Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Za nás, bohužel, nemůžeme doporučit firmu FCC beton. Bereme si z celé záležitosti ponaučení, že se rozhodně nevyplatí vybírat mezi těmi nejlevnějšími dodavateli. O tom, že vzhledově jsou ploty firmy FCC beton o poznání na nižší úrovni než ploty dražší konkurence, jsme věděli, nestavěli jsme ale nic designového, proto jsme byli ochotni nad vzhledem mávnout rukou. Očekávali jsme ale minimálně podobnou kvalitu provedení co se přesnosti, výdrže, záručního servisu aj. týče. Bohužel jsme se nedočkali.
První problém nastal hned při instalaci sloupků. Tyto byly standardním způsobem zabudovávány do země. V momentě, kdy se do nich měly zasunout panely, se ale zjistilo, že sloupky mají špatně vyřezané drážky (různá výška) a panely do nich zkrátka nesedí. Na toto odvětila firma FCC beton ve smyslu že máme smůlu, že se jedná a vadu, kterou jsme si měli zkontrolovat při převzetí zboží.
Ohrazovali se zněním svého reklamačního řádu: „Odběratel upozorní na nedostatky zboží prodávajícího včas, tedy při převzetí zboží (nejpozději do 72 hodin od převzetí) a při skrytých vadách, které nejsou při prvotní prohlídce zboží viditelné pak nejpozději před zabudováním dílců do oplocení. Na pozdější reklamace nebude brán žádný zřetel.“
Nesouhlasili jsme. Po konzultaci s odborníkem jsme, samozřejmě, došli k závěru, že:
Reklamace byla i tak zamítnuta. Do soudního sporu jsme odmítli jít.
Druhým problémem byly praskliny v panelech a mnohdy výrazné prohnutí panelů. Vše se opět projevilo až při instalaci. Opět zde byly snahy neuznat reklamaci s tím, že měla být oznámena ihned. Je ale nereálné, aby zákazník při převzetí zboží vybaloval paletu za paletou a kontroloval jeden panel za druhým.
Firma FCC beton nakonec přeci jen souhlasila s místním šetřením. Na smluvený termín se několikrát vůbec nedostavili. Nakonec schůzka proběhla a bylo pozitivní, že několik panelů byli ochotni vyměnit a na mnohé praskliny vydali prohlášení, že se jedná o „mikropraskliny“, které neohrozí funkčnost a dlouhodobou stálost panelu. Uvidíme tedy…
Každopádně, znova bychom s touto firmou již nespolupracovali a varujeme před podobnou zkušeností, kterou jsme s nimi měli my.
@jana394
Dobrý den, narazil jsem na tuto rezenci, ale musím Vám ji vyvrátit, celkem si jsem si firmu projel (co se týče rezenzí).
Tři dny zpátky mi plot dodělali, v néúplně přístupném místě a všechno proběhlo exceletně. Tak jsem si vzpomněl na Vaši diskuzi a jen bych chtěl přidat můj příspěvěk ohledně této firmy.
Protože můj scénář vůbec nebyl přibližný temu Vašemu.
Komunikace super
Cenová nabídka (několkrát předělaná, kvůli změnám)
Samotná montáž, kluci úplně skvělí
Závěrem, moc mě mrzí Vaše zkušenost, ale já opravdu nemám co vytknout.
S pozdravem a přáním hezkého dne Jakub Miklík
My jsme si ho dělali sami, neni to nic složitého.