Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nedávno tu vznikla diskuze, jestli Renata nebo Renáta, tak mě ti samé zajímá i u tohoto jména
Beata nebo Beáta? A jestli někteří z vás toto jméno dali, tak mě zajímá, jak holčičku oslovujete? ![]()
Líbí se mi Beata, nemám ráda diakritiku ve jménech.
Příspěvek upraven 29.06.17 v 09:19
Podle me je diakritika ve jmenech take nezadouci. Dlouze se to vyslovuje v kazdem pripade, takze podle me neni duvod to komplikovat. V zahranici jsou s tim casto problemy.
@Sofie2013 píše:
Líbí se mi Beata, nemám ráda interpunkci ve jménech.
Myslíš diakritiku, nikoliv interpunkci… ![]()
Příspěvek upraven 29.06.17 v 08:55
Máme Beatu s krátkým A. Oslovujeme Beatko, Beo, Bei, Beuško. ![]()
Beáta.
Ale dovedlo mě to na myšlenku, jestli Magdalena a nebo Magdaléna.
Tímto se omlouvám zakladatelce za plevelení diskuze. ![]()
@Seren píše:
Myslíš diakritiku, nikoliv interpunkci…Příspěvek upraven 29.06.17 v 08:55
Jasně, diakritiku myslím, jsem po ránu nějaká zmatená ![]()
Kámoška má. Říkají jí bei, beo, betyno - jak na ní volá tím oslovením betyno, vždycky mi připadá, že volá na psa ![]()
@Agneth píše:
Beáta.Ale dovedlo mě to na myšlenku, jestli Magdalena a nebo Magdaléna.Tímto se omlouvám zakladatelce za plevelení diskuze.
Máme Magdalenu, ale když to výslovně neuvedu, většinou skončí jako Magdaléna
.
Pro zakladatelku, i přesto bych dala zase bez diakritiky, tedy Beatu.
@Agneth píše:
Beáta.Ale dovedlo mě to na myšlenku, jestli Magdalena a nebo Magdaléna.Tímto se omlouvám zakladatelce za plevelení diskuze.
Mně se líbí jedině s krátkým ![]()
Přidám se s vlastní zkušenosti. Jsem Beata, celý život, uz několik let po 30 jsem dost hakliva, když někdo řekne ci popreje na Beáta. Říkají mi - Beo, Bei, Beatko, Beus, Beiko, mamka mi jako malé rikala Tričko, neb jsem měla být Beatrix, ale nebylo dovoleno- moc západní.