Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
chtěla bych sem jen napsat pár slov o tomto kočárku. Moc se mi líbil, vyhlídla jsem si ho na netu jako parádní terénní kočík, co zdolá naprosto všechno, kolečka zaručeně největší (i to přední), aretace na rukojeti, nacvaknutí korbičky či autosedačky, no fakt bomba, až na tu cenu samozřejmě. Nedávno jsme se na něj byli naživo podívat v Babyparku ve Zličíně, abychom si ho s manželem ošahali, vyzkoušeli, prohlédli a já mohla dál snít než ho koupíme
Jenže skutečnost je trošku jiná ![]()
Co nás na první pohled maličko zmátlo bylo, jak vachrlatou to má stříšku. I na té sportovní verzi i na hluboké korbičce (ta pevnější stříška), je ta stříška sundavací, lze ji zaměnit (že se dá ta stříška z hluboké vany na sporťák a obráceně), jenže na tom sporťáku se prostě ta stříška divně kinklá..vůbec se mi to nelíbilo a když jsem si ošahávala i jiné trojkolky v tom obchodě tak tohle byl fakt unikát. To byla první věc. Poté se nám nechtěně povedlo sundat přední kolečko aniž bychom chtěli (ale to je jistě záležitost cviku a špatného tlačítka že
) a když jsme si vyzkoušeli s ním vyjet po prodejně, tak ještě manžel poznamenal, že se mu to nezdá, že je takovej vratkej ten kočárek, jak ta sportovní část tak i hluboká korbička, prostě ten nacvakávací systém není moc vymakanej, děsně se to na tom kýve a asi bych se bála že když se ten kočárek zhoupne v terénu, že se to někde zlomí
Prostě na internetu je to ideál, ale naživo bych si ho nekoupila ani zadarmo…bohužel ![]()
Omlouvám se za tak dlouhý text, jen jsem to sem chtěla napsat, abyste si ho nekupovali například přes internet pokud jste si ho opravdu neosahali…a tenhle kočárek bych teda rozhodně nedoporučila.
Pokud máte jinou zkušenost, tak sem s ní ![]()
D.
Máte zkušenost s BéBé Confort High Trek?
Přidejte zkušenost s BéBé Confort High...No Dajanko, ta vyklací sedačka bohužel není problém jen tohoto kočárku
Ale ještě máš čas a určitě najdeš ten NEJ kočárek
Na podzim se chystá pár novinek a třeba ještě na jaře na veletrhu. Někdy ty kočárky v reálu zklamou, někdy překvapí…
Náhodou jsem se byla včera podívat na pár kočárků (abych zjistila jaké jsou v reálu). Mimo jiné hlavně na bebe confort high trek - a měla jsem úplně stejný postřeh. Na internetu je high trek fakt super, ovšem realita mě vyvedla z omylu. Připadalo mi, že celý kočárek (nejen korbička) je tak nějak vachrlatý, nestabilní, nepropracovaný..
Prostě za ty peníze? - ani za nic!
Tereza
Ahojky,
my jsme presne z vyse popsanych duvodu High trek taky zavrhli…teda spis manzel ![]()
Vyhral Jane Slalom, zdal se mu proste po vsech strankach stabilnejsi a pevnejsi…
Sylva
holky, tak to jste mě potěšily, my pořídili slalom, byl o něco levnější, ale ten high trek mi pořád trochu vrtal v hlavě… už nevrtá:).
Ahoj holky,
naporosto stejná zkušenost, kočár je prostě nádherný, design vymakaný. Pak jsem viděla tu letni „vlající“korbičku a přestalo se mi to zdát. A měla jsem pocit, že bych kočár každou chvili převrátila. No a hluboká korba-opět krásná, měkoučká, ale šiřka jen 29 cm kvůli nějakým pitomým madlům. Taky jsme ho nakonec nekoupili, ale pořád se mi strašně líbí a vrtahlo mi to hlavou, jestli nemám přehnané požadavky. Tak díky za uklidnění že nemám.
Ahojky!
Chtěla bych vyvrátit negativní názory na tento kočárek!!!
Mám dvouměsíčního chlapečka a tento kočárek vlastníme! Nemáme jedinou výhradu! Před 6 lety jsme používali kombinační kočárek MikADo (na tu dobu jeden z běžně dostupných). Tomu řada dobrých věcí chyběla!Vývoj v kočárcích pokročil a nabídka je veliká. Ale tím, že už jsem něco vyzkoušela, vím co od kočárku chci!
To je hlavně lehkost, snadná! ovladatelnost, variabilnost, skladnost, sundavací potah, polohovací rukojeť, brzda vhodná i na bruslení, ovládání aretace (otočného, předního kola) na rukojeti, velký a sundavací košík pod kočárkem, kam se vleze i objemnější věc!! např. dětské menší plast. odrážedlo..To vše tento kočárek MÁ!
Co se týče korbičky: na rozdíl např. od Jane má dvě vysouvací rukojeti, které jsou schovány v boku korbičky a při nošení umožńují vyvážené přenesení korby se spícím miminkem. V nejširším místě má 33 cm a bohatě to stačí, a to mám větší miminko. K boudičce - má 3 polohy směrem dolů a 4. je tahekm k sobě- ta je bomba neboť v kombinaci s horním deklem korbičky udělá jen malý průzor, což je výborné např. v zimě a na podzim, kdy fučí! A je plně napnutá A PEVNÁ! To, že je vratký, se zdálo nejspíš paní proto, že zkoušet prázdný kočárek není to nejlepší. S prázdným kočárkem přece nejezdíme! Nejlepší je pro kohokoliv, kdo kupuje kočárek, kočárek vyzkoušet, když do něj po:,–(íte dítě nebo jen větší tašku. To se hned kočárek při vezení změní buďto v neovladatelný tank nebo v snadno ovladatelný! Obecně tříkolky, tím že mají vepředu 1 kolo, mohou někdy při sjezdu z vyššího obrubníku dělat, že se naklání. To se dá ale vyloučit při jiném stylu sjezdu, a to nadzvednutím předního kola a sjetím po zbývajících dvou kolech. Nehleďe na to,že dnes ve městech už jsou moderní tenké sjezdy v místě přechodu. Skladný ke jedním zatáhnutím, páček pod rokojetí do placatého obdélníku! Materiál potahu je pevný, drží tvar a je pratelný. Opravdu, nemám výtku!!!
Kola jsou veliká, nafukovací a komfortní jízda plyne již z jeho názvu. Mám ho v barvě Oxygen-černá a s hlubokou korbou vypadá luxusně! Doporučuji vysokým lidem, protože je krásně vysoký-takže se nemusí maminka ohýbat někde k zemi. Každý, kdo nás s tímto kočárkem viděl, říkal, že je krásný! Takže všemu nevěřte a dejte na osobní zkušenost a na zkušenost druhorodičky. Pa a hodně zdaru ve výběru kočárku! A pamatujte- že žádný kočárek není úplně dokonalý, protože každá jsme jiná a máme od kočárku jiné požadavky!!!
Jo, snad malá výhrada:v základu nebyla pumpička na kola, ale ta stojí cca 190 Kč a dá se dokoupit.
A ještě…korbička po zacvaknutí je jemně houpací a uspává krásně miminko..nacvajnutí je jednoduché…Nestabilost mohla působit také tím, že je vysoký a lehký..společně s Jane je nejlehčím kočárkem na trhu!!
Ahoj,
řekla bych, že za dva roky se mohla spousta věcí na kočárku zlepšit…a asi i zlepšila…
původně jsme ho měli taky ve výběru, nakonec vypadl, tehdy jsem litovala, ale s odstupem roku jsem fakt ráda…
před pár měsíci jsem do něj v obchodě zkoušela po:,–(it našeho nezbedu a ještě jsem se utvrdila v tom, že to rozhodně nebyl kočárek pro nás…
mně osobně se na něm nelíbí hlavně sportovní sedačka, která je krátká, divným způsobem se polohuje, a myslím, že je vhodná pro vzorně sedící dítě, ..
máte někdo zkušenosti se sportovní verzí a živým dítětem? třeba mě vyvedete z omylu…
fajn, tak uz mi nevrtá hlavou
tedy pokud se neco nezmenilo????
verunko, myslím, že ne.. museli by změnit konstrukci kočáru..
tehdy jsem se tu moc nerozepisovala. ale Vjtu jsem tehdy posadila do protisměru. nejen že jsem ho nemohla narvat pod madlo, musela připoutat fakt pevně, ale on kočár normálně rozkýval a kdybych ho nedržela, šel by k zemi.. od majitelek vím, že stabilita je lepší po směru jízdy.. a je fakt, že Vojta byl abnormálně živé dítě, tehdy jsem do babyparku zašla pro dětské kšíry a jako maniak jsem si prohlížela bývalého favorita… prodavačky nikde a jiná maminka potřebovala figuranta do sporťáku..
sedák se polohuje fakt jedním pohybem, když do lehu, jakoby se vyrovnává, do sedu naopak vytváří sedátko. jenže je dost mělký, takže živější dítě musíš připoutat, jinak prostě vyjede.. a to i vleže..nehledě na to, že je děsně vysoký a dítě si tam samo nevleze (neocenitelné u staršího) a když padá, padá z výšky..
Ahojky, my High Trek vlastníme už 11 měsíců. Jsem s ním moc spokojená. Jezdíme lesem a na in-linech. Kvůli bruslím jsme ho pořizovali, korbička se dá i protisměru jízdy, což je v létě,kdy praží sluníčko výhoda. Hlubokou korbičku jsme měli až do půl roku ( malej měl v 6-ti měsících 62 cm a vlezl se).Je o dost větší než X-LANDERová korba.Vysunovací madla jsem ocenila při každodenním nošení miminka domů. Dá se tak vzít do jedné ruky. A pohodové skládání do auta. Sportovní korbička se mi taky zdála taková varchrlatá, ale je v poho a lehoučká. V zimě jsem byla z kočárku nadšená, projeli jsme hromady sněhu. Za sebe doporučuji. Krásný den Andrea
Ahoj,
Tento kočárek mám už zamluvený, ale pořád váhám kvuli sportáku: Nedaj se polohovat nožičky a to mi dost vrtá hlavou. Když sem ten kočárek viděla hned jsem se zamilovala , ale ted čtu recenze a docela se toho bojím. A taky mi přijde že díte ve 2 letech se do něj nevejde. Tak Nevím … ![]()
nožičky se polohovat dají, jen se prostě polohuje celý sedák najednou.. takže nedosáhneš takové té klasiky sed a nohy nahoře úplně. ale má to opěrku na nohy a polohuje se při polohování zad.
kočár šacuju tak max. do 18m, dýl rozhodně ne, sedák je i dost krátký. a hlavně je vysoko a starší děti rády lezou do kočáru sami (to se tady nedá..). a bála bych se nechat nepřipoutané dítě,..
ale kdo si che pak pořídit golfky, tak proč ne..
neměla jsi možnost obhlídnout ho na živo? každopádně bych to doporučovala vždycky, když si vybírá člověk kočár, je to o něčem jiném, než obrázky na netu..
Ne, dvoulete dite uz fakt precuhuje, mam to z vlastni zkusenosti a nas kluk je rozmerove naprosto prumerne dite. Na sezeni se to jeste ztrati, ale kdyz v nem ma spat, bouli se mu hlava pres korbicku.
Takze nechapu jak vyrobce uvadi pro deti do 3let
Tento kocarek je nejpohodlnejsi pro ty ditka kolem roku..