Berete děti do restaurace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
239
24.2.25 09:17

berete děti do restaurace

Zajímá mě jestli berete deti do restaurace. A ted nemyslim, ze jste na výletě a jdete na oběd. Tchán bude mit narozeniny a vymysleli si návštěvu restaurace s tim at vememe deti taky. Dceři je pět je to velmi živé a neklidné dítě. Nebavi ji sedet u stolu. Synovi je 8 mesicu a v te době má mit spánek. Toho necham rovnou na hlídání u nasich. Predstava, ze ho doma nabalim do fusaku a kombinezy. Prijedu do restaurace a tam ho vyslekanim vzbudím a pak bude protivny az do noci. Nehlede na to, co tam s ním. Nikam ho nepolozim a on se nerad dlouhodobě chová - chce ted vsechno objevovat..
Ale dceru vzit sebou " musim". Uz ted je mi jí lito, u tchánu se musi jist v klidu. Neustale ji napominaji at si utre pusu, jak ma drzet pribor, ted se napij, uz to nejez at te neboli bricho(treba v pulce obeda🤦)…Tak mě zajimalo jestli jsou vase děti natolik klidné a zvladaji si v klidu sedet 3 hodiny v koutě a nebo jak to řešíte? Vezmu ji hračky a malování a když bude nejhůře vytahnu mobil nebo se půjdeme projit po chodbě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2649
24.2.25 09:26

Záleží, jak jste zvyklí. Vy zjevně na jídlo nechodíte :nevim: ale byla jsem v hospodě a u vedlejšího stolu měli normálně zaparkovany kočár a v něm mimčo :nevim: a 5 leté dítě samozřejmě nebude sedět v koutě, ale ano, malováni je dobry napad, a předpokládala bych, že si s ním děda prohraje, když ho tam chce? Pak se s ním může jít projít manžel, pak ty (proc po chodbě? :roll: )…na oslavě přece nikdy nebývá klid a nikdo nesedí potichu v rohu, tak proč bys to chtěla od dítěte? :nevim: jako, jestli se ti na tu oslavu s detmi nechce, tak tam nechoď, ale pokud k tomu budeš přistupovat takhle, tak to pak samozřejmě špatně dopadne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12546
24.2.25 09:29

Nebrala bych ji, chapu ze to holcicka neda, ale pro ostatni to bude nepijemne kulantne receno. Vim to kdyz jdu do restauracky, kde neni detsky koutek a take dite tam řádi, snazim se zahy odejit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8812
24.2.25 09:30

Samozřejmě. Nebyl problém. Ale my jsme teda nikdy neměli děcka, že by dělali salta na lustru, řvali a rušili druhé. Vybírala se většinou od mala restaurace, kde byl koutek nebo hřiště dětské. Takže se normálně najedli a šli si na dohled hrát. Pokud by měl některý tendence, že bude hlučnější, tak se usměrnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
24.2.25 09:34

Mám 5 letého syna, o víkendu jsme byli v restauraci, vydržel čekat na pití, ale i tak se ptal, kdy už to bude a několikrát řekl, že to trvá. Vrtěl se na židli. K obědu si dal vanilkovou zmrzlinu, ta ho zabavila na dobu nezbytně nutnou, než jsem si snědla svoje jídlo. Celkový čas? ani ne půl hodina. Potřeboval být v pohybu a zůstat v klidu a jen čekat fakt nedá.
Za mě je to blbost, pokud tam není dětský koutek, ale i tak musí být nějak zajímavý, v 5 letech už jsou celkem nároční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
24.2.25 09:36

No, berem. Minulý rok jsme měli velkou rodinou oslavu. Restaurace má několik hracích koutku tak tam se potom vyřadily. Dceru se tam tak hodinu vůbec nelíbilo. U jídla jsme se střídali. Ona tam taky moc sedět nechtěla. Nebylo to úplně ideální. Na druhou stranu to byla na dlouhou dobu možnost představit ji širší rodině. Moje zkušenost mi říká, že když je v restauraci hrací koutek tak to dceři spíš odpoutá pozornost od jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.25 09:42

Bereme děti, ale naši restauraci na oslavu vybírají tak, aby to bylo příjemné pro všechny…dali jsme si oběd a na kafe s dortem už jsme jeli k našim, naši mají velký dům a my také, na oslavu děti jsme je pozvali k nám a pak měla dcera oslavu s kamarádkama v herně…a my si občas zajdeme, najíme se a odcházíme

• Citovat
  • Upravit
16923
24.2.25 09:45
@Alojska píše: Více

Ahoj,

záleží zda je restaurace přizpůsobená dětem. Měli kdysi oběd v restauraci, která nebyla přizpůsobená, byla taková nobl a tam to bylo docela o nervy a odcházeli jsme hned jak bylo možné (po kávě). Tehdy byly dceři dva roky, měli jen vratkou židličku,… Pak jsme si už dávali větší pozor na výběr restaurace a prosili o to i rodinu a opravdu jsme našli velmi pěknou s velkým dětským koutkem, jídelní lístek přizpůsoben dětem. Jednou jsme tam byli sami a servírka nechala holky (tehdy 7 a 5let) natočit limonádu, donést příbory, apod. to bylo super. Teď už je ta restaurace profláklá a bývá tam hodně plno, ale lidé si ji hodně doporučují právě na akce, kde jsou i děti (čistě dětské nedělají).
Já mám ale obecně hodné a klidné děti, nikdy nebylo potřeba je zklidnovat elektronikou (nejsou na to ani zvyklé), takže potřebovaly nějaký kontakt, ale jakmile jej dostaly, tak jsem se mohla i já najíst v klidu… Nebo si vymysli virozu a nech ji u rodičů :andel: řídila bych se intuicí a srdcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7258
24.2.25 09:46

@Alojska tam nebude ani dětský koutek? Budou tam jiné děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
24.2.25 09:47

Když jsem byla bezdětna, tak mě to úplně vytacilo. Jdu si v klidu sednout do restaurace a tam urvany děcko, dělá bordel a rodiče kolem něho…
Teď když mám dítě (8m), tak vím, že tohle teda dělat nebudu. Nechci ostatním lidem kazit chuť k jídlu jenom proto, abych si za každou cenu musela jít sednout do restaurace…
Ale tak to je můj osobní názor.
Záleží jak se chová vaše dítě. Vy ho znáte nejlíp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
24.2.25 09:50
@lilith1 píše: Více
…plus, když jí budou furt napomínat.
Budete otrávené minimálně obě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2956
24.2.25 09:50

No já bych jí podle tvého popisu nebrala ani na ty obědy ke tchanovcum. Říkat dítěti uprostřed jídla, že má přestat, to by me tam už asi nevideli :cert: Chcete ji hromadně zadělat na poruchu příjmu potravy?
Jinak my obecně moc do restaurací nechodíme a když už, tak rozhodně ne někde, kde se očekává, že by deti 3 hodiny seděly a ani se nehly. Mám 2 kluky, kteří teda nikdy nevydrzeli ani u nějakého malování, nejlepší byl fakt nějaký dětský koutek, případně s menšími jsem vždy napochodovala kilometry po restauraci a okolí, s většími někdy sahneme i po těch telefonech, když to trvá déle, než jsme schopni je zbavovat povídáním nebo něčím takovým…a chodíme se najíst, ne vysedavat :nevim:
A na rodinných oslavách se vždy počítalo, že tam děti budou a nebudou v klidu sedět, když jsme měli nějaký salonek, tak to neřešila jiné hosty a děcka se tam mohla nějak zabavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
24.2.25 09:55

Chodíme, ale všechny děti jsme „zvykali“ postupně od cca dvou let věku, nejdříve kratší návštěvy například cukráren, později stravovací provozy, kde se nevyžaduje naprostý klid a okolo čtyř let věku už všechny zvládly i podniky „pro dospělé“.

• Citovat
  • Upravit
53190
24.2.25 09:57

Pokud víš, že nevydrží sedět a neumí se u stolu chovat, tak jí samozřejmě neber. Naše děti byly odmala zvyklé stolovat s námi a celkem kultivovaně, kolem 3-4 let nebyl nejmenší problém je tu hodinku u stolu udržet, v pěti letech naprosto v pohodě. Ale záleží na dítěti. Domluv hlídání pro oba a vyřešeno, s ní bys trápila jí, sebe a oslavence evidentně nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.2.25 09:59

Jo a pokud jsme se chtěli opravdu v klidu najíst a třeba i déle posedět s přáteli/rodinou, prostě se vybrala restaurace s pěkným dětským koutkem a dítě se vypustilo. Ale vzhledem k tomu, jak tchánovce popisuješ, s nimi asi o tomto domluva nebude, budou chtít spořádané dítě s ubrouskem na klíně usmívající se na babičku 3 hodiny ze židle, tak to opravdu ne. To by nebavilo ani mé pubertální děti a nevím, proč bych je do takových šaškáren měla nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí