Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
velice se omlouvám, ale prosím o radu. Čekáme miminko v březnu, takže docela čas, ale už nyní se poohlížíme po kočárcích. Dnes jsem snad viděla 20 značek, několik typů, ale již před několika dny jsem se mi moc zalíbil kočárek MIKRUS ALU SPRINT, je to vlastně napodobenina MUTSY.
Nemůžeme si dovolit kočárek držaší kategorie. MIKRUS ALU SPRINT je polské výroby, na které slyším hodně špatných názorů.
Můžete mi prosím někdo poradit nebo říci zkušenost s tímto kočárkem?? Děkuji předem
Sonepko,
nevím zda jsi kočárek viděla na živo, nebo jenom na obrázku? Mně se tento kočárek taky moc líbil a byla jsem rozhodnutá ho koupit. Jenže pak jsem ho viděla v reálu v obchodě a připadl mi jako kočárek pro panenky, byl strašně malinkatý. Takže jsme ho nakonec nekoupili. Vypadá opravdu moc pěkně, ale ještě mrkni na tu velikost, tak mě osobně odradila.
Sunnyside,
viděla jsem ho v reálu… už jsem se na něj byla podívat asi 6×. Prodavačka mi ho rozebrala snad na tisíc kousků.
také jsme ho složili a zkoušeli jak se vejde do auta. při porovnání dneska viděných jiných kočárků mi tento přijde velký. Měřila jsem ho krejčovským metrem a byl mnohdy větší než ostatní. Výhodou byla nejen korbička a zvlášt kárka, ale také připevnění autosedačky. To se mi moc líbí. Tak pořád váhám, taky ta náprava, to je jak servo v autě a jelikož budu jezdit hodně po městě… známe ty úžasné chodíky… Tak opravdu nevím… ![]()
Sonepko,
pokud se ti líbí, tak ho kup. Já jsem nakonec koupila daleko dražší kočárek, sice se s ním skvěle jezdí a je fakt moc pěknej, ale zítra ho jedeme reklamovat - zlobí přední kolečko. Žádný kočárek není dokonalý. A Micrus je opravdu hezký kočárek, tak pokud ho koupíš, přeju ať jsi spokojená.
Sunnyside,
ano jsem, Ty taky???
byla jsem se na něj mrknout v Babylandu u Metropolu, ale problém je v tom, že kočárky už mít nebudou, tak doprodávají zásoby a už ho mají poslední. Nechci se unáhlit s tou koupí a proto jsem chtěla nějaký ten názor… ![]()
Jaký kočárek jste nakonec koupili?? a kde jestli se smím zeptat…
sonepko,
já jsem z JH, kočárek jsme koupili Moon 4 v bejbycentru (u Výstaviště) - ten Micrus tam mají (měli) taky, myslím, že jsem tam viděla modrý i takový vínový. Stál kolem Kč 8000,–
Pokud doprodávají zásoby, tak bych se hlavně ptala, jak by to bylo s případnou reklamací. Pokud by v tom nebyl problém, tak bych kočárek koupila. Ale třeba ti někdo nějakou zkušenost napíše. Na Moon tady taky proběhlo pár diskuzí a názory byly vesměs negativní. Přesto jsem do toho šla a kočárek je fakt bezva. Akorát to kolečko. ![]()
U toho Výstaviště jsem se dneska byla podívat, je tam kamarádka, která mi strašně vymlouvala polské kočárky, jenže mají jich tam 80%. Když jsem jí řekla, že se mi líbí MIKRUS, nevědla o čem mluvím, zeptala se vedoucí a ta řekla, že ty kočáry nikdy neměli, tak nemohou poradit…
Vychvalovala strašně Bébécary, ale tolik peněz zase k dispozici nemáme…
Když ono je to těžké, tisíc lidí a tisíc názorů… asi záleží přímo na kočárku. V podstatě koupíš skvělé nové auto a taky se může rozbít, že jo.....
Tak ještě uvidíme jak to bude…
Oni sice doprodávají zásoby kočárů, ale fungovat budou dál, jen nemají místo na kočáry. S případnou reklamací by to bylo jako doposud, mají tam servis, v případě větších potíží posílají kočár výrobci a dávají náhradní kočár po dobu reklamace…
sonepko,
to mi neříkej, že ho tam nikdy neměli, oči mám snad ještě dobrý…
Dokonce jsem si ho tam i houpala, byl vzdadu úplně vpravo ![]()
Ale je to přesně jak píšeš, tisíc lidí, tisíc různých názorů… A všem bude vyhovovat a zrovna tobě ne nebo naopak. A nikde není psáno, že když koupíš dražší kočárek, že bude bez problémů (viz ten náš).
Ahoj,
dnes jsem narazila na tvou diskuzi, kopíruji sem info ze SZ.
Co kdyby někdo přes vyhledávač hledal někdy v budoucnu tento kočár?
Tak aby nebyl ochuzen o info, které jsem ti sesmolila ![]()
každý kočár má svá pro a svá proti.
Co se týká MIKRUS ALU SPRINT:
Klady:
Zápory:
Kdyby tě zajímalo ještě něco, napiš
E.
jo, s tou korbou máš pravdu, že je širší, v té tašce bude mimi s fusakem takové jakoby víc přisražené ze stran… ale v opravdické zimě budete fakt maličcí = tam problé nebude, s fusakem nebudeš jezdit dlouho.
Na to léto by ti ta korba vyšla skvěle.. nezateplená, prostorná, dost to i zastíní, jak je vysoká… takže to je dost plus…
S tím autem je to problém, protože do malého auta se s tím fakt nesložíš.
Nejlepší bude dojet před krám s vaším autem a vyzkoušet to. Seriozní prodejce musí pochopit, že to nemůžeš koupit, dokud to neodzkoušíš.
My ho měli tehdy za 9tis. Nástavbu na autosedačku nám nikdo nenabídl, ale ani bychom to nevyužili. Já s kočárem chodila kilometry a kilometry.
Na návštěvu dál jsme fakt jeli jen s tou autosedačkou a mimi buď měli v ní (restaurace) či v šátku (procházka lesem u známých).
Kočár tě svojí neskladností a vahou na takové výjezdy bude štvát jakýkoliv.. a manžela zvlášť, protože těch krámů kolem dítěte je i tak dost… tak jsme byli rádi, když jsme prostě kočár nebrali a např. v ZOO jsme dali autosedačku do vozíku pro děti… v krámě jsme dali autosedačku do vozíku na nákup.. v restauraci či obchodním domě jsme ji nesli dva… a pohodička… kočár byl jen naven, ne na cesty
Já s tím kočárem neměla jediný problém. Sice nemá kvalitní látku jako např. značkové kočáry, ale ten čas tak letí.. po roce jsme šli do golfek.. a nyní ve dvou ten kočár využiji tak jednou týdně…
Jak já jsem řešila, co všechno ten kočár musí mít… a který… mno a pak to bylo jednoduché…co jsem tak měla v merku, tak manžel neodsouhlasil, že se mu to nelíbí, tenhle se mu líbil, jediný v této cenové relaci měl zadní nápravu (ostatní přední a to je zá:,–(ní rozdíl v ovladatelnosti!!!!) = spokojenost na obou stranách a bylo jasno.. potahy nepotahy.. prostě je to kočár aby nebolela záda, tatínek byl pyšný, že má divný kočár a bylo to
Tak hezké vybírání, mimi stejně bude chtít být u tebe = jestli to bude jak u nás, že ti v kočáru bude plakat, budeš dokupovat ještě Vatanai šátek
E.
http://www.super-bazar.cz/image/39415.jpg /> holky, myslíte tenhle? Má cenu do něj jít?
Popilio teď nevím jak jsi to myslela… mám na mysli tento…
já ho mám,,, mám tříměsíční dítě a zatím jsem s ním nad míru spokojená. Naši mají malé auto, takže se tam vleze jen spodek kočáru a utosedačka,ale mi máme felicii a tam se mi vleze všechno. Ty kolečka? já jsem si ze začátku na to zatáčení nemohla zvyknout, ale pak jsem to párkrát zkusila a teď už jinak nejezdím. A když si malého berou babičky,tak si prostě kolečka zacvaknou a je to … každý mi ho chválí, že je prostorný a lehký… to je můj názor ![]()
jak ukazuje foto, je sním spokojený i náš Tomášek a pořád tam má dost místa
![]()
Na kocarek jsem zatim slysela samou chvalu, ale jak je to s autosedackou? My ji k nemu odstaneme a nejsem si uplne jista, zestli ji mam verit, nebo radsi koupit nejakou lepsi.
Kočárek mikrus sprint X mám a jsem s ním vcelku spokojená, už jsme teda museli reklamovat kolečka, ptze to přední otočné vibrovalo, ale bez problémů ho vyměnili a jezdíme dál.
autosedačku máme maxi-cosi, chtěla jsem bezpečnou a kvalitní