Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@unuděná
Já ale nepsala, že to od roka zvládá, ale že to od té doby trenujeme.
@ludmilaadamkova
Nefandim si, ale vidím, že se posunula. Jakou má povahu vím lépe, než ty.
@Mediula píše: Více
Ano, ale nevíš, jaké je to mít hodně živé dítě ![]()
@unuděná
Víš, že se poslední dobou chováš jako Lucenka? Vím, jaké to je mít živé dítě, nikde jsem nepsala, že sedi u stolu, jako by spolkla pravítko, ale že to zvládá a když ne, dostane mobil.
takže v pěti letech vzorně sedí na oslavě.. poslouchá řeči dospělých, dokonce předpokládám že se zapojí do debaty… a takto pěkně sedí 3 hodiny…
akže si mohui gratulovat že jsem vychovala naprosto bezproblémové dítě velice inteligentní co se samo naučilo číst, he výborná v atletice a mohu za to svou výchovou jsem hustááá
a nwbo je to spíše tím že se taková narodila? fakt si to můžu přivlastnit vše?
No tak to by ale podle tchánovců nebylo „zvládá to“. Četla jsi ty úvodní příspěvky?
Nechovám se jako Lucenka - to spíš ty. Poukazuješ na to, že tvoje dítě dokázalo v 5 letech sedět v restauraci v klidu a je to zásluha tvé výchovy. No není. A zabavit dítě telefonem umí každej, žejo.
@unuděná píše: Více
Co, hodinu.. Tss, to je moc… Moje pětiletá dcera je v klidu jen dokud má co jíst, nebo dokud má chuť jíst. Pak už ji u stolu neudrží nic. Nicméně zásadně vybíráme restaurace s dětským koutkem, takže se po dobu, než dojíme my dospělí, zabaví.
K zakladatelce - za mě, sama mám živé a neposedné dítě, tak bych na ten oběd nebo co máte domluveno šla s tím, že až by dítě bylo dost unuděné, odešli bychom domů (buď všichni - já, manžel, dítě; nebo jeden z nás s dítětem). Určitě ne na celé tři hodiny - to by nevydržela ani dcera, ani my rodiče..
Tak můj starší zvládá restaurace tak od tří let, když je tam koutek, tak klidně dřív. Teď je mu pět a 3 hodiny úplně v pohodě. Korzuje mezi babičkami a dědečky, každý ho na chvíli zabaví. Plus s sebou beru vždycky kabelu hraček, ideálně neokoukaných, nějaké stavění, nálepky, malování, puzzle a to mu vydrží dlouho. Na chvíli se jdeme třeba vyvětrat před restauraci. Chvíli zabere jídlo, to ho taky zabaví. A tři hodiny teda utečou hned. Mladší jsou dva roky, s tou je to teda trošku větší opruz, ale taky se zvládá. A od tří let už myslím, že to bude úplná pohoda.
@Andyss píše: Více
Takhle to zvládne drtivá většina dětí a je to úplně ideální. Soudě dle chování tchánovců během návštěvy tohle asi nebude případ, kdy tam může dítě nechat korzovat mezi hosty.. Uz ted je mi jí lito, u tchánu se musi jist v klidu. Neustale ji napominaji at si utre pusu, jak ma drzet pribor, ted se napij, uz to nejez at te neboli bricho(treba v pulce obeda🤦)
Nás takhle kdysi dotlačili do oběda s necelým dvouleťákem kvůli oslavě narozenin staršího člena rodiny. Čekání na jídlo dítě ještě elegantně zvládlo, čekání až všichni dojí a dopovídají si už ne, takže jsem asi hodinu a půl korzovala venku. Naštěstí na to, že byl konec září, bylo poměrně hezky.
@KKK85 Vydržela i delší let letadelm, tak myslím, že by vydržela klidně i 3 hodinu u stolu s omalovánky popřípadě tabletem. Tak se můžete stavit na tu hodinu a odejít pak domů.
@astra12 píše: Více
joo tak u mobilu to dítka vydrží o tom žádná… no prostě za mě to ten dědeček měl uzpůsobit dítěti no… našla bych restauraci s koutkem a tam se už děti zabaví. U nás se to tak dělá že se bere ohled na děti..
Jedno z mých dětí bych v pěti letech vzala do restaurace jen v případě ohrožení života. Odmítla bych to, naprosto bez přemýšlení.
Druhé by to zvládlo (hodinku?), ale asi by to nebylo nic, co bychom si já nebo on užili. Ale zvládli bychom se najíst a nerušit okolí. Šla bych, kdyby šlo o oslavu, ale sama bych se do toho nehrnula a zkusila bych navrhnout nejdřív jinou variantu.
Třetí dítě by v pěti letech mohlo do restaurace v pohodě, líbilo by se mu to a mně taky.