Bebe Brumík v 9 měsících?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
30.10.09 00:17

Maxiku na kazde nemlecne kasi je napsane ze si ohrejes mleko.A pak na nekterych napr.nestle je napsane ze kdyz das akorat vodu ziskas odvar. Ale to je pouze takovej detail nepodstatnej.Proste pokud das akorat vodu tak jsi mu udelala odvar ne kasi. A ten odvar by mu dat mohla protoze ten mleko neobsahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.10.09 00:41

Na Brumíka mi taky přijde zbytečně brzy, určitě jsou lepší možnosti, jak už psaly holky…

K těm kaším - cituji z nemléčné Sunarky (s rýží a kukuřicí):

**Kaši je možné připravit s různými druhy mléka například mateřským, obnoveným hypoalergenním nebo kojeneckým. Lze připravovat i s kojeneckou vodou.

Kojeneckou vodu lze použít v případě, že přítomnost mléčné složky není žádoucí, zejména při prokázané alergii na bílkoviny kravského mléka nebo při laktózové intoleranci.**

O odvaru ničehož nic nepíšou, mně to vyznívá jako normální věc, připravit tu kaši s vodou :nevim: Je fakt, že jiné druhy jsem ve spárech neměla, tak můžu mluvit jenom za tu Sunarku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
30.10.09 00:59

Kattkko - když už chceš slovíčkařit, tak odvar získáš vařením něčeho - obvykle ve vodě - výsledná tekutina je odvar. Instantní kaše se nevaří :wink: . Kaše nemusí nutně obsahovat mléko, aby bylo možno ji nazývat kaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
30.10.09 09:10

Nebudeme slovíčkařit, já třeba kupuju nemléčné kaše (po mlíku malý zvrací) v DM od Alnatury a Babylove, a tam je přímo v zadu napsáno několik způsobů přípravy kaše:
1. kaše s mlékem (UM, mateřské)
2. kaše jen s vodou
3. kaše napůl s vodou a napůl s nějakou ovocnou přesnídávkou

Já dělávala ten třetí způsob, ve výsledku je to v podstatě zahuštěná ovocná přesnídávka s nějakými cereáliemi (to v případě, že ty kaše byly trojzrnné, jáhlové, špaldové apod.). Označení „cereálie“ neberte, prosím, doslova.

Později jsem ty kaše začala dělat do „rýžového mléka“ - kupuju zase v DM od Alnatury, a je to opravdu rýžový odvar, nic jiného. Ale chutná to líp a já už tam nemusím do kaše dávat to ovoce (na noc se mi to zdá nevhodné).

Rýžové nemléčné kaše málokomu chutnají, podle mně se musí něčím dochutit (ovoce, přesnídávka apod.)

Jo a nemléčné kaše se dají většinou koupit i v Albertu, Bille, jen je jich tam velice malý výběr a jsou většinou až úplně na dolních regálech… Ale zatím jsem se nesetkala, že by neměli ani jeden druh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.10.09 09:15

Ke kasim se nevyjadrim, dcera je moc nemusi a radsi si vyzahne svoji 240tku mleka.

Jen Bebe Brumik bych takhle malemu diteti nedala. Nase mlada ma celkem rada k snidani klasicky rohlik nebo chleba lehce mazly maslem nebo zerve. A miluje platkovy syr. Urcite jsou lepsi veci nez Brumik. Zrovna treba ty detske susenky a sucharky, vetsinou detem chutnaji a jsou uz od 6. mesicu.

Ja kupuju nejake celozrnne susenky pro deti v DM. Pro mne jsou teda uplne bez chuti, ale mala je ma rada, navic moc nedrobi a hlavne se nerozpatlavaji.

• Citovat
  • Upravit
44173
30.10.09 11:19

Já dávám jedenáctiměsíční dcerce nemléčnou kaši Nestlé zdravé zažívání se švestkami rozmíchanou ve vodě a moc jí to chutná.Je to vlastně jediná kaše,kterou sní,protože dcerka mi nechce jíst ovocné přesnídávky a mléčné kaše.Má ráda zeleninu,maso,rýži,rohlík a žervé,ovoce v kouscích.

Bebe Brumík bych jí určitě nedala.Je to zbytečně sladké a není v tom nic přínosného.Starší syn-3 roky,dostal poprvé Brumíka v 18měsích.

Není opravdu nutné se řídit přesně návodem,jak je napsaný.Každé dítě je jiné.Důležitý je zdravý rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
30.10.09 12:38

Taky běžně dělám - odvar asi teda. :-) Do odpoledního ovoce přidám kukuřičnou nebo jáhlovou nemléčnou kaši pro zahuštění. Mlíko už tam nedávám, to by poznal a nejedl.
Staršímu dítku jsem dělala jen nemléčné kaše ( pro kattku odvar) kvůli těžkému atop. ekzemu.
Brumík bych radši ještě nedávala a oddálila přísun sladkstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
2.11.09 14:22

Ahojky, já už jsem Naty Brumíka dala ochutnat a nadšeně se teda netvářila (naopak má docela ráda Kinder Milchschnite, ale ten má tak jednou do týdne), ale rozhodně bych to nehrotila. Pokud to uznáš za vhodné, tak proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.09 15:51

Nějak nechápu, proč ti lékařka zakázala mléko, jelikož snad do 1 roku se mléko kravské miminu nedává. Pokud malý pije UM (o které tu jde ???), tak to není mléko jako takové, ale upravená bílkovina a ta nezahleňuje, jelikož měl malý již 2× ATB (ve 3 a 9 měs.), tak jsem se na toto speciálně ptala.

Tutíž nevidím problém v podávání UM, jen v podávání kravského mléka, které opravdu zahleňuje a dá se nahradit UM, nemléčnou, ale i mléčnou kaší, ovoc.přesnidávkami zahuštěnými nemléčnou kaší, popř. chléb, rohlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí