Bechtěrevova onemocnení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7346
22.12.14 21:23

Cvičit, cvičit, cvičit…já teda Bechtěreva nemám, mám RA…je to stejná skupina onemocnění…tedy autoimunitní onemocnění…mě tuhnou klouby, jemu páteř…pokud nebude cvičit a užívat léky, přijdou srůsty…
Jinak mám s Bechtěrevem kamarádku a jednoho známého…oba naštěstí v počátečním stadiu s medikací, téměř bez problémů…zatím.
Nevím jak moc ho to bolí, ale pokud stejně jako mě klouby, tak mu věř, že ta bolest je velká. Mě když bolí klouby, tak bych to přirovnala k středověkému mučení…kloub do svěráku a utahovat…utahovat…brečíš bolestí. Nic moc život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
22.12.14 21:25

@pannda No to mě vykládej. :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
22.12.14 21:25

Těžko říct, jak na tom je, u nás oba jezdí autem běžně mnohem dál, třeba se mu tam jet nechce :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
22.12.14 21:26
@Marka76 píše:
Brácha má. Dělá tesařinu, lozí po stavbách-má biologickou léčbu, bolí ho všechno-a důchod mu vzali(plný) :cert: :cert:
Nějak se v tomto státě živit musí, je sám a nic jiného mu nezbývá. Min. týden spadl ze žebře a má ůplně rozdrcený kotník je po operaci a má ho samý šroub. Takže finančně bude v pr…
Pojistku v jeho zdrav. stavu mu nikdo neudělá.

Přesně…jsme s přítelem motorkáři…máme pojistku na smrt úrazem, přítel i na trvalé následky…mě je zamítli, prý u mě nelze posoudit, jestli trvalý úraz je skutečně úraz nebo RA…jako to bych pochopila, pokud bych si po úraze stěžovala na bolesti kloubů…ale pokud mi to urve obě nohy??? Co to má společného s RA..??? Nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.14 21:27

@pannda 26 let

• Citovat
  • Upravit
7346
22.12.14 21:29
@Adaneli píše:
Těžko říct, jak na tom je, u nás oba jezdí autem běžně mnohem dál, třeba se mu tam jet nechce :nevim:.

Nevím jak u Bechtěreva, ale všeobecně u autoimunitních chorob je i velká únava…krom bolesti…a já když jsem unavená (díky nemoci, ne jen tak…třeba z práce), tak jsem protivná, nic nechci…nikam nejdu…je tam i psychika v prde*li… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
22.12.14 21:30
@Anonymní píše:
@pannda 26 let

Jaj, mladej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
22.12.14 21:31

@SIMONA1234 to chápu, určitě to není nic příjemnýho, právě píšu, že těžko říct, jak na tom je, jak hodně to má rozjetý. Každopádně to sezení v autě asi moc příjemný nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
22.12.14 21:36
@Adaneli píše:
@SIMONA1234 to chápu, určitě to není nic příjemnýho, právě píšu, že těžko říct, jak na tom je, jak hodně to má rozjetý. Každopádně to sezení v autě asi moc příjemný nebude.

To na 100% nebude…rozhodně by se měl léčit, pokud se neléčí…a zkusit se dostat do studijního programu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
22.12.14 21:39

@SIMONA1234 ten studijní program, o co konkrétně jde? Mladší totiž chtěl tu biologickou léčbu a zamítli mu ji, že je to hodně nákladné a dává se jen v některých případech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.14 21:45

Když normálně funguje i v sexu tak myslíte že by to být tak nemuselo že by to mněl až tak bere sice léky proti bolesti ale já už vážně nevím když je semnou doma vše v pořádku pak jde ale k mamce a už si stěžuje jak ho všechno bolí atd. no prostě co dodat celé svátky bude trávit ze svojí mati ale s námi nebude. Nemám chut ani nic slavit nic prostě nemužu nějak jen brečím a jsem hotová protože mi nebere hlava že když je tak nemocný tak z mamkouz chodí po venku do obchodu doma jí sundává z garniže a nasazuje :zed: :zed: :zed: má být s námi přeci. A on se chová normálně ale tím jak jeho mati byla i dnes u lekařke jeho tak ta to zamítla že tu nemocenskou nepřepíše tak já už nevím to mně pak naštve a štve mně to když u mati dělá atd. a chodí kní v době vycházek často a bez problému ale s námi být nemuže :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
7346
22.12.14 21:49

@Adaneli To je právě ta Biologická léčba…ale ve studii…tedy léky, které jsou těsně před uvedením na trh…jsou otestované, ale ještě se dělá poslední „kreštest“ na pacientech… :mrgreen: Já v jednom testu/studii jsem…ZDARMA…chodím co čtvrt roku na kontroly k revmatoložce, dělá krevní testy, jaterní testy, moč, tlak…jednou ročně EKG…beru léky ráno a večer, na začátku byly i injekce… :roll: ale dalo se to zvládnout…
Léčba je zdarma…já se léčím už cca 7 let s Biologickou a cca 10 let celkově. Jednou ročně proplácejí „jízdné“ cca 2.500Kč na ruku…což je fajn, já jezdím sockou…tedy projedu nějakých 400Kč max. Takže si na účet mé nemoci jednou ročně koupím boty za dva tisíce… :mrgreen: :oops: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
22.12.14 21:55

@SIMONA1234 aha, super, díky za info, zmíním se o tom marodům :-). A ještě jestli můžu, kde se dá do takové studie vstoupit konkrétně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
22.12.14 21:55

@SIMONA1234 Tak potom je to v každém kraji jinak. :think: Bráchovi nepřispívají na jízdné nic-dali mu jen kartičku že má přednost si sednout v autobuse. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
22.12.14 21:58

Anonymní a on bydlí ještě u svojí matky? No tak, jestli tě tolik trápí, že nemůže jet s vámi, tak zůstaň s ním, pokud teda zkousneš jeho máti ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí