Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,zajimalo by me,od kolikateho tydne tehu ste zacali chodit vice curat a od kdy vam zacaly ranni nevolnosti?? Diky za odpovedi
Ahoj,
tak já jsem měla to štěstí, že jsem měla těhu nevolnosti pouze v 8tt a bez zvracení. Nakupovat jsem ale nemohla. Stačilo, když jsem v regálech viděla jídlo. Je to zvláštní, ale více čůrat (a hlavně v noci) jsem začala až od pátého měsíce, tedy v době, kdy už by to vlastně mělo trochu ustupovat. Chodila jsem i 10× za noc. Myslím, že to bylo a je hlavně tím, že začalo období melounů, která já miluji.
Ahoj jaskiva
Ahoj, tak to mně špatně bylo jenom 2× a co jsou ranní nevolnosti nevím…
. Jen jsem nesměla ucítit cokoliv uzeného. A víc na „malou“ jsem začala chodit až ke konci těhu, tedy kolem 8. měsíce.
Ahoj Polina, mne začali celodenné nevolnosti (bez zvracania) asi od 7 tt a trvali presne do toho 12-13tt, a tiež som si v tom období všimla, že chodím viac čurať. Dovtedy som nevedela, že som tehotná tak som si to častejšie čúranie nejak nevšimla skôr.
Ahoj Kati
Ahojky,
tak já jsem nevolnostmi trpěla,tak měsíc i jsem dost ráno zvracela a byla jsem strašně unavená.Jinak čůrat jsem často začala chodit až ke konci těhotenství,protože bříško už bylo veliké a tlačilo na močový měchýř.
Přeji šťastné těhotenství
diky za odpovedi,jsem v 6tt a uz od nedele porad beham na zachod kazdou chvili,tak nevim jestli to je takhle brzy normalni,snad jedine ze bych nekde nasytdla,ale zadne jine problemy nemam.
To časté močenie určite nie je z nachladnutia v Tvojom prípade. Na začiatku tehu je viac prekrvená maternica, a tá potom dráždi aj močový mechúr, takže je to jeden z normálnych tehu príznakov. Tak len držím palce aby Ti to rýchlo ubehlo.
Tak snad je to normalni,a taky me hrozne pali zaha,jsem tehotna poprve,tak to teprve vse objevuju ![]()
Ahojky,
to běhání na malou si z prvního těhu už nepamatuji, zatím to ale nemám (6tt). Zato pálení žáhy a pak i dost kruté bolesti žaludku, to si pamatuji mooc dobře. Bylo to děsný, navíc mi to skončilo až rok po porodu. Ale mám nějaký divný tvar žaludku, tak jsem to měla o to horší. Teď už 2.den nedělám nic jiného než zvracím a žaludek už toho má dost a bolí jak čert. Snad to rychle přejde. Ale neboj, pálení žáhy, močení, popř. bolesti hlavy a podbřišku jsou normální.
Hanka
Mě teda bylo zle skoro od začátku a trvalo to až tak do 4.měsíce. I teď (jsem v 19tt) je mi někdy zle. Hlavně z jogurtů, jogurtových nápojů a pak ze všeho, co smrdí (lednice, psí „bobky“, atd.) a taky ze slizkých věcí (teď mi připadnou slizký i banány) ![]()
Na „malou“ jsem chodila pořád ze začátku, pak to přestalo a teď zase začlo. Pomalu mi roste břicho a když se ráno vzbudím, tak mám pocit, že praskám a přitom nemám moč. měchých až tak plný - tak nevím ![]()
ahoj, musim rici, ze taky chodim curat … chodim od zacatku, co jsem vedela, ze jsem tehu a stale me to drzi. Vcera mi bylo v noci spatne a dneska mi je na zvraceni cely den…zacinam mit pocit, ze me asi taky nevolnosti neminou:roll: Jinak me k tomu navic boli bricho a zaludek. Behem prvnich trech tydnu se mi zvetsila prsa o dve cisla. Od te doby sice nerostou…ale za to fakt boli. Ale ten pocit, ze budu mamou…jeeeeeeeeeeeee ![]()