Kolik UM na půl roce, noční jídlo...

6471
26.10.09 07:15

Kolik UM na půl roce, noční jídlo...

Ahoj holky, už si trošku nevím rady, tak se obrátím na vás…
Moje dcera byla kojená skoro do 4 měsíců, pak už plně na UM, noci vždycky celkem ušly, ale co se děje teď mě úplně odrovnává…
Když rostly zuby, tak prořvaly noci, to beru, ale teď už zoubky vylezly, tak nevím, proč se pořád v noci budí…
Napadlo mě, že má třeba málo jídla, proto chce pořád jíst v noci.. Takže pijeme 150 ml UM, k obědu má skleničku příkrmu maso-zelenina 125g, včera jsme i jednu dávku mléka nahradily 125g přesnídávky, na noc dávám někdy kaši, a někdy jen UM 180ml. Terezka váží asi 7,3kg jen odhaduju, dneska jdeme na převážení.
Ale dneska noc, šla spát v půl osmé 180ml UM a vzbudila se v jednu hlady :! To přeci není normální, už jí bude půl roku, aby se pořád takhle budila, beru kdyby se vzbudila třeba ve 3 najedla se a spala, ale tohle :roll: pak spala do 5 hodin a od té doby je vzhůru, tak nevím, jestli nemá hlad a nemám přidat dávky zeleninky na 190g, a to samé přesnídávky a co si myslíte o množství mlíka??? Díky moc za odpovědi, kolik jedí vaše děti atd.
A ještě něco, bavily jsme se s kámoškou, do jakého věku krmit děti v noci, já slyšela do roka a kámoška do půl roku, ale to si nedokážu představit, je hodně hladová :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
26.10.09 07:54

Luci, me jen napadlo, mate mliko 1 nebo uz nejake pokracovaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
26.10.09 07:58

Čiči teď jsem to chtěla zrovna sem napsat, máme zatím ještě jedna, ale dvojku už mám koupenou, takže teď poslední krabice a pak přecházíme. Má to nějaký vliv na zasycení, nebo v čem je rozdíl? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
26.10.09 08:08

Ja se teda v UM moc nevyznam, ale myslim, ze to slozeni 2 je sytejsi, Takze bych uz dala 2 a uvidis, co to udela. Ono je to i logicke, vzdy se zysuje davka a kdyz uz by dite pilo moc velky objem, ktery by ho zasytil, da se sytejsi mleko. Slozeni MM se taky meni, aby dite nemelo hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
26.10.09 08:13

Tak tu jedničku máme na týden leda bych jí někomu věnovala, no uvidíme, asi to ještě doděláme a pak přejdeme, nechce se mi to vyhazovat a co ta zeleninka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
26.10.09 08:19

Tak to musi poradit nekdo chytrejsi, ale myslis, ze by snedla vic jak tech 125g? Jestli jo, tak ji je dej.

Ja mam vyzkousene, ze kdyz sni celou sklenicku tak v cca 5 odpoledne, tak spi mnohem lip. Ale to se zadari malokdy, vetsinou celou sklenku nesni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
26.10.09 08:31

Třeba poradí nějaká maminka, která má miminko na UM, já ještě u té UM 1 nedávala maximum, tam ještě můžu dávat 180ml, ale zase jí nechce přecpávat, teď už to s tím jejím blinkáním je přeci lepší. No doděláme jedničku a přejdeme na dvojku a u té zeleniny nevím, dávám místo oběda a zdá se, že stačí, ale vydrží třeba jen 2,5 hodiny, tak já nevím, nevím jestli by tu velkou sklenku vůbec snědla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.10.09 09:10

Adámek je také od 4 měsíců plně na UM. Napíšu, jak to probíhá u nás. Do šesti měsíců jsme dávali Nutrilon 1, pil přes den po třech hodinách tabulkovou dávku. Naposled dostal v 7 hod a spal do 6 do rána. Od ukončeného pátého měsíce jsme začali dávat v poledne zeleninu, od uk. 7 měsíce k odpolední svačince ovoce.
Teď jíme takhle:
6:30 210-240 ml UM (Hami2)
9 hod 210 - 240 ml UM
12 hod - maso zelenina - vařím sama a sní toho celkem dost, neměřím to. Každopádně když cestujeme, sní velkou 190 g jako nic, doma vařeného i víc
15-15,30 dávám bud dva rozmačkané střední banány nebo přesnídávku 200 g, někdy zahustím trochou kaše (když se vzbudí dřív, aby vydržel do večeře)
18:30 240ml UM
Tot vše :)

• Citovat
  • Upravit
8297
26.10.09 09:11

Mates sni tak odhadem 150g, takže malá sklenička málo a velká moc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
26.10.09 09:35

Luci,
já bych zkusila nabídnout větší dávku zeleniny i ovoce, nech jí ať si sama řekne kolik sní, i u toho mléka bych to tak asi dělala. Já dávám UM od Hippu a v tabulce je od 5 měsíců dávka 210 ml. Julinka teda tolik nevypije, jen na noc, pokud nemá kaši.
U nás to vypadá takhle:
5.00 - 6.00 150ml UM
9.00 150 ml UM
12.00 190g zeleniny (někdy trošku nechá, ale spíš ne)
15.00 dávala jsem 150ml UM a ted poslední dny už dávám ovoce, včera už snědla skoro celou velkou skleničku
18.00 miska kaše, odhadem tak 200ml
19.00 ještě dávám na zapití UM, vypije tak 50-120, jak kdy
V noci pije mezi 2 a 3 hodinou 210ml UM.
Já mám teda problém, že mi nepije nic jiného, ani vodu, ani čaj, šťávu, nic :-(
Ale podle mých zkušeností se nebudí ani tak hlady, jako ze zvyku, nebo jí bolí bříško, zoubky, nebo je jí třeba horko, zima atd. Samozřejmě že když nabídneš mlíko, tak to vyžahne, oni se tim uklidní a spokojeně usnou, ale neznamená to, že má nutně hlad. Zkus jí pár dní nedat kolem té 1, dej si limit, kdy už dáš a do té doby jí nech v postýlce, když bude plakat tak pohladit, můžeš zkusit nabídnout třeba čistou vodu, dát dudlík atd. Ideální je, když jí nevytáhneš, už je docela velká, nebála bych se nechat jí chvilku plakat. V:,–(ila bych se s tebou o co chceš, že min za 2-3 noce by bylo vše OK a spala by jak andílek, ale chápu, že ne každý na to má nervy. My na to vlítneme, až se zbavíme rýmy a kašle :wink: Udělala jsem to u Tobíka v 8mi měsících, za 2 dny spal celou noc a nadávala jsem si, jak sem byla blbá a nechala se od něcj co 2 hodiny v noci terorizovat v domění, že měl hlad :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.10.09 10:23

Luci a je blbost přejít ve dne na tu dvojku a zbytek jedničky si nechat třeba na tu noc, když bude potřeba? Ať se to nevyhodí, ale zase se třeba přes den víc zasytí… Ale též o tom nic nevím :lol:

Jo, noční krmení… Když mně je ho vždycky líto. A drahý to ve mně ještě podporuje, on ho vždycky hrozně lituje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.10.09 11:27

A co ji na noc zkusit udelat kasi? 2 mleko je sytejsi. Jinak treba se ti nebudi hlady ale zizni.Mala se mi tedka tak necelych 14dni zacla budit tak jsem ji zkusila dat caj a spinka dal ma akorat zizen zjistila jsem az po tydenim vstavani a delani mleka :lol: . Ja se treba budim do dneska na piti :lol: .Takze muze byt fakt jenom zizen. Od pul roku se rika ze je to akorat zvyk.Ale nevim jak u deti ktere spali celou noc. Jinak jeste mi to mala delala v obdobi rustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
26.10.09 12:35

Luci_nko (asi mrvím nick) :oops:

zkus namíchat jedničku s dvojkou na noc - priapdne jednicku davej je n pres den, kdyz je to jedno, a na noc zacni dvojku, jestli se to zlepší .

a přes den - jak to delas, ze mas tak presnou predstavu kolik ml jídla Terezka sní? ja mrmlovi vzdycky nanadám jídlo a bud jí nebo nejí, ale kolik toho sní vím tedy čistě odhadem - v jejim veku bych se na nejake davky vykaslala - a davala jí jist tehdy, kdyz má hlad :nevim: třeba má spurt, a potřebuje se napucnout.

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
26.10.09 13:07

Ahoj Luci,

Toto letí, už půl roku… :wink:

My jsme se třeba na mlíko budili až do jedenáctého měsíce. Dostal v 19:30 a pak ještě 24:00 a pak spal do osmi rána. Myslím, že řeči, že v půlroce musí vydržet, jsou blbost. Každý dítě je jiný. A když má hlad, přece ho nenechám řvát a říkat mu, že musí vydržet.

Já si taky myslím, že má malá hlad, jestli vyžahne celou flašku a pak spokojeně usne a jestli se Ti k tomu začala i víc pohybovat, má vyšší spotřebu energie. V poledne ji určitě dávej víc, prostě kolik sní. Až bude mít dost, dá to najevo, neboj. Příkrmy se už tolik nevrací jako mlíčko.
Už bych přešla na UM 2, zkus dodělat přes den 1 a na noc dej 2, nebo kaši. No uvidíš, ale nejspíš už chce prostě víc. A bude se to pořád měnit. Můj začal dokonce kolem roku v noci vstávat na mlíko 2× ( a žízeň to nebyla), začal chodit. Tak jsem zrušila instantní kaše, který už stejně moc nechtěl (ani se nedivím) a začala vařit klasický z plnotučnýho mlíka a teď spinká od osmi do devíti. Když se v noci vzbudí, je to jen žízeň. Ale na to vy si ještě musíte počkat. Tak hodně zdaru. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
26.10.09 13:34

Ahoj Luci,

já si říkala že se ještě někdy potkáme :lol: :lol:

My s příkrmama jedem tedy 14 dní a taky bych asi zkusila dát víc k obědu pokud sní a na noc mlíko č. 2. Uvidíš snad to zabere a časem zase bude spinkat. My teda v noci spí vzorně (ťuk ťuk ťuk) ale ona si to malá vybírá přes den :lol: :lol:

jinak náš jídelníček
7:00 - 150 ml UM
9:30 - 150 ml UM
12- 12:30 - zelenina 150 g + mlíko (dnes vyžahla ještě 120 ml) 8O
15:00 - 150 ml UM
18:00 - 150 ml kaše

Jinak mám taky problém že po té jedničce už moc dlouho nevydrží, v pátek jdu k dr. tak se chci zkusit zeptat jeslti bychom nemohli začít dávat už 2. Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí