Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Máme to v rodině, otec a jeho dospělý syn. Projevuje se to u nich hlavně velkou bolestí zad, synovi vyslovila poprvé podezření očařka při nějakém zánětu očí.
@Adaneli no já jsem z toho v koncích přítelovi to našli z krve a nevím co dělat tvrdí jak ho to bolí atd. ale pak tahá nákupní tašky + ještě věší záclony svojí matce
a já pak tedy nevím jak na tom opravdu je a co na tom pravdy přeci když člověka něco bolí tak nic nedělá. Kvůli tomu že má takové bolesti jak tvrdí ani nemůže být s námi na svátky u mojí rodiny že by nevydržel cestu cca 30 minut autem ale tam aby věšel tu záclonu je normální už fakt nevím jak se k tomu stavět.
V rodině…od mého muže to má otec, tedy tchán, bude mít 70let a trpí tím od 30let. Nyní chodí v předklonu, občas bolesti, ale naučil se s tím žít. Můj muž a jeho brácha jakož to synové, tím netrpí, myslím, že kdyby to podědili, už by se to projevilo.
@pannda no já jsem z toho v koncích přítelovi to našli z krve a nevím co dělat tvrdí jak ho to bolí atd. ale pak tahá nákupní tašky + ještě věší záclony svojí matce
a já pak tedy nevím jak na tom opravdu je a co na tom pravdy přeci když člověka něco bolí tak nic nedělá. Kvůli tomu že má takové bolesti jak tvrdí ani nemůže být s námi na svátky u mojí rodiny že by nevydržel cestu cca 30 minut autem ale tam aby věšel tu záclonu je normální už fakt nevím jak se k tomu stavět.
Přijde mi, že nejhorší je to pro ně právě v klidu, když musí dlouho sedět, třeba vidím, když jsou u nás na návštěvě, že nevydrží dlouho sedět, radši chvíli stojí, jdou se projít. Jinak taky makají a nějak se nešetří. Chtělo by to určitě nějaké cvičení, ale myslím, že to oba moc nedodržují
. A berou léky na bolesti, aby mohli normálně fungovat.
@Adaneli no a to jeho rodina chce uhrát na duchod což si myslím že moc financí nebude + manžel má exekuci na plat tak nevím jak by to bylo v jeho případě.
Ano, jak píše Adaneli, nedovede dost dlouho sedět, musí se občas projít, postavit…
@Anonymní píše:
@Adaneli no a to jeho rodina chce uhrát na duchod což si myslím že moc financí nebude + manžel má exekuci na plat tak nevím jak by to bylo v jeho případě.
S tím nic nenaděláš. On sám musí přijít na to, jak s nemocí bojovat a co nejlépe udělat pro své zdraví či ůlevu od bolesti. Na důchod to hrát nemusí, to na důchod je, určitě bych si v jeho případě užívala 1× - 2× v roce lázně.
Brácha má. Dělá tesařinu, lozí po stavbách-má biologickou léčbu, bolí ho všechno-a důchod mu vzali(plný)
![]()
Nějak se v tomto státě živit musí, je sám a nic jiného mu nezbývá. Min. týden spadl ze žebře a má ůplně rozdrcený kotník je po operaci a má ho samý šroub. Takže finančně bude v pr…
Pojistku v jeho zdrav. stavu mu nikdo neudělá.
@Anonymní píše:
@pannda no já jsem z toho v koncích přítelovi to našli z krve a nevím co dělat tvrdí jak ho to bolí atd. ale pak tahá nákupní tašky + ještě věší záclony svojí matcea já pak tedy nevím jak na tom opravdu je a co na tom pravdy přeci když člověka něco bolí tak nic nedělá. Kvůli tomu že má takové bolesti jak tvrdí ani nemůže být s námi na svátky u mojí rodiny že by nevydržel cestu cca 30 minut autem ale tam aby věšel tu záclonu je normální už fakt nevím jak se k tomu stavět.
Kolik má let?
@pannda Nějak mi to nepříjde chová se stejně a normálně tak nevím co dělat a jak se k tomu stavět když na vánoce nebude semnou a dětmi u mojí rodiny ale u svojí mati bude a ještě dnes jí věšel záclonu
kdyby mněl takové bolesti tak nic nedělá ani tu záclonu ne?
Nejsem si jistá, ale myslím, že starší má na to částečný invalidní důchod, vím, že se to řešilo, ale už si to přesně nepamatuju, jak to dopadlo.
@Marka76 píše:
Brácha má. Dělá tesařinu, lozí po stavbách-má biologickou léčbu, bolí ho všechno-a důchod mu vzali(plný)![]()
Nějak se v tomto státě živit musí, je sám a nic jiného mu nezbývá. Min. týden spadl ze žebře a má ůplně rozdrcený kotník je po operaci a má ho samý šroub. Takže finančně bude v pr…
Pojistku v jeho zdrav. stavu mu nikdo neudělá.
No, to je tragedie…v takové situaci je v tomto státě člověk bezradný
Chci se zeptat má někdo v rodině nebo z tím zkušenosti? zde odkaz oč se jedná - http://cs.wikipedia.org/wiki/Bechtěrevova_nemoc jak se to projevovalo?