nepřítomnosti matky ji pes neposlouchal a raději po holce vystartoval. Té holce je teď 16let. Tak jsem si představila, jak to pubertální dítě je dostatečně proškolené v použití EO a jak si vůbec na psovi, kterého doma nechce, nevybíjí svoje frustrace.

Pes by prostě neměl být tam, kde o něj někdo nestojí. Zvlášť, když ho dá pryč pečující osoba.

Jo.

Ale tohle se bohuzel v rodinach zhusta deje, v tech, co psa pryc vubec nedavaji.
Malokdo se psem fakt umi.

A rozhodnuti dat psa nekomu jinemu je velke a silne rozhodnuti. Malokdo ho udela, radsi to bude nejak lepit, aby sam pred sebou „neselhal“.
Kdo psovi hleda novou rodinu, bud je mu ten pes uuuuplne fuk, nebo mu na nem naopak zalezi natolik, ze prekona svoje ego a jde do toho.
Ty druhe pripady si zaslouzi pochopeni a napomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
23.7.21 07:14

@Lucie_Sx tak to máš bohužel pravdu. Asi bude víc těch, co strádají tam, kde jsou, bez vidiny zlepšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
23.7.21 08:23

@Lucy75 Ano, mám psa. Nedovedu si představit, že bych toho psa nevrátila. Ještě by ji nařkli, že ho ukradla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65096
23.7.21 09:19
@Dobrej_tym píše:
@Lucy75 Ano, mám psa. Nedovedu si představit, že bych toho psa nevrátila. Ještě by ji nařkli, že ho ukradla.

jak ji můžou nařknout z krádeže, když čip a registrace je na její jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24781
23.7.21 09:26
@Dobrej_tym píše:

píšu hned na první straně ustanovení nového obč. zákoníku - kupní smlouva byla v TOMTO PŘÍPADĚ UZAVŘENA ÚSTNĚ.. zakladatelka má uloženou i elektronickou komunikaci.. žádná krádež se nekoná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
23.7.21 09:35

@vokishka @Lucy75 Jasně, to máte asi pravdu. Ale prostě po týdnu bych asi chápala, že od té smlouvy chce odstoupit. Nebo že si to rozmyslela :nevim: Pokud to není žádná tyranka, je to lepší i pro toho psa. Vždyť je asi na tu majitelku zvyklý a má ji rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
23.7.21 10:07

Pokud by darovani psa bylo z jinych duvodu a majitel proste zjistil, ze se unahlil a po psovi se mu styska, pak bych ho vrátila. Ale v tomhle pripade ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
23.7.21 12:55

Pejska sem nedala….pani zatim uz nepise… ale cekam, ze to jeste muze prijit.
Chapu, ze kazdy dela chyby, ale pani na me opravdu nepusobila dojmem, ze by pejsek byl jejim clenem rodiny. Tvrdila, ze uz to chtela udelat driv, ze ji porad utika a plati za nej pokuty a ma toho dost… predani se slovy “uzite si ho”….Byla u toho i jeji dcera, cca 13let a ani u jedne tam nebyl kousek litosti.
V sms, kde ho prosila vratit zpet nepadlo nic o tom, ze se ji stejska. Pouze, ze se nezeptala vnoucat a kvuli nim ho chce zpet.
Pejsek si suprove zvykl, je to mazlivy, vdecny zviratko.
Dekuji vsem za komentare :srdce:

Příspěvek upraven 23.07.21 v 15:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39585
23.7.21 15:57
@Jevania píše:
Chapu, ze kazdy dela chyby, ale pani na me opravdu nepusobila dojmem, ze by pejsek byl jejim clenem rodiny. Tvrdila, ze uz to chtela udelat driv, ze ji porad utika a plati za nej pokuty a ma toho dost… predani se slovy “uzite si ho”….Byla u toho i jeji dcera, cca 13let a ani u jedne tam nebyl kousek litosti.
V sms, kde ji prosila vratit zpet nepadlo nic o tom, ze se ji stejska. Pouze, ze se nezeptala vnoucat a kvuli nim ho chce zpet.
Dekuji vsem za komentare :srdce:

Tak tohle mluvi za vse. Uz bych se tim asi netrapila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
23.7.21 16:08
@Jevania píše:
V sms, kde ho prosila vratit zpet nepadlo nic o tom, ze se ji stejska. Pouze, ze se nezeptala vnoucat a kvuli nim ho chce zpet.
Dekuji vsem za komentare :srdce:Příspěvek upraven 23.07.21 v 15:58

Bylo mi jasný, že to bude tenhle případ, dobře jste udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
23.7.21 16:10
@Jevania píše:

Nevracet, bylo správné rozhodnutí.

• Citovat
  • Upravit
24781
23.7.21 18:52
@Matt 02 píše:
Bylo mi jasný, že to bude tenhle případ, dobře jste udělala.

Přesně tak jsem to cítila i Já!! :potlesk: :srdce: skvělé, dobře jsme s Matty poradily, mám radost za pejska hlavně!! :srdce: :andel: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
23.7.21 19:08
@Jevania píše:

Evidentne prijely vnoucata na prazdniny a chtely si hrat se psem, pak odjedou a pani bude pes opet na obtiz. Dobre jsi udelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný