Bdělá okna u měsíčního miminka

26.5.26 06:19

Bdělá okna u měsíčního miminka

Ahoj, jdu si pro radu, ptž už jsem trochu zoufalá.
Mám měsíční miminko a to mi strašně špatně spinká. Například dnes se probudilo ve 3 hod ráno na kojení, usnulo u prsu, pak se vzbudilo ve 4:16 a teď v 6 hod ke stále ještě vzhůru. Zkouším uspávat skákáním na balonu, mazlením (nemá rád byt v náruči), vzala jsem si ho k sobě do postele, ale vše bez účinku. To samé máme i přes den. Někdy mi usne u prsa, ale jakmile s ním hnu, je vzhůru a pak už nezabere. Ještě pro doplnění - v nosítku ani v šátku se mu nelíbí a kočár vezme na milost jen někdy. Dudlíka také odmítá. Děkuji všem předem za komentáře a případné rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15227
26.5.26 06:48

Úplně normální miminko. Nevím, co chceš za radu. Prostě to musíš vydržet. Je mu teprve měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16626
26.5.26 07:31
@karkarka píše: Více

Asi tak nějak, miminko není robot, co se naprogramuje a jede tak celou dobu stejně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36374
26.5.26 07:50

Normální no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
26.5.26 08:21

Mela jsem to samé, jakoby to bylo nekonečný. Ale nám docela pomohl bílý šum jakýkoliv 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
26.5.26 08:49

Rake mam ted mesicni miminko a zatim bdela okna nema, je to ted s tim spanim divocina, vid :hug: Az trosku odrostou, tak uz to pujde sledovat, nepamatuji si ale, kdy to presne bylo u prvniho syna. U nas taky hodne pomaha bily sum, zkus jeste zavinuti nebo houpani na mici/kresle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.26 09:14

Dekuju všem za komentáře. Já jsem prostě vystrašená, on pořád pláče a celkově se mi zdá takový nespokojený. Takže jsem z toho úplně vystreslá a je mi jasné, že to ze mě cítí. Ale jsem na něj sama a je to moje první miminko, tak vše řeším asi přehnaně. Navíc mě mrzí, že se mu nelíbí u mě v náručí, všude čtu, že to je to nejvíc, že to miminka zklidní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
26.5.26 09:17
@Markéta2704 píše: Více

To že hodně pláče i v náručí…jaký jste měli porod? Nemůže mít nějakou blokádu? (např. kiss syndrom si vyhledej)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
26.5.26 09:22

@Markéta2704 Také jsem to měIa podobně, rodinu daIeko a skorona vše jsem byIa sama a radiia jsem se akorát s mamkou a sestrou přes hovory a byI to doceIa mazec :? MaIej chtěI být jen u tatinka a o de mě se odtrhávaI, až pak po čase když jsem zjistiIa co na něj pIati jako je biIý šum a Iehké pIacani po zadečku tak se to ZkIidniIo a i já NebyIa už ve stresu tak držim paIce aby se vám to co nejrychIeji ukIidniIo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.26 09:37

Uz jsme byli u paní doktorky na fyzio, odblokovala ho, porod byl docela náročný a zdlouhavý, přisuzuju to i tomu, ale pláče i po tom odblokování.
A pláče i po tom, co se odpojí od prsu. Přitom dle doktora přibírá ukázkově, tkže hlad asi nemá.
Bílý šum zkoušíme taky, různé polohy, plácání po zadečku … no prostě snad všechno. A já to mám podobně s mamkou - jí vydrží několik minut poslouchat a ani nedutat a přijdu já a začne plakat, to je na tu psychiku snad úplně nejhorší.
No, tak snad jen můžu doufat, že se to časem zlepší.
Díky za váš čas a všechny komentáře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
26.5.26 09:52

Vydrž, mně syn řval celý první rok, furt na rukách. A vyrostl z toho. Tenkrát se ani nic moc neřešilo. Vím, že pomáhal někdy espumisan v kapičkách, jindy drncání, někdy nic. Ten pláč po odpojení od prsu by mohlo být bolení bříška. Při pití spolyká vzduch a bolí ho to. Zkusila bych dávat něco na prdíky a masírovat. A najdi si intoleranci laktózy u kojenců, jestli nemá podobné příznaky. Tam by mohla pomoct Co-Lactase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.26 10:32

Celý rok? 🥹 Espumisan dáváme a Bio Gaiu taky. Ta intolerance už mě napadla taky, mám ji totiž i já…
A s tim kojením, on kolikrát vůbec nepije, jen si vezme do pusy bradavku a dudá 🤦🏽‍♀️ Bolí mě už měsíc v kuse, ragády mám zahojené, ale kojení mi není stále příjemné. Dle dvou MUDr a jedné laktační poradkyně ale saje správně, tak nevím …
No, děkuji za další podněty. Zkusím pátrat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13039
26.5.26 13:50

Dudlík jsi zkusila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
26.5.26 14:09

Ty prvi tydny az mesice jsou proste o preziti a podle me je maloktere miminko porad spokojene, spinkaci.. moje druha dcera prvni mesic jen plakala nebo byla prisata, nic mezitim. Mala miminka maji proste potrebu sat.. Dudlik mi odmita, takze jsem byla dudlik jen ja. Espumisan u nas boleni briska spis zhorsoval. Taky na zacatku strasne malo spala, bdela okna zacala fungovat asi kolem druheho az tretiho mesice. Prisati me taky prestalo bolet az tak nejak. Zkousej co bude u vas fungovat, kazde miminko je jine a porad se to meni. 😊 Treba vyslovene chovaci nebyla moje ani jedna, druha ted nesnasi nositko i kocarek.. Je to jizda, ale hlavni je prezit.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.26 14:25

Dekuju moc, snad mate pravdu. Ja uz fakt nevim, jak mu ulevit. Dnes jedeme v režimu - kojení 2 min, pak dudání, vztek a pláč. Uspávání nefunguje. Usnul mi dnes jen dvakrát na 30 min. Takže tu brečím s ním 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí