Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano já, zkontroloval jestli má prcek nosní kustku a míru šijového projasnění plus krev:-) Malý je zdravý ![]()
Tak pokud ma tvuj gyndar skoleni tak i on muze delat nt screening protoze tak jak to popisuje screening probiha
Můj gyndař to dělá sám a přesně takhle probíhá, takže screening máš za sebou ![]()
Ja byla u obou bez screeningu, u dcery se to nestihlo - dr. mi to ani nenabidla a ja se toho dopidila po netu, u syna jsem uz byla v Nemecku a tady se to plosne nedela. Jen UZ a pak kdyz je podezreni.
Ja nebyla. delali mi jen tripl testy a pak ve ten velky ultrazvuk u genetika. vsechno je nastesti v poradku.
Taky jsem na screeningu nebyla. V pátek mě brali krev na triple testy a kolem 20.týdne mě čeká UTZ. U 1.dítka jsem na něm taky nebyla a vše je O. K..
Já jsem nebyla a šla jsem až v 16tt na triply a ve 20tt pudu ne velkej UZ
Ja jsem navic odmitla tripply - u dcery a u syna taky nebyly, tady uz se to taky nedela, neni to moc prukazna metoda.
Ve 2. a 3. těhotenství jsem neměla ani prvotrimestrál, ani triply, až „velký“ utz ve 20.tt. Ale vyplynulo to z určitých vnitřních morálních přesvědčení, záleží na tom, jak to máš ty.
Tak ja jsem to taky ted mela a mam za to, ze je to 1. screening.
Pak uz jsem nebyla na tripple testech, ty mi prijdou jenom zbytecny stres.
Byla jsem teď u druhého a dodnes si za to nadávám!! Výsledky vyšly falešně pozitivní, stresovali jsme se neskutečně celé těhotenství a narodilo se nám zdravé dítě.
Už bych na ně nikdy nešla ![]()
Ahoj,
já jsem taky nebyla, byla jsem až někdy v 16 tt na Triple testu a ve 20tt na velkém ultrazvuku, na začátku mě brali pouze krev na základní vyšetření a krevní skupinu. Až dodatečně jsem se dozvěděla že se dělá pouze na vyžádání, ale protože jsem poprvé těhu, tak jsem o tom v tu dobu nevěděla že něco takového je.
Ahoj, chci se zeptat, je tu někdo kdo nebyl na 1. screeningu? že mu vzali pouze krev a udělali důkladnější ultrazvuk u gyndaře? děkuji