Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hodina a pul zas tak malo neni. Kdyz dite jeste nesedi ani neleze a pritom uz je zvidavy, nevidim duvod, proc s nim nucene drncat pul dne v kocaru, kdyz se tam urve. Delej to tak, jak vam to vyhovuje. Ja na balkon decka davat nemohla, protoze by mi je sousedi podpalili vajglama
A vetsinou chodime ven jednou denne taky.
Ahoj já nevím ale v tomhle hezkým počasí je škoda aby chodila ven jen na 1,5 hodiny.Nemáte někde v okolí třeba nějaký park na procházky nebo tak?My máme domek tak jsme venku skoro celý den,svačíme venku,někdy i večeříme.Ale je pravda,že kam taky pořád choit ve městě nebo tak.Ale určo bych sní šla ven víckrát ![]()
ahojky, taky nemáme balkon a nikdy jsem to jako problém neviděla. Je pravda, že za barákem máme pozemek, ale je zatím jen v pronájmu od města, jako nájemníci jsme ho ještě nekoupili, šetří se na něj z fondu. Ale zatím tam nic není, dalo by se tam sice jít, ale radši vezmu malého do kočárku a jdeme prostě na procházku ![]()
mě někdo někdy říkal, že se má chodit dopoledne a odpoledne, a když jí sundáš boudičku tak se jí to taky nelíbí? otočený k tobě a na bříšku? už je holt zvědavější tak je to nuda koukat jen do boudy
…určitě bych jí neposazovala ale takový ten pololech by jí vůbec neublížil…
Mám sice balkon, ale pidi a ve čtvrtém patře, takže moje dítě na balkoně nikdy nespalo (v nosítku na zádech se mnou akorát věší prádlo a občas tam teď stojíme a čumíme dolů na auta, to ji baví, ale to se dá i z okna
). Chodila jsem s ní ven. A 1,5h mi taky nepřijde málo. To s ní teď ani nechodím, raději se píďalí a zkoumá doma, jdeme (nebo chlap sám) s ní odpoledne.
Jooo, kdyby byla zahrada, tak jsem taky venku častěji, ale nevím proč bych měla courat po městě mezi autama a barákama s ležícím dítětem v kočáru.
A co je tchýni vůbec do toho? ![]()
Liduš88 píše:
Ahoj já nevím ale v tomhle hezkým počasí je škoda aby chodila ven jen na 1,5 hodiny.Nemáte někde v okolí třeba nějaký park na procházky nebo tak?My máme domek tak jsme venku skoro celý den,svačíme venku,někdy i večeříme.Ale je pravda,že kam taky pořád choit ve městě nebo tak.Ale určo bych sní šla ven víckrát
A mi řekni, co si jako venku to 8m dítě v kočáře užije, když se plazí a raději zkoumá?
Když teď byli ty vedra, tak jsme byli venku jen dopoledne. Po třetí hodine s ní jít ven se nedá. Jen vyjdem, tak řve jako siréna. A nevím proč. Dřív jsme tak chodily. Zlom byl během jednoho dne. Takže jsme chodili dopoledne.
Třeba za půl roku až bude chodit, tak to bude o něčem jiném. Máme tady pískoviště pro děti a chystám se chodit do mateřského centra.
Flyingfrog píše:Liduš88 píše:
Ahoj já nevím ale v tomhle hezkým počasí je škoda aby chodila ven jen na 1,5 hodiny.Nemáte někde v okolí třeba nějaký park na procházky nebo tak?My máme domek tak jsme venku skoro celý den,svačíme venku,někdy i večeříme.Ale je pravda,že kam taky pořád choit ve městě nebo tak.Ale určo bych sní šla ven víckrátA mi řekni, co si jako venku to 8m dítě v kočáře užije, když se plazí a raději zkoumá?Jen jsem napsala svůj názor,já mám holku 7 měsíců a ta je třeba v kočáru ráda,nebo jsme venku na dece,ale jak jsem psala,máme domek a to je něco jiného
On s tím přišel přítel dneska domů. Co mu povídala. Já jsem jí totiž zakázala kupovat věci od vietnamců a to se urazila a hned jde proti mě. Nebo jestli se mi to jen zdá
.
Je to malé město a není moc možností kam jít. Přáli by jsem si barák, ale s mateřskou by jsme to neutáhli ![]()
Beru všechny názory.
Všechny přízpěvky jsem nečetla, ale já bych v prvé řadě poslala tchýni do prdele
![]()
A i když my bydlíme na baráku a máme velikánskou zahradu, taky najsem s malou od rána do noci venku ![]()
Nevidím nic špatného na tom že jsi s dítětem venku jenom 1,5hodiny denně, ale když je opravdu hezky, tak je to venku určitě příjemnější než doma. Nemáte třeba v okolí nějaký park, louku, kde by se dala vzít deka a malá se mohla plazit a hrát tam, když kočárek ji už moc nebaví. Nebo bych dala klidně do sporťáku do pololehu, my máme sporťák co jde do úplného lehu, ale pokud nemáš tak pololeh ji neublíží a aspoň trochu líp uvidí ven. ![]()
Anonymní, tchyni bych neřešila. Když není kde s ní být, tak se nedá svítit. Venku nemá žádnou interakci, nemůžeš ji položit kamkoliv do trávy a ať si hraje, navíc je tam teď vedro jak…, doma je líp. Nemáš třeba nějakou kamarádku kam chodit na návštěvu? ![]()
No nám už Berunka taky nechtěla jezdit v hluboké korbě, je hrozně zvědavá a nudila se tam…Jakmile sem jí sklopila korbu, byl klid, koukala na stromy…Jenže to už ji pak taky nebavilo, navíc, když svítí sluníčko, tak jí to nesklopím…Takže šla do sporťáku, je to malej prcek, taky nesedí, ale ten kočár se dá nastavit do (řekla bych
) úhlu 150-160 stupňů a to mi příjde, že jí přece záda nemůže ničit…A jinak jako my většinou taky chodíme ven jednou denně (tak na dvě hodiny, někdy dýl, někdy míň) a když je hnusně, nebo to vypadá, že bude pršet, tak ani nikam nejdeme
Mně nepřipadá, že by to malé vadilo ![]()
Ahoj holky
Potřebovala by jsem znát váš názor. Hlavně od těch co bydlí v bytě a nemají možnost dát dítě ven- třeba na balkón. Tudíž chodí s dětmi v kočárku ven. Jak často chodíte ven?
Je mi vyčítáno, že je malá doma zavřená jako ve skleníku. Tchýni ji nedám, protože u ní malá řve a teď poslední dobou mi ani v kočárku nevydrží. Prostě se jí tam nelíbí a nejraději by se na zemi plazila. Chodím s ní každý den ven, tak na 1,5hod. Je to málo.
Tchýně mi to vyčítá. Je to proto, že jí nechci tchýni půjčit?
Občas něco pronese a jak si pak říkám, že nejsem dobrá matka. Že jsem si mimi ani pořizovat neměla. Já by jsem taky byla raději venku. Mít tak dům, tak jsme na zahradě. Prý by jsem s ní měla být venku dvakrát denně. Ale pro mě je už horor s ní jít jednou denně. Je jí 8 měsíců. Mam ji pořád v hlubokém jelikož ještě nesedí. A záda jí ničit nehodlám.
Všem děkuji za názor
Klidně můžete psát i negativní názory. Příjmu je.