Bc. ze soukromé, Mgr. na veřejné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
14.5.14 08:01

@radkka Konkrétně Evropská studia a politologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
14.5.14 08:03
@jessikka píše:
@radkka Konkrétně Evropská studia a politologii.

Aha, na tohle berou tak málo lidí? 8o 8o

EDIT: Dík za info :kytka:

Příspěvek upraven 14.05.14 v 08:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
14.5.14 08:03

A je taky rozdíl mezi soukromou VŠ, kde je v nehorším případě pár stovek studentů a veřejnou, kde jsou často desetititíce studentů (na MU se uvádělo kolem 50 tisíc studentů, UK má jistě ještě víc). Ona pak ta komunikace musí být jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.14 08:04

Podle mě nezáleží na tom, jestli máš soukromou nebo veřejnou školu. Důležité je pak uspět u pohovoru a v práci.
Znám spoustu neschopných lidí, kteří mají tituly před jménem a za jménem, a naopak…

• Citovat
  • Upravit
patlamatlaxy
14.5.14 08:05
@martina.se píše:
@patlamatlaxy proč bys nemohla na veřejnou? prostě uděláš přijímačky a hotovo.

nepíšu že nemohla, ale myslím si, že by pro mě byla nevýhoda u pohovoru skutečnost, že mám Bc., samozřejmě že je to i o znalostech, jenže i mnozí zaměstnavatele odmítají absolventy soukromých škol - ne všichni, ale údajně jich je dost…jistě na to mají různý názor i na veřejné škole

ptám se na zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
12651
14.5.14 08:06

@radkka Konkrétně na tuto kombinaci ano. Bylo nás necelých 20 v ročníku, hlásili se stovky. On to není kdoví jak využitelný obor, jenže těchto oborů je tolik, že i když na jednotlivých moc studentů není, tak dohromady dají ročně tisíce skoro nezaměstnatelných absolventů :D Teda minimálně nezaměstnatelných v oboru. Já jsme taky mimo obor. Moji spolužáci, co dělají v oboru buď skončili na fakultě jako vědečtí pracovníci, nebo šli do Prahy a dělají ve státní sféře, většinou na ministerstvech. NO a nebo píšou projekty, na to ale nepotřebuješ tohle vystudovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
14.5.14 08:08

@jessikka tak na ty, co se dostali na školu, kde jsou stovky uchazečů, pohlížím jako na bohy!!! :-)))

• Citovat
  • Upravit
12651
14.5.14 08:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
14.5.14 08:09
@Anonymní píše:
Podle mě nezáleží na tom, jestli máš soukromou nebo veřejnou školu. Důležité je pak uspět u pohovoru a v práci.
Znám spoustu neschopných lidí, kteří mají tituly před jménem a za jménem, a naopak…

To není pravda, jsou zaměstnavatelé, kteří jsou schopní hodit životopis do koše, protože daná VŠ je k prdu, například VŠTE, nikdo ti nevezme jejich absolventa místo někoho z ČVUT, VUT. Stejně tak spousta zaměstnavatelů (k mému údivu, myslela jsem, že to není lehká škola) nebere absolventy VŠE, protože jsou to namachrovaní teoretici, kteří si řeknou o plat 40 000kč, neumí nic, ale myslí sí bůh ví co (fakt ale..) A to jsou všechno státní školy :nevim: Se soukromími to je podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
14.5.14 08:11
@jessikka píše:
@radkka Konkrétně na tuto kombinaci ano. Bylo nás necelých 20 v ročníku, hlásili se stovky. On to není kdoví jak využitelný obor, jenže těchto oborů je tolik, že i když na jednotlivých moc studentů není, tak dohromady dají ročně tisíce skoro nezaměstnatelných absolventů :D Teda minimálně nezaměstnatelných v oboru. Já jsme taky mimo obor. Moji spolužáci, co dělají v oboru buď skončili na fakultě jako vědečtí pracovníci, nebo šli do Prahy a dělají ve státní sféře, většinou na ministerstvech. NO a nebo píšou projekty, na to ale nepotřebuješ tohle vystudovat.

Aha. To uplatnění na ministerstvech mě napadlo, znám jednu holku co to vystudovala a před mateřskou tam dělala :mrgreen: Já znám právě (spíš slyším, uplně moji kamarádi to nejsou) hodně lidí, co to studovalo, proto mě to zarazilo. Ale asi to bude s tím množstvím jak říkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
14.5.14 08:11

@radkka No pokud vím, tak pokud chce někdo ekonoma, tak zrovna po VŠE sáhne rád. Já jsem s těmahle lidma před mateřškou dělala především.
Jinak máš ale pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.14 08:15

@radkka v tom případě bych byla ráda, že můj životopis vyhodili. Důležité je to, co člověk umí a ne jaké má školy. Pracovat chci jen tam, kde si váží toho, jak pracuju, a ne co jsem vystudovala. naštěstí se mi to daří:-)

• Citovat
  • Upravit
patlamatlaxy
14.5.14 08:15
@radkka píše:
To není pravda, jsou zaměstnavatelé, kteří jsou schopní hodit životopis do koše, protože daná VŠ je k prdu, například VŠTE, nikdo ti nevezme jejich absolventa místo někoho z ČVUT, VUT. Stejně tak spousta zaměstnavatelů (k mému údivu, myslela jsem, že to není lehká škola) nebere absolventy VŠE, protože jsou to namachrovaní teoretici, kteří si řeknou o plat 40 000kč, neumí nic, ale myslí sí bůh ví co (fakt ale..) A to jsou všechno státní školy :nevim: Se soukromími to je podobně.

měli jsme v práci absolventku VŠE…pro praxi naprosto nepoužitelná, tak se vrátila na VŠE a myslím že zkoušela přednášet - prostě teoretik
na soukromých je hodně lidí z praxe a pravda hodně těch, co potřebujou titul formálně, aby je mohli např. povýšit (to pak 40ti letí chlapi chodí na zkoušku s tahákem - bych se ostudou propadla!!)

• Citovat
  • Upravit
2997
14.5.14 08:16
@jessikka píše:
@patlamatlaxy Ony veřejné VŠ jsou často dost zkostnatělé. Ale spíš záleží na dané fakultě. Já studovala FSS v Brně, je to mladá fakulta, mladý personál jak po stránce učitelů, tak dalších zaměstnanců, na studijním jsme stála frontu jen na začátku roku kvůli průkazu, jinak vždy všechno probíhala elektronicky, ani nevím, co je papírový index. Vše v IS. Informace vždy přesné, dohledatelné, na dotaz odpovědi rychlé a ochotné.

tak to slepa zavist. Slovo zkostnatele je na miste :cert:…i kdyz treba doba za tech par let pokrocila a naucili se misto nastenky pouzivat IS a misto projektoru z toku raz dva powerpoint :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.5.14 08:16
@patlamatlaxy píše:
nepíšu že nemohla, ale myslím si, že by pro mě byla nevýhoda u pohovoru skutečnost, že mám Bc., samozřejmě že je to i o znalostech, jenže i mnozí zaměstnavatele odmítají absolventy soukromých škol - ne všichni, ale údajně jich je dost…jistě na to mají různý názor i na veřejné školeptám se na zkušenosti

můj chlap má soukromou a problém to není :think: prostě má titul a hotovo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze