Berete děti do restaurace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2586
24.2.25 11:03

Ano, chodím s dcerou do restaurace, ale ona je na to zvyklá cca od roku. Také to patří k výchově, ví, jak se má chovat. Samozřejmě ale je to dítě, takze se může stát, že nám svůj den, v tom případě dostane mobil a dětská sluchátka. Nikdy jsem ji nenechala pobíhat po restauraci apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.2.25 11:11
@Mediula píše: Více

V tomhle ohledu se výchovou dá ovlivnit jen opravdu malá část, je to o temperamentu. Sebelíp vychované akční dítě ti v batolecím věku nebude spořádaně 3 hodiny sedět u stolu a konverzovat s babičkou 8) A i kdyby, bude ho to stát šílené přemáhání a bude to pro něj trápení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
24.2.25 11:16

Ty jo, asi bych začala tu buzeraci zrcadllit, ale já jsem držka držkatá. Takto by nás zkusil někdo komandovat jednou :mrgreen:

Ano, toho osmiměsíčního běžně, do restaurace dojedu autem. Buď je vzhůru a tak v autosedačce na podvozku kočáru vše zkoumá, dostane křupky, nakrmím kapsičkou, dám napít, najdu něco co může ochutnat, dám mu osmnáctou věc na prozkoumání… Ale ano, beru :D no a nebo v té sedačce usne (na převoz do restaurace mám pod ním buď fusak autosedačky, nebo je zachumlaný v dece) a pochrní si. Zatím je v restauracích od narození a nemíním na tom nic měnit. Beru to tak, jak to je. Naháže bordel pod sebe, takže při odchodu „kleknu“ posbírám, setřu a uklidím. Hluk nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
24.2.25 11:35

@unuděná
Dcera je hodně živá a temperamentní, ale tohle zvládá. Ale jak píšu, když to nejde, vyndám mobil. Není dokonalá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.2.25 11:36

Kdyby byla živá a temperamentní, věř mi, že by to nezvládala, ať bys jí vychovávala sebelíp :mrgreen: To prostě to dítě potom aspoň kope nožkama pod stolem, vrtí se jak motorová myš nebo si třeba brouká. Nevíš, co to je mít hodně živé dítě, fakt. Pro takové je i hodina klidného sezení při aktivitě, co ho nebaví, utrpení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
24.2.25 11:39

Na akci kteoru popisuješ mi přijde za trest to dítě brát… jak pro dítě tak pro sešlost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
24.2.25 11:41

Myslím si žče si dost fandíš v tom, že jsi ji takto vychovala má takovou povahu to je celé :) kdyby byla šmrnclá hyperaktivitou, tak ji v klidu neudržíš. A to říkám jako člověk dítěte které naprosto v klidu s námi chodí i do lepších restaurací a nebyl s ní nikdy problém. Sedí celou dobu na židli a už dávno nepotřebuje dětský koutek.

Příspěvek upraven 24.02.25 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
24.2.25 12:11
@unuděná píše: Více

Tak 5letý předškolák má do batolete daleko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.2.25 12:12
@johanka.1987 píše: Více

Já ale reagovala na to „od roka to zvládá“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
24.2.25 12:15

Ano, bereme. Ale kvůli jídlu, ne si posedět a popovídat. Pokud mohu, beru s sebou malování nebo knížky, v nouzi pomůže mobil (jedno dítě je schopné jíst o půl hodiny déle než všichni ostatní). Běžné jídlo (hotovka) už děti (4 a 7) většinou dávají bez problémů.
Na rodinné oslavy se domlouvá restaurace s dětským koutkem nebo ideálně hřištěm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
24.2.25 12:20

Vůbec, lepší dotaz by byl - berete děti na dlouhé a nudné rodinné sešlosti:D Protože vzít dítě se najíst a vzít dítě někde, kde budou dospelaci X hodin vysedavat a konverzovat a pro děti tam nebude nic, je úplně jiná disciplina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
24.2.25 12:32

@Alojska Nečetla jsem diskuzi, ale docela dost cestujeme, chodíváme na výlety i v úplně běžné dny. Takže do restaurací a kaváren moje děti chodí od miminek a možná proto jsou celkem zvyklé. U mladší v tomto hodně zapůsobila i školka. Děti jsou děti a uznávám, že mám spíše volnější výchovu, ale v pěti letech už jsem ani u jednoho neměla nejmenší problémy.

Jinak používala jsem nosítko, takže ve věku tvého miminka se běžně dítě vyspalo někde na zádech a neřešila jsem. Zároveň by ale moji rodinu nenapadlo udělat oslavu bez ohledu na děti. Vždy se pořádaly někde, kde byl dětský koutek apod. V našem okolí jsou tedy všude. Ale to se dá suplovat opravdu těma hračkama z domu, nějakým kreslením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
24.2.25 13:12

Mám dvojčata - oba dost živí a ne do „lepších“ restaurací, kde je vyžadováno sedět v klidu jsme nechodili. Vybírali jsme restaurace s dětským koutkem, nebo alespoň venkovním sezením.
Nedbo takhle.. rychlý oběd by v 5 letech v klidu zvládli, ale delší dobu tam sedět a ještě kávičku, dezertík a povídat si? Ani náhodou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.25 13:18
@KKK85 píše: Více

Mně to přijde taky dost smutné, že tchánovci vymyslí rodinný oběd při příležitosti narozenin, mají jediná vnoučata a ani snaha po tom, aby prostor nějakým způsobem byl uzpůsoben dětem. Chápu, kdyby chtěli jít na večeři, že ty restaurace pro děti už třeba nejsou. Ale oběd se dá v pohodě udělat v podniku, který alespoň něco pro děti má. Nebo jde rozdělit oběd někde a kávu se zákusky v nějaké cukrárně s koutkem nebo hřištěm.

• Citovat
  • Upravit
2586
24.2.25 13:28

@unuděná
Myslím, že vím lépe, než ty, jakou má moje dítě povahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí