Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tecumseh Nejvíce bodů je za 3 min., ovšem to je skoro nemožné. Chci se dostat nejlépe na 4 min. a míň
Tak jestli sportuješ, tedy trochu běháš, tak ty č minuty nejsou takový problém. Určitě ale že si to párkrát do týdne natrénuješ, svůj výkon o hodně zlepšíš. Na tvém místě bych ale trénoval jen kilometrové tratě, abys přesně věděla jak rozložit síly. 4× týdně je si myslím zbytečně moc. Není čas na regeneraci. Zvaž 2×, max. 3×.
@Tecumseh Dobře, dám na Vás, mockrát děkuji.😊 V posledních době jsem moc nesportovala, tudíž se musím dostat do formy, abych to zaběhla za dobrý čas. Teď to mám za 4:46, což je hodně, tak jsem potřebovala vědět jestli je vůbec možné to krátkými traťmi jako je třeba 3-5 km natrénovat na ty 4 a méně.
Pokud neběháte a teď začnete, určitě se za měsíc zlepšíte tak, že to zaběhnete pod 4. minuty. Jsem o tom přesvědčený ![]()
Jestli potřebuješ fakt konkrétně kilak a urcitej cas, tak bych taky víc trénovala ten kilak.. Na třech km treba potrenujes fyzičku, ale tu rychlost moc ne.. A jak tu padlo, až pobezis kilak naostro nerozvrhnes správně síly.. Začneš pomaleji jako na 3km a čas uz nedozenes a třeba se pak budeš cítit ze máš dost sil.. Nebo naopak prepalis začátek a pak totálně vytuhnes..
Takže bych behala klidne 3km a víc abys mela fyzičku, ale davala bych i ten kilak trochu na tempo..
Ale abys teď nemusela trénovat doma v obýváku..
No a jinak na základce jsme behali 800 a mela jsem to cca za 3minuty, bez tréninku a byla jsem dítě, tak si myslim, ze s treninkem to na kilaku je reálný..
A teda úplně nejlepší sportovkyně na škole jsem fakt nebyla ![]()
Počítám, že děláš testy k PČR?
taky jsem dělala. No, nám řádili běhat 3-4 km, kopce, intervaly.
Nejsem běžec, vůbec nikdy, ani žádný tělocvik na zs. Cyklistika, cca 4.5 roku, mi dala vytrvalost a… Byla jsem třetí v testech, za dvěma, mladsima klukama, jeden dobrovolný hasic. Ale byl mráz, listopad. Tehdá byl můj čas 5m a 5 sekund. Když jsem běhala v létě tak 4:18 a 5+ minut. A to jsem začínala 4 km na 1km/za 7+ minut
![]()
Tak že ano dá se to. V tomto počasí určitě… Ale myslí na relax a odpočinek, dostatek jídla.
Jinak já běhala někdy od zimy az do listopadu, kdy byly první testy. Tak že když jsem to dala ja dá to každý…
@Tecumseh Nereálný. Pro člověka, jak píšete, který nenechá, je nesmysl za měsíc se dostat na 4 min km… A to nechci nikoho shazovat.
Km není jen o rychlosti, ale i vytrvalosti, ač se to nezdá ![]()
@Danielss píše:
@Tecumseh Nereálný. Pro člověka, jak píšete, který nenechá, je nesmysl za měsíc se dostat na 4 min km… A to nechci nikoho shazovat.Km není jen o rychlosti, ale i vytrvalosti, ač se to nezdá
Jestli dobře počítám, musí běžet 15km/h, Takže musí běžet docela v tempu, a vydržet 4m. To zas není tak dlouhá doba, ale vím, je to relativní. Jen si myslím, že pokud bude měsíc trénovat, její výkon se o hodne zlepší.
Kilak se moc nebeha, ale koukla jsem na naky časy a i nějaký žáci to daj na hranici 3minut. Tak s treninkem se to určitě dá..
Ale asi k tomu taky musí mit člověk nejakej předpoklad, pokud to neni všeobecně sportovec a do teď spíš lenoch, tak tři minuty asi fakt ne
a ty 4 určitě dáš ![]()
@a12 samozřejmě, budu trénovat i čistě ten kilometr. Mám strýce sportovce, dlouholetého, a ten mi sám řekl, že on má 1km za 3 a půl minuty a 3 minut/km je těžké dosáhnout i pro něj. Teď ještě doufám, že nám nedají karanténu.
Děkuji za radu
@Danielss Jojo, dělám testy na Policejní školu, kde se děla 1km běh, člunkový běh a tak. Samozřejmě, budu běhat minimálně obden, abych se nezničila, a poupravím i jídelníček. Uvidím, jak to dopadne, i za čas který mám teď jsou nějaké body, ale bojím se, že to nestačí, takže na tom ještě musím zapracovat. Děkuji za rady ![]()
@a12 Nějaké předpoklady nejspíše mám, před pár lety jsem závodně sportovala, (běh, lyže,..) ale poté jsem toho nechala a teď už několik měsíců nic aktivně nedělám. Nevím právě, jestli mi ten měsíc stačí k tomu, abych se dostala zpátky do formy, nebo se alespoň částečně zlepšila. ![]()
Potřebuji natrénovat na běh 1 km a mám na to měsíc bude mi stačit běhat např. 4× týdně běhat 3 km? Děkuji