Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Všem děkuji za komentáře, dnes konečně u syna byl naměřen sluch. Na jednom oušku zcela v pořádku a druhé zalehlé kontrola za 2m. Synovi je 6m. Důvod proč nebyl od malička naměřen sluch byl nejspíš ten, že má v oškách stále plodovou vodu. Ta se až teď začla vstřebávat, proto nešel na BERA naměřit. Jen mi mrzí, že tohle mi lékařka neřekla dřív a na,,zalehlé,, ouška se přišlo až při čtvrté návštěvě lékaře. Tak snad už vše bude v pořádku 🙏 🙏.
Zdravím, máte někdo zkušenost s vyšetřením BERA u miminka? Byli jsme již 3krát na BERA z toho 2krát pravé ouško vyšlo a levé ne, ale teď na 3 kontrole nevyšlo ani jedno. 3.4. Jdeme zase na kontrolu. Paní doktorka řekla jen že mám pozorovat jestli se otáčí za zvuky, ale jak to u čerstvě 4m miminka bývá občas se otočí občas ne. Má někdo zkušenost že BERA nevyšla, ale miminko slyšelo? Děkuji ♡
Příspěvek upraven 18.05.25 v 08:55
, kamaradce nevyslo u ditete opakovane a dite pravdu neslyselo, ale dostali kochlearni implantat (jako vhodni kandidati) a krom zpocatku opozdene reci a urcitym mensim omezenim kvuli implantatu neni nic poznat. Dite melo rok odklad kvuli reci, ale uz chodi do bezne skoly. Drzim palce, at to u vas dopadne co nejlepe.
@Hobitka píše: Více
Moc děkuji za odpověď. ♡♡ Nám 2krát vyšlo lépe pravé oško a levé špatně. Teď jsme byli znovu a tentokrát prý nebylo naměřeno ani jedno. Za necelý mesic znovu na ssep, tak hledám alespoň malou naději, že by to mohlo být v pořádku. ![]()
@Jini277 Je prave u uplneho miminka uklidnovali, ze to nemusi nic znamenat, ale pak cca ve ve 3m jim nenamerili nic. Kamaradka rikala, ze mela pocit, ze dite na zvuky reaguje, ono se ty deti nauci asi reagovat na nejaky specificky pohyb, vibraci
. Fakt preju, at to u vas nic neznamena.
@Hobitka Přesně tak, taky mám pocit že na hlučnější věci reaguje, ale jak říkáte možná to jsou jen vibrace a nebo to vidět jen chci.. to dostal pěknou nadílku předčasně narozenej ve 33tt akutním císařským řezem a ještě todle..
moc děkuji za odpovědi ♡
Všem děkuji za komentáře, dnes konečně u syna byl naměřen sluch. Na jednom oušku zcela v pořádku a druhé zalehlé kontrola za 2m. Důvod proč nebyl od malička naměřen sluch byl nejspíš ten, že má v oškách stále plodovou vodu. Ta se až teď začla vstřebávat, proto nešel na BERA naměřit. Jen mi mrzí, že tohle mi lékařka neřekla dřív a na,,zalehlé,, ouška se přišlo až při čtvrté návštěvě lékaře. Tak snad už vše bude v pořádku 🙏 🙏.