Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejsi sama.. já mám taky 28 let a ještě přd dvěma roky mi mamá i babička když přijeli dovezli jídlo s tím, že ty řízky si mám před jídlem ohřá v mikrovlnce
Když přijeli, tak že nám uvařit kávu a dát na stůl buchtu, kkterou dovezli - jakobych nevěděla, že mám uvařit kávu a měla jsem vlastní buchty.
Mám manažela a dítě
promiň, ale ve tvém věku jsem se s takovou blbinou jako je piersing a pod. teda rodičům nesvěřovala. Není to náhodou taky tím, že se moc svěřuješ o svém soukromí? ![]()
Lowel: myslim ze to je v necem jinem vis. ![]()
ten peiercing je malickost.
v kolika jste se od rodiny trhly?
Snad jednou nebudu taky takový rodičovský magor ![]()
U rodicu to tak dikybohu nemam, mam to uz od detsvi u svych babicek. Byt tebou, vsechno odkyvam a pak se zaridim po svym, dokazovat neco nema zadnou cenu. Jde o to, jestli chces svuj klid, nebo vecny dohadovani
Pochybuju, ze rodice zmenis ![]()
to víš jáse trhla dost brzo a rovnou do ciziny, tak pochopili, že se umím obejít bez nich, ale nemysli si máma má taky své úlety
, jen si myslím, že svěřovat se plně o intimních věcech není dobré, manžel byl zvyklý vykecat pomalu mamince všechno a po létech zjistil, že se k němu pořád taky chová jak k malému klukovi- ve 45 letech
, tak toho konečně nechal a takovéto výlevy rodičů ustaly
Lowel píše:
v kolika jste se od rodiny trhly?Snad jednou nebudu taky takový rodičovský magor
Od 15 jsem byla na internatu.V 16 jsem odesla k otcovi i prestoze jsem jezdila na vikendy.A v 18jsem bydlela sama.
Ted je mi 25
Odtrhla jsem se v 18ti. Když mi pak otec říkal něco ve stylu - tohle nedělej, tak jsem mu na to řekla, že je to můj život a pokud něco pos..ru, tak si to alespoň pamatuju. Od té doby mě nechává žít.
Holky mě to příjde hrozně směšný a musím se smát. Ty rodiče vám ale dávají zabrat. Já nevím já bych je vůbec neřešila. Prostě vás mají asi hodněěěěěěě rádi. I když chápu, že někdy je to nepříjemný.
mám to samé. strašně moc jsem se těšila až se jednou odstěhuji a budu bydlet sama. mít svojí domácnost atd. ale v podstatě se nic nezměnilo. Někdy si říkám, že si příště raději ustřihnu jazyk než abych zase něco řekla. jsem prostě nepoučitelná. Kolikrát jsem se to mamce už snažila vysvětlit, ale bylo docíleno akorád toho, že se urazila. prý jí jen kritizuji.
popravde? nečekala jsi přesně takovou reakci na ten piercing ?
Tak mě je 36 a některé věci prostě mámě neříkám, protože vím, že by měla řeči
Třeba že jdu někam kalit, to nepřichází v ůvahu abych jí říkala, to by mi teda vyčítala. Probírám s ní spoustu věcí po telefonu, docela se i navštěvujeme ale prostě je to máma a ta jiná nebude nikdy
Ale díky za ní ![]()
me je 30,,,mám tetování nad zadkem cca5 let..a neví o tom do dnes..asi je to o tom že kdybych si píchla do jazuku pirsing..taky bych to hned neřekla…rodiče sou stará škola…tetovanía ten zbytek maj přece jen kriminálníci ![]()
Dobry den maminky,
Pokud udelam neco, co jim neni uplne po chuti, tak se na me nastvou, nebavi se se mnou…

mam problem se svymi rodici a to sice ze me berou porad jako malou holku. Porad maji pocit, ze mi musi nejakym zpusobem ridit zivot…
Dnes jsem volala mamce, ze jsem si vcera byla nechat udelat piercing do jazyka (dostala jsem to jako darek)…no a ona mi vynadala do blbcu, rekla mi at se tesim, co mi na to rekne muj tata, pak zacala brecet a polozila mi telefon
A tak je to se vsim, neexistuje, abych si pred nasima dala sklenicku alkoholu, nedejboze kdybych si zapalila cigaretu…to by me snad ukrizovali (mimochodem krom dvou tehotenstvi a kojeni kourim uz 10 let - pred nima samozrejme tajne).
Pro upresneni, mam 28 let, mam vysokoskolske vzdelani, dve deti (5let a miminko), manzela, vlastni bydleni (150 km od rodicu) a rozhodne na nich nejsem financne zavisla… K rodicum jezdime tak 2× do mesice, ale vetsinou to je vzdycky o tom, ze posloucham co a jak by se dalo udelat lip…
Ja uz si vazne nevim rady, je mi lito, ze me porad maji za malou holku, ktera potrebuje instrukce aby si poradila s zivotem. Nemam silu jim porad dokazovat ze sem uz dospela a ze vim co delam…a hlavne ze si se svym zivotem muzu nakladat podle sveho vedomi a svedomi…
Mate to tak taky nekdo?