Recepty pro roční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Recepty pro roční dítě
Tak nám byl rok a já bych chtěla mého drobečka naučit jíst naší stravu. Ale jaksi mi došly nápady jaká jídla vařit. Nevíte o nějakých dobrých receptech. Koukala jsem na stránku vaříme dětem. Pár tipů tam je. Prosím poraďte mi. Díky za tipy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, tak například:
Když dělám květák, tak malému dám jen uvařený + brambor s máslem a jablkový kompot (my květák smažený). Tak stejně to má i s brokolicí uvařenou v páře (já si ji pak posypu kořením a strouhaným sýrem a zapeču v mikrovlnce), nebo květákový či brokolicový mozeček s bramborem. Jinak rizoto, zapékané těstoviny, dušené maso, špenát s vajíčkem, pangas (malému smažím na trošce olivového oleje a posypu kmínem), miluje kuskus se zeleninou a kuřecím masem, kuře na smetaně s knedlíkem(ale to tak často nedělám), pečené kuře s kaší, bramborem, rýží
je toho hodně, co mě napadá
+ polívky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smazeny jsem v tomhle veku nedavala, peceny opatrne (hodne podlit, spis dusit), smetanovy omacky vyjimecne a hodne redeny, solilla a korenila jsem minimalne, hlavne bylinkama. V podstate si cela rodina prizpusobila svuj jidelnicek nasi male, aby mohla jist s nami.
Par figlu: Koreni jsem si svarila zvlast v malem kastrolku a pak pridala do naseho po odebrani pro malou, bramboraky a ruzne smazenky pekla v troube na pec. papire, zapecena jidla jako ruzne nakypy a lasagne jsem v zapekaci mise oddelila nastojato naolejovanym alobalem a nase tak udelala rovnou ostrejsi, mlete maso jsem si za:,–(ne mlela a korenila doma, zavitky jsem si poznacila treba zdvojenou klickou a nam jsem tak mohla pridat treba spek a okurku a pritom je dusit v jednoum kastrolu, kureci rolada mela dva konce - jeden s bylinkovou nadivkou pro malou a druhy s pikantni pro nas, ......... . Babeta
- Citovat
- Upravit