Jména u dvojčat stejného pohlaví

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1221
26.6.17 22:25

Jména u dvojčat stejného pohlaví

Ahoj,
mám takovou otázku, o které přemýšlím jen ze zvědavosti. Když maminka čeká dvojčátka, třeba dvě holčičky, a má vybraná dvě jména, dejme tomu třeba Anna a Marie.Tak je to tak, že si řekne, že která bude prvorozená, bude prostě Anna a druhorozená Marie. A nebo se už v těhotenství rozhodnete, že menší bude Anička a větší Maruška? Ale co když jsou obě stejně velké, nebo tak podobně, že se váha mění, a nedá se na příští kontrole poznat, která je která? :lol: Asi řeším blbosti, ale prostě nad tím delší dobu přemýšlím :D
Dík za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
26.6.17 22:29

@spiritt Tak rodiče vyberou jména, že plod A se bude jmenovat tak a plod B tak. Dvojče, které se narodí jako první, je A, druhé B, přidělí se jména a šmytec. A které z dětí je které, to zaručeně poznáš, to se neboj 8) Když nebudeš vědět, uděláš si na jednom dítku puntík, aby sis byla zpočátku jistá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
26.6.17 23:42

Napíšeš jména A a B, podle toho se jim ta jména dají, dostanou cedulku a hotovo. Kdyby nebyla označená a vážila stejně, je záměna v prvních hodinách asi možná, ale v nemocnici je označí vždy. Pak už je jako máma poznáš i bez označení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
27.6.17 05:58

Nebo je možné, že počkají, až se narodí obě a jména potom rodiče „rozdají“. Tak to měla kamarádka. I u jednoho dítěte je možno přidělit jméno až po narození, ale to málokdo ví a taky porodnice s tím dělají obstrukce, nejraději by to měly napsané v papírech nejpozději při přijetí k porodu. Také je možné jméno do určitých počet hodin po narození změnit, ale v porodnici budou nadávat, protože je s tím „papírování“.

Souhlasím ale, že častější je varianta, kterou píší uživatelky nade mnou. Někomu na tom ale prostě záleží, aby jména více dětem rozdal sám až potom, co vylezou všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
27.6.17 06:20
@Jana206 píše:Souhlasím ale, že častější je varianta, kterou píší uživatelky nade mnou. Někomu na tom ale prostě záleží, aby jména více dětem rozdal sám až potom, co vylezou všechny.

ja jim mela rozdat jmena az pote, co vylezl nejmladsi. Stacilo by, aby si je povymenovali a uz by to bylo dobre, takhle jim to vsem dost nesikovne vychazi svatek k narozeninam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
27.6.17 06:23

@Pudloslava :lol: Tak jsem to nemyslela, spíš variantu, že někdo má i trojčata :lol:
Občas mám taky ten pocit, nejmladší dcerka má narozeniny a svátek v lednu, pět dní po sobě a měsíc před tím jsou Vánoce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
27.6.17 06:31
@Jana206 píše:
@Pudloslava :lol: Tak jsem to nemyslela, spíš variantu, že někdo má i trojčata :lol:
Občas mám taky ten pocit, nejmladší dcerka má narozeniny a svátek v lednu, pět dní po sobě a měsíc před tím jsou Vánoce :mrgreen:

Jo ja vim, to byl krok stranou.

Mame to dooost podobne, zvlastne ten nejmladsi. Ti ostatni maji svatek vzdy do 2 mesicu od narozenin a vsechno na podzim. Kvuli tomu jsme zavedli druhy svatek na den deti, kdy dostavaji letni veci. A na pravej svatek davame jen nejakou malickost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
27.6.17 06:35

Známá rodila dvojčátka dvojvaječná sekcí a až je porodila tak je donesli tatínkovi a ten rozhodl které z nich se bude jak jmenovat :-) (jména měli předtím napsaná)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
27.6.17 07:18

@Pudloslava Tak u nás to není tak tragické, nejstarší syn má svátek na Vánoce, ale narozeniny v létě, potom máme jen holky, dcera je narozená v listopadu, ale svátek má v dubnu, další dcera je v červnu, svátek má v srpnu, takže to máme jakž takž během roku rozložené, jen ta nejmladší, ale nám to bylo tak nějak jedno, protože ta už má všechno, občas bych ty narozeniny a svátky úplně vypustila :mrgreen: Oblečení neberu jako dárek, ale jako nutnost, spotřební zboží, zvlášť u těch menších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
27.6.17 07:45
@Jana206 píše:
@Pudloslava Tak u nás to není tak tragické, nejstarší syn má svátek na Vánoce, ale narozeniny v létě, potom máme jen holky, dcera je narozená v listopadu, ale svátek má v dubnu, další dcera je v červnu, svátek má v srpnu, takže to máme jakž takž během roku rozložené, jen ta nejmladší, ale nám to bylo tak nějak jedno, protože ta už má všechno, občas bych ty narozeniny a svátky úplně vypustila :mrgreen: Oblečení neberu jako dárek, ale jako nutnost, spotřební zboží, zvlášť u těch menších.

ty ceremonie jsou peklo, repsketive nakup daru. V cenove dostupne relaci majji vsechno a na tablety a mobily stejne nemam, takze se soustredim na sportovni pomucky a knihy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
27.6.17 07:54

@Pudloslava My jsme letos starším dětem chytrý mobil už koupili, byl to jediný a hlavní vánoční dárek s tím, že letos budou Vánoce jen o drobnostech. Oni se pohybují všude sami, ve městě, bydlíme v centru a syn byl v páté třídě už jediný, kdo měl normální mobil. Navíc se dostal do třídy s rozšířenou výukou informatiky, kde se předpokládalo, že bude mít lepší mobil nebo svůj tablet, od září jde na gympl. Taky mě to štve, mají omezenou dobu hraní, aspoň doma, kdy jsem schopná to kontrolovat, ale je to doba a proti proudu jít nemůžeme.

Sportovní pomůcky měli zatím po sobě, jsou jako schůdky a vše jsme vybírali spíš v neutrálních barvách. Knihy kupujeme i půjčujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
27.6.17 22:01

Dík všem za informace. Já kdybych někdy čekala dvojčata, asi bych právě měla chuť je mít pojmenovaný a rozlišený už v břiše :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze